ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στοπ στη χρηματοδότηση για αγορά ηλεκτρικών Ι.Χ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

του Yoann

Με μια ξαφνική απόφαση, η γερμανική κυβέρνηση σταμάτησε τις επιδοτήσεις της για αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βυθίζοντας σε έκπληξη όσους δεν είχαν εξετάσει εξονυχιστικά τις ανατροπές αυτής της βιομηχανίας. Αυτή η ρήξη, όχι απλώς μια απλή οικονομική ανατροπή, αποκαλύπτει κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτή η ξαφνική διακοπή της χορήγησης οικονομικής βοήθειας για ηλεκτρικά οχήματα στη Γερμανία προκάλεσε σοκ, εγείροντας φόβους για τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων μπαταριών. Ωστόσο, πίσω από αυτή την απόφαση κρύβονται βαθιές πραγματικότητες, που δίνουν μια ανησυχητική εικόνα για την αυτοκινητοβιομηχανία της ηπείρου.

Πρώτον, οι απαγορευτικές τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σύγκριση με τα αντίστοιχα θερμικά διευρύνουν ένα οικονομικό χάσμα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα μιας μετάβασης σε αυτόν τον τύπο οχημάτων. Η τεράστια οικονομική βοήθεια που καταβάλλεται εδώ και χρόνια φαίνεται να χρησιμεύει περισσότερο στη στήριξη της ανάπτυξης της κινεζικής βιομηχανίας παρά στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής στην Ευρώπη, απειλώντας έτσι τη βιομηχανική κυριαρχία της ηπείρου.

Δεύτερον, τα κενά στην υποδομή φόρτισης, κυρίως για τους κατοίκους σε διαμερίσματα ή χωρίς αποκλειστικό χώρο στάθμευσης, θέτουν σημαντικά εμπόδια στη ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης λύσεων προσβάσιμων σε όλους για τη φόρτιση οχημάτων.

Τρίτον, το περιβαλλοντικό ζήτημα μπαίνει στη συζήτηση: η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τον άνθρακα, που ξεκίνησε εκ νέου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες μετά το ρωσικό εμπάργκο, ρίχνει σκιά στην υποτιθέμενη οικολογική αρετή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κινούνται από αυτές τις πηγές ενέργειας.

Πηγή: https://reseauinternational.net/lallemagne-enterre-la-voiture-electrique-plongeant-dans-la-stupefaction-ceux-qui-navaient-pas-explore-les-meandres-de-cette-industrie/

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα