Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

14 Απριλίου 2024

Γάζα: Η Στρατηγική Επιταγή

Καθηγητής Michalel Hudson: η αλήθεια για την καταστροφή της Γάζας

Ο Michael Hudson είναι Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Missouri-Kansas City και ερευνητής στο Levy Economics Institute στο Bard College, πρώην αναλυτής της Wall Street, πολιτικός σύμβουλος, σχολιαστής και δημοσιογράφος.

ΑΝΙΑ: Γεια σε όλους. Καλώς ήρθατε στο κανάλι μου. Σήμερα έχω μαζί μου για τέταρτη φορά, ακόμα μετράω, έναν πολύ, πολύ ιδιαίτερο καλεσμένο, έναν από τους καλύτερους καθηγητές οικονομικών και χρηματοοικονομικών αναλυτών στον κόσμο. Και είμαι πολύ χαρούμενη που επανασυνδεόμαστε με τον καθηγητή Hudson.

Θέλω να ξεκινήσω αυτήν τη ζωντανή ροή ζητώντας από όλους σας να ελέγξετε όλους τους συνδέσμους μου κάτω από αυτήν τη ζωντανή ροή, επειδή η παρουσία σε άλλες πλατφόρμες, ειδικά στις μέρες μας, είναι πολύ σημαντική. Έτσι έχετε τις λίστες αλληλογραφίας και κάθε άλλο σύνδεσμο εάν επιλέξετε να υποστηρίξετε και τη δουλειά μου.

Επίσης, οι τρεις σύνδεσμοι του καθηγητή Hudson. Έχετε τον ιστότοπο (michael-hudson.com), το Patreon (patreon.com/michaelhudson) και όλα τα βιβλία που έχει δημοσιεύσει ο καθηγητής Hudson μέχρι τώρα, μπορείτε να τα παραγγείλετε. Είναι κάτω από αυτήν τη ζωντανή ροή. Είμαι βέβαιη ότι αυτό το βίντεο θα σας προσφέρει τεράστια αξία και θα ήθελα να κάνετε like, γιατί βοηθά τους άλλους να το δουν, καθώς το YouTube προτείνει βίντεο με πολλά likes. Αφήστε τα σχόλια και μοιραστείτε επίσης το βίντεο, γιατί η γνώση που θα ακούσετε σήμερα είναι ανεκτίμητη.

Καλώς ήρθατε, καθηγητή Hudson. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν τη συζήτηση.

MICHAEL HUDSON: Ευχαριστώ που με ξανακαλέσατε.

ANIA: Και θα ήθελα να πω και στο κοινό ότι αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσα διαδραματίζονται, ειδικά στη Γάζα και το Ισραήλ. Φυσικά, θα αναφερθούμε και σε άλλες χώρες που σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση, αλλά ο καθηγητής Hudson μου έστειλε ένα πολύ αναλυτικό email μετά την τελευταία μας ζωντανή συζήτηση πριν από μια εβδομάδα, επίσης την Παρασκευή, και στην πραγματικότητα αποφασίσαμε αφού τερματίσαμε τη ζωντανή ροή να έχουμε αυτό το συγκεκριμένο θέμα να είναι το κύριο θέμα αυτού του βίντεο. Λοιπόν, καθηγητή Hudson, από πού θα θέλατε να ξεκινήσετε αυτήν τη συζήτηση, παρακαλώ;

MICHAEL HUDSON: Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω με το δικό μου υπόβαθρο, γιατί πριν από 50 χρόνια, το 1974, δούλευα με το Hudson Institute, με τον Herman Kahn, και οι συνάδελφοί μου εκεί εκπαίδευαν αρκετούς πράκτορες της Mossad. Ο Uzi Arad, Ούζι Αράντ ήταν εκεί και έγινε επικεφαλής της Μοσάντ και σήμερα είναι ο κύριος σύμβουλος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Uzi Arad

Έτσι, όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα συζητήθηκαν πριν από 50 χρόνια, όχι μόνο με τους Ισραηλινούς, αλλά και με πολλούς από τους ανθρώπους της άμυνας των ΗΠΑ, επειδή ήμουν στο Hudson Institute, που ήταν μια υπηρεσία εθνικής ασφάλειας, επειδή είχα γράψει το Super Imperialism, και ήμουν ειδικός στο ισοζύγιο πληρωμών, και το Υπουργείο Άμυνας χρησιμοποίησε το βιβλίο μου Super Imperialism όχι ως αποκάλυψη, αλλά ως βιβλίο για το πώς να δράσουμε. Και με έφεραν εκεί ως ειδικό στο ισοζύγιο πληρωμών. Ο Χέρμαν με πήγε πέρα δώθε στον Λευκό Οίκο για να συναντηθώ με μέλη του υπουργικού συμβουλίου και να συζητήσουμε το ισοζύγιο πληρωμών. Με πήγε, επίσης, στο Κολέγιο Πολέμου και στις δεξαμενές σκέψης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Herman Kahn

Έτσι, όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα είχαν περιγραφεί εδώ και πολύ καιρό και ο Χέρμαν ήταν γνωστός ως μελλοντολόγος. Ήταν ο δόκτωρ Στρέντζελοβ στην ταινία. Όλα αυτά βασίστηκαν γι’ αυτόν στις θεωρίες του για τον ατομικό πόλεμο, αλλά ήταν επίσης ο κύριος θεωρητικός πίσω από το Βιετνάμ.

Και κανείς δεν φαίνεται να έχει προσέξει ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη τώρα βασίζεται σε αυτό που ήταν η στρατηγική των ΗΠΑ κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Και βασίστηκε στην ιδέα των «στρατηγικών οικισμών», στο γεγονός ότι μπορούσες να περιορίσεις, μπορούσες απλώς να χωρίσεις όλο το Βιετνάμ σε μικρά μέρη, έχοντας φρουρές σε όλα τα σημεία μετάβασης από το ένα μέρος στο άλλο.

Όλα όσα κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους στη Γάζα και αλλού σε ολόκληρο το Ισραήλ ήταν όλα πρωτοποριακά στο Βιετνάμ.

Και ο Χέρμαν με έβαλε να συναντηθώ με μερικούς από τους στρατηγούς εκεί για να το εξηγήσω. Και νομίζω ότι ανέφερα ότι πέταξα δύο φορές στην Ασία με τον Uzi Arad. Είχαμε την ευκαιρία να [γνωριστούμε] πολύ καλά. Και κατάλαβα ότι η πρόθεση από την αρχή ήταν να απαλλαγούμε από τους Παλαιστίνιους και πράγματι να χρησιμοποιήσουμε το Ισραήλ ως βάση για τον έλεγχο απο τις ΗΠΑ του πετρελαίου της Εγγύς Ανατολής. Αυτή ήταν η συνεχής συζήτηση από την αμερικανική σκοπιά.

Ήταν το Ισραήλ μέρος του πετρελαίου.

Έτσι, η ανάλυση του Herman αφορούσε την ανάλυση συστημάτων. Καθορίζεις τον γενικό στόχο και μετά δουλεύεις προς τα πίσω. Πως το κανεις; Λοιπόν, μπορείτε να δείτε ποια είναι η ισραηλινή πολιτική σήμερα.

Πρώτα από όλα, απομονώνετε τους Παλαιστίνιους και τους στρατηγικούς οικισμούς. Σε αυτό είχε ήδη μετατραπεί η Γάζα τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει χωριστεί σε περιοχές που απαιτούν ηλεκτρονικά πάσο από τον έναν τομέα στον άλλο για να μεταβούν στο Ισραήλ, να μεταβούν στην Ιερουσαλήμ ή να μεταβούν στο Ισραήλ για θέσεις εργασίας, για να εργαστούν.

Ο στόχος από τότε ήταν να τους εξοντώσουν. Ή πρώτα απ ‘όλα, να τους κάνουν τη ζωή τόσο δυσάρεστη που να μεταναστεύσουν. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος. Γιατί κάποιος να θέλει να μείνει στη Γάζα όταν αυτό που του συμβαίνει είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα; Θα φύγεις. Αλλά αν δεν φύγουν, θα πρέπει να τους σκοτώουν, ιδανικά, βομβαρδίζοντας γιατί αυτό ελαχιστοποιεί τα δικά τους θύματα. Το Ισραήλ δεν θέλει οι στρατιώτες του να σκοτωθούν, περισσότερο από όσο οι Αμερικανοί. Έτσι, η αμερικανική μορφή πολέμου, όπως έγινε στο Βιετνάμ, τους βομβαρδίζει. Δεν ήθελαν να έρθουν σε επαφή άτομο με άτομο, επειδή οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τη ζωή και την ελευθερία τους τείνουν να είναι καλύτεροι μαχητές γιατί για αυτούς είναι πραγματικά σημαντικό. Για τους άλλους, απλώς κάνουν τη δουλειά του στρατιώτη.

Νάκμπα. 70 χρόνια εκτοπισμών και συνεχούς εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων

Έτσι, η γενοκτονία που βλέπετε σήμερα είναι μια ρητή πολιτική, και αυτή ήταν μια πολιτική των προγόνων, των ιδρυτών του Ισραήλ. Η ιδέα μιας γης χωρίς ανθρώπους ήταν μια χώρα χωρίς Άραβες, μια χώρα χωρίς μη Εβραίους. Αυτό πραγματικά σήμαινε.

Έπρεπε να εκδιωχθούν ξεκινώντας ακόμη και πριν από την επίσημη χρηματοδότηση του Ισραήλ, την πρώτη Nakba, το Αραβικό Ολοκαύτωμα.

Και οι δύο από τους Ισραηλινούς πρωθυπουργούς ήταν μέλη της συμμορίας τρομοκρατών Stern. Οι τρομοκράτες έγιναν οι κυρίαρχοι του Ισραήλ. Δραπέτευσαν από τη βρετανική φυλακή και ενώθηκαν για να ιδρύσουν το Ισραήλ. Έτσι, αυτό που βλέπετε σήμερα είναι η τελική λύση σε αυτό το σχέδιο. Και οι ιδρυτές του Ισραήλ είχαν τόση εμμονή με τους Ναζί, ουσιαστικά, ήθελαν να κάνουν αυτό που έκαναν σε εμάς, όπως το εξήγησαν στους ανθρώπους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό που ήθελαν ήταν τα αποθέματα πετρελαίου στη Μέση Ανατολή. Και ξανά και ξανά, άκουσα τη φράση, «είσαι το αβύθιστο αεροπλανοφόρο μας στο Ισραήλ». Ο Ούζι Αράντ, ο μελλοντικός επικεφαλής της Μοσάντ, θα ένιωθε πολύ άβολα με αυτό γιατί ήθελε το Ισραήλ να διοικείται από τους Ισραηλινούς. Αλλά συνειδητοποίησαν ότι για να τα βγάλει πέρα το Ισραήλ με τα χρήματα που χρειαζόταν για το ισοζύγιο πληρωμών του, έπρεπε να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, αυτό που βλέπετε σήμερα δεν είναι απλώς έργο ενός ανθρώπου, του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Είναι το έργο της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Είναι η ομάδα του Τζέικ Σάλιβαν, του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μπλίνκεν και ολόκληρου του βαθέος κράτους, ολόκληρη η ομάδα των νεοσυντηρητικών πίσω τους, η Βικτόρια Νούλαντ και όλοι. Είναι όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι Σιωνιστές. Και έχουν ξεπεράσει αυτό το σχέδιο για την ουσιαστική κυριαρχία της Αμερικής στην Εγγύς Ανατολή που συνεχίζεται επι μακρόν.

Αλλά όπως έμαθαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο του Βιετνάμ, οι πληθυσμοί διαμαρτύρονται και ο πληθυσμός των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκε κατά του πολέμου του Βιετνάμ.

Αυτό που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι η κατάσταση που βίωσε ο Πρόεδρος Τζόνσον το 1968.

Σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο, σε οποιοδήποτε κτίριο πήγενε, για να δώσει μια ομιλία για την εκστρατεία επανεκλογής του, υπήρχαν πλήθη που φώναζαν, LBJ, LBJ, πόσα παιδιά σκότωσες σήμερα; Ο Πρόεδρος Τζόνσον έπρεπε να χρησιμοποιήσει την είσοδο του προσωπικού για να ξεφύγει από τον Τύπο, ώστε κανείς να μην δει τι έκανε. Και ουσιαστικά βγήκε στην τηλεόραση και παραιτήθηκε.

Λοιπόν, για να αποτρέψει αυτό το είδος αμηχανίας και για να αποτρέψει την αμηχανία των δημοσιογράφων που τα έκαναν όλα αυτά, ο Seymour Hersh περιέγραψε τη σφαγή [Mai Lai] και αυτό βοήθησε να φουντώσει η αντιπολίτευση κατά του Johnson. Λοιπόν, Πρόεδρε Μπάιντεν, που ενέκρινες το σχέδιο του Νετανιάχου, οι πρώτοι άνθρωποι που πρέπει να σκοτώσεις είναι οι δημοσιογράφοι. Εάν πρόκειται να επιτρέψετε τη γενοκτονία, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο εγχώριος πληθυσμός των ΗΠΑ ή ο υπόλοιπος κόσμος θα εναντιωθεί στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Σκοτώνετε δημοσιογράφους. Και για τελευταία φορά, από την εκδήλωση Al-Aqsa της 2ας Οκτωβρίου, σκοτώνεται ένας δημοσιογράφος την εβδομάδα στο Ισραήλ. Αυτό είναι όλο.

Τουςάλλους ανθρώπους που δεν θέλετε, εάν πρόκειται να τους βομβαρδίσετε, πρέπει να ξεκινήσετε βομβαρδίζοντας τα νοσοκομεία και όλα τα βασικά κέντρα. Αυτό ήταν επίσης μέρος της ιδέας του πολέμου του Βιετνάμ. Πώς καταστρέφετε έναν πληθυσμό; Όλα αυτά επιλύθηκαν τη δεκαετία του 1970, όταν οι άνθρωποι προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν την ανάλυση συστημάτων για να σκεφτούν πώς μπορείτε να δουλέψετε απο πίσω και να δείτε τι χρειάζεστε; Και αν βομβαρδίσεις έναν πληθυσμό, δεν μπορείς να το κρύψεις πραγματικά, ακόμα κι αν εξαφανίσεις τους δημοσιογράφους. Πώς σκοτώνεις έναν πληθυσμό παθητικά; Έτσι ελαχιστοποιείς τον ορατό βομβαρδισμό.

Λοιπόν, η γραμμή είναι να λιμοκτονήσουν. Και αυτή είναι η εβραϊκή, η ισραηλινή πολιτική από το 2008.

Είχατε ένα άρθρο της Sarah Roy στο New York Review, που επικαλείται ένα τηλεγράφημα από το 2008, από το Τελ Αβίβ προς την πρεσβεία που έλεγε, ως μέρος του συνολικού σχεδίου εμπάργκο κατά της Γάζας, Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει στους αξιωματούχους της πρεσβείας σε πολλές περιπτώσεις ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν την οικονομία της Γάζας στο χείλος της κατάρρευσης χωρίς να την πιέζουν αρκετά. Λοιπόν, τώρα την σπρώχνουν πέρα από τα άκρα.

Και έτσι το Ισραήλ εστιάζει ιδιαίτερα μετά τους δημοσιογράφους, μετά τα νοσοκομεία, βομβαρδίζει τα θερμοκήπια, βομβαρδίζει τα δέντρα, βυθίζει τα ψαροκάικα που προμηθεύουν τροφή στον πληθυσμό. Και στη συνέχεια, στοχεύει να καταφερθεί εναντίον των ανθρώπων που βοηθούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Και έχετε διαβάσει, προφανώς, όλα τα νέα της περασμένης εβδομάδας επρόκειτο για μια επίθεση στους επτά προμηθευτές τροφίμων που δεν ήταν Άραβες. Και αυτό ήταν, πάλι, σε συμφωνία με την ανάλυση συστημάτων, αυτό ακριβώς λέει το εγχειρίδιο να κάνουμε στρατηγικά. Εάν μπορείτε να βομβαρδίσετε τους προμηθευτές βοήθειας, τότε θα κάνετε και τους άλλους που σκοπεύουν να βοηθήσουν να φοβηθούν.

Λοιπόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως πίσω από αυτά. Και για να βοηθήσει τον λαό της Γάζας να λιμοκτονήσει, ο Μπάιντεν, αμέσως μετά τη διαπίστωση του ICJ για εύλογη γενοκτονία, απέσυρε όλη τη χρηματοδότηση από τις υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών. Η ιδέα, και πάλι, η ελπίδα ήταν να αποτραπούν τα Ηνωμένα Έθνη από το να έχουν τα χρήματα για την προμήθεια τροφίμων.

Έτσι, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν τώρα να κατηγορήσουν ένα άτομο, και ο Μπάιντεν πηγαίνει σε μια τηλεσυνομιλία με τον Νετανιάχου λέγοντας, παρακαλώ να είστε ανθρώπινοι όταν ρίχνετε τις βόμβες σας, κάντε το με ανθρώπινο τρόπο, είναι καθαρά για εγχώρια κατανάλωση. Είναι εκπληκτικό πόσο γυμνά υποκριτικά είναι όλα αυτά.

Και από τότε που στο τέμενος Al-Aqsa έγινε η επιδρομή από Ισραηλινούς εποίκους στις 2 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τα αντίποινα της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ήταν όλα στενά συντονισμένα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Όλες οι βόμβες έχουν πέσει μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, με τη συναίνεση των ΗΠΑ. Και ο Μπάιντεν έχει πει πολλές φορές ότι οι Παλαιστίνιοι είναι εχθροί.

Νομίζω λοιπόν ότι θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται απλώς για έναν ισραηλινό πόλεμο εναντίον της Χαμάς. Είναι ένας Ισραηλινός πόλεμος που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Κάθε ένας έχει τους δικούς του στόχους. Ο στόχος του Ισραήλ είναι να έχει μια γη μόνο με εβραϊκό πληθυσμό. Και ο στόχος της Αμερικής είναι να έχει το Ισραήλ να ενεργεί ως τοπικός συντονιστής, καθώς συντονίζει τη δουλειά με το ISIS και τους διοικητές του ISIS για να τους στρέψει ενάντια σε στόχους που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βασικά, αυτό είναι το δίπολο που έχει δημιουργηθεί.

Και νομίζω ότι ο Alastair Crooke ανέφερε την Trita Parsi, [την μελετήτρια των σχέσεων ΗΠΑ-Ιράν], λέγοντας ότι ο στόχος σε όλα αυτά, της σύγκρουσης του Ισραήλ και της συναίνεσης του Μπάιντεν σε αυτήν, είναι ότι το Ισραήλ συμμετέχει σε μια σκόπιμη και συστηματική προσπάθεια να καταστρέψει τους υπάρχοντες νόμους και τους κανόνες για τον πόλεμο. Και αυτό είναι πραγματικά.

Έχετε κόσμο, έχετε δημοσιογράφους, όπως ο Πέπε Εσκομπάρ, που λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πράκτορες του χάους. Αλλά υπάρχει μια λογική σε αυτό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν για το τι πρόκειται να κάνουν στην Εγγύς Ανατολή, στην Ουκρανία, και ειδικά στη Θάλασσα της Κίνας και την Ταϊβάν. Προσβλέποντας στο μέλλον, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναρωτιούνται, πώς θα εμποδίσουμε άλλα έθνη να κινηθούν εναντίον μας στο διεθνές δικαστήριο ή να μηνύσουν ή να επιβάλουν με κάποιο τρόπο κυρώσεις εναντίον μας; Το Ισραήλ είναι μια δοκιμή, όχι απλώς για το τι συμβαίνει εκεί στο Ισραήλ και την ίδια την Παλαιστίνη, αλλά ενάντια σε οτιδήποτε θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όπως ο [Blinken] και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου κατά της γενοκτονίας, ότι ήταν μια μη δεσμευτική απόφαση. Λοιπόν, φυσικά ήταν δεσμευτική, αλλά δεν έχει μέσα επιβολής [το δικαστήριο]. Και ο [Blinken] και χθες, ο αρχηγός του στρατού, είπε δεν υπάρχει γενοκτονία στη Γάζα. Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάτε σε ένα δικαστήριο, και αυτό θα πάρει χρόνια και χρόνια. Και μέχρι να τελειώσει η δικαστική υπόθεση και να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση για αποζημιώσεις, τότε στη Γάζα θα είναι όλοι νεκροί. Έτσι, ο στόχος των ΗΠΑ είναι να τερματίσουν την ισχύ του διεθνούς δικαίου. Για την επιβολή του ιδρύθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη το 1945.

Και στην πραγματικότητα, αυτό το διεθνές δίκαιο πηγαίνει πολύ πίσω στο 1648 με την Ειρήνη της Βεστφαλίας στη Γερμανία για τον τερματισμό του 30ετούς πολέμου. Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη συμφώνησαν να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Λοιπόν, αυτό ήταν επίσης μέρος της αρχής των Ηνωμένων Εθνών.

Και όμως έχετε τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίζουν ρητά την αλλαγή καθεστώτος σε άλλες χώρες, και πιο συγκεκριμένα στη Ρωσία και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Επομένως, εάν μπορείτε να τερματίσετε το κράτος δικαίου, τότε δεν υπάρχει πραγματικά καμία εναλλακτική λύση στην τάξη που βασίζεται στους κανόνες των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, χάος.

Και αν κοιτάξετε τι συμβαίνει στη Γάζα διευκολύνεται η μετάβαση από μια τάξη των Ηνωμένων Εθνών στο χάος, τότε θα καταλάβετε βασικά ποια είναι η συνολική, η μεγάλη εικόνα, η εικόνα μεγάλης εμβέλειας που έχει τεθεί πραγματικά. σε μια σειρά δεκαετιών. Γι’ αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν σχέδιο Β. Έχουν μόνο το σχέδιο Α για να το κάνουν αυτό. Δεν λαμβάνουν υπόψη τις αντίθετες αντιδράσεις και τα σχόλια. Ίσως το συζητήσουμε λίγο αργότερα. Καλύτερα να αφήσω τις ερωτήσεις σε εσάς.

ΑΝΙΑ: Ευχαριστώ. Στην πραγματικότητα, έχετε ήδη απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις μου σε αυτήν την εισαγωγή, αλλά θέλω να σας ρωτήσω αυτό τώρα. Έχω μια ερώτηση για κάτι που μου γράψατε στο στο email. Πιστεύω ότι κοιτάζοντας πολλές καταστάσεις που συμβαίνουν στον κόσμο, ότι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το χρήμα και θα σας δώσει πολλές απαντήσεις. Έτσι όπως είπατε στο email σας, επιτρέψτε μου να ελέγξω, πού είναι; Οι Ισραηλινοί διαμορφωτές πολιτικής σχεδιάζουν ήδη να μετατρέψουν τη Γάζα σε πολυτελή παραθαλάσσια ακίνητα.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας ρωτήσω εδώ, καθηγητά Hudson, ποιος είναι πραγματικά ο κύριος στόχος για την ύπαρξη του Ισραήλ; Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται όντως για τις πολυτελείς ιδιοκτησίες τους, το πετρέλαιο; Τι άλλο αφορά πραγματικά αυτή η περιοχή; Γιατί είναι τόσο κρίσιμη;

MICHAEL HUDSON: Λοιπόν, δεν είναι μόνο τα ακίνητα στην παραλία. Είναι ό,τι υπάρχει έξω από την παραλία, το φυσικό αέριο, το φυσικό αέριο που έχουν ανακαλύψει ακριβώς στα ανοιχτά της Μεσογείου που ανήκει στη Γάζα. Άρα οι Ισραηλινοί κυνηγούν το φυσικό αέριο.

Αλλά η βασική σας ερώτηση, μου είχατε στείλει μια λίστα με ερωτήσεις που επρόκειτο να αντιμετωπίσω. Και νομίζω ότι αν τηρήσετε αυτή τη σειρά, είναι καλό. Αυτό που πραγματικά ρωτάτε είναι, ξέρετε, ποιος είναι ο κύριος στόχος για την ύπαρξη του Ισραήλ; Το αίσθημα δικαιοσύνης των ανθρώπων είναι τόσο ισχυρό που δεν μπορούν να πιστέψουν ποιος ήταν ο αρχικός στόχος. Και ο αρχικός στόχος τον 19ο αιώνα διαμορφώθηκε σε μια περίοδο όπου η Ευρώπη ήταν αντισημιτική. Το πιο αντισημιτικό μέρος όλων ήταν η Ουκρανία. Αν διαβάσετε την αυτοβιογραφία του Λέον Τρότσκι για το μεγάλωμά του στην Οδησσό, περιέγραψε τα πογκρόμ εκεί. Και έτσι οι Σιωνιστές, το πρώτο κύμα των Σιωνιστών, έψαχναν πώς να ξεφύγει ο εβραϊκός λαός από αυτόν τον αντισημιτισμό.

Εδώ είναι το πρόβλημα. Μέχρι το 1947, όταν σχηματίστηκε το Ισραήλ, ο αντισημιτισμός ήταν παρών. Οι περισσότεροι Εβραίοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, σίγουρα με αυτούς που μεγάλωσα, αφομοιώθηκαν όλοι. Φυσικά, είχαν εύχονταν τα καλύτερα για το Ισραήλ. Έγινε πολύ λίγη συζήτηση για τους Άραβες. Αλλά υπήρχαμ δύο τάσεις Ιουδαϊσμού.

Η μία, ήταν οι άνθρωποι που θυμήθηκαν με εκδίκηση τι έγινε εναντίον τους στην Ουκρανία και τη Ρωσία, και ειδικά από τον Χίτλερ και το Ολοκαύτωμα. Ήθελαν να διαχωριστούν και, απλώς, να προστατεύονται.

Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του εβραϊκού πληθυσμού στην Αμερική και την Ευρώπη αφομοιώθηκε πλήρως. Και το τελευταίο πράγμα που ήθελαν ήταν να διαχωριστούν. Ήθελαν ακριβώς το αντίθετο. Ήθελαν να τελειώσει ο αντισημιτισμός.

Αλλά οι Σιωνιστές που ήταν επικεφαλής του Ισραήλ, οι αρχηγοί της Συμμορίας του Στερν, είχαν εμμονή με τους παλιούς ανταγωνισμούς. Και κατά κάποιο τρόπο, είχαν εμμονή με τον ναζισμό και είπαν, καλά, θέλουμε να τους κάνουμε ό,τι έκαναν σε εμάς.

Και πάλι, η ιδέα μιας γης χωρίς λαό σήμαινε μια γη – σκοπεύουμε να κάνουμε το Ισραήλ  μια χώρα αποκλειστικά για Εβραίους. Αυτό σήμαινε μια χώρα χωρίς ανθρώπους, το σύνθημά τους. Και από την αρχή, ξεκίνησαν διώχνοντας Άραβες από την Παλαιστίνη, καταστρέφοντας τις ελιές τους, καταστρέφοντας τα περιβόλια τους, παίρνοντας τα σπίτια τους και απλώς σκοτώνοντάς τους. Γι’ αυτό οι Άγγλοι τους φυλάκισαν και είπαν, καλά, είναι αλήθεια ότι έχουμε ρίξει όλους τους ηγέτες τους στη φυλακή, αλλά ας αναγνωρίσουμε το Ισραήλ και ας κάνουμε το Ισραήλ μια χώρα όπου αυτοί οι ηγέτες θα κάνουν ό,τι έκαναν πριν τους φυλακίσουμε.

ΑΝΙΑ: Ευχαριστώ.

Είπατε επίσης στο email σας ότι το ISIS είναι μέρος της ξένης λεγεώνας της Αμερικής. Μπορείτε σας παρακαλώ να το αναλύσετε;

MICHAEL HUDSON: Λοιπόν, το ISIS οργανώθηκε αρχικά για να πολεμήσει στο Αφγανιστάν εναντίον των Ρώσων. Και η Αλ Κάιντα, η οποία ήταν ο γονέας του ISIS, ήταν απλώς ο κατάλογος των ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να πολεμήσουν υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ.

Λοιπόν, μέρος της Αλ Κάιντα στράφηκε εναντίον της Αμερικής στις 9-11, αλλά οι περισσότεροι, ειδικά οι σουνίτες οπαδοί της θεολογίας της Ουαχάμπι, ήταν πολύ πρόθυμοι να πολεμήσουν ενάντια των Σιιτών. Το Ισλάμ χωρίζεται σε δύο μέρη, το σουνιτικό Ισλάμ της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Δημοκρατιών και μεγάλου μέρους της Εγγύς Ανατολής, και το Σιιτικό του Ιράν και ίσως του μισού Ιράκ και τμήματος της Συρίας επίσης.

Έτσι, είχατε αυτές τις δύο σεχταριστικές ομάδες να πολεμούν μεταξύ τους, και οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν τη χρηματοδότηση και την οργάνωση σε αυτές και ουσιαστικά ανέθεσαν στο Ισραήλ μεγάλο μέρος της οργάνωσης του ISIS για να πολεμήσει κατά του Άσαντ, για να πολεμήσει εναντίον οποιουδήποτε οι Ηνωμένες Πολιτείες όρισαν ως εχθρό τους, δηλαδή θέλουμε να τους πάρουμε τα πετρελαϊκά εδάφη. Η Αμερική πήρε το πετρέλαιο του Ιράκ και δεν θα φύγει, ούτε απο τη Συρία αν δεν πάρει το πετρέλαιό της.

Ουσιαστικά λοιπόν, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το ISIS για να πολεμήσουν εναντίον όλων των Σιιτών με τη θεωρία ότι το σιιτικό Ισλάμ ελέγχεται από το Ιράν και θέλουν ουσιαστικά να εξαφανίσουν τους Σιίτες όπως κάνουν στη Γάζα, παρόλο που νομίζω ότι οι Παλαιστίνιοι είναι κυρίως Σουνίτες, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε το ISIS ως την ξένη λεγεώνα της Αμερικής. Τους έχουν προσλάβει και τους πληρώνουν.

Μόλις είδατε αυτό που συνέβη στη Ρωσία από τους Ουκρανούς, η Ουκρανία στρατολόγησε Σουνίτες τρομοκράτες από το Τατζικιστάν. Έχετε δει τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το ISIS για στρατολόγηση, για να πολεμήσουν στη νότια περιφέρεια της Ρωσίας στην Κεντρική Ασία και για να πολεμήσουν στα εδάφη των Ουιγούρων του Xinjiang στη Δυτική Κίνα. Χρησιμοποιούν το ISIS για να προσπαθήσουν να επιτεθούν ουσιαστικά στην ακεραιότητα της Κίνας, της Ρωσίας και της Συρίας και οποιασδήποτε άλλης περιοχής όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν αλλαγή καθεστώτος για να τοποθετήσουν τη συνήθη πελατειακή ολιγαρχία.

ΑΝΙΑ: Τόσο ενδιαφέρον, και το πουλάνε με την περιγραφή ότι αυτός είναι ο εχθρός και τρομοκράτης, ενώ οι ίδιοι το ιδρύουν. Και το κοινό εξακολουθεί να το αγοράζει αυτό, καθηγητή Χάντσον. Πώς είναι αυτό δυνατόν?

MICHAEL HUDSON: Λοιπόν, αυτό είναι υποκριτικό. Όλοι σε όλο τον κόσμο είναι τρομοκρατημένοι από τη σκληρότητα και τη βαρβαρότητα του ISIS. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να βγουν και να πουν, γεια, αυτοί είμαστε εμείς που πολεμούμε. Κατευθύνουμε το ISIS από το προεδρικό γραφείο. Αγαπάμε το ISIS.

Λοιπόν, ο Μπάιντεν αγαπά το ISIS, και ο Blinken αγαπά το ISIS, και ολόκληρο το νεοσυντηρητικό απαράτ, η CIA αγαπά το ISIS επειδή όλοι το διευθύνουν, αλλά δεν μπορούν να το πουν στο αμερικανικό κοινό. Πρέπει να προσποιούνται ακριβώς όπως προσποιούνται με τον Νετανιάχου ότι, ω παράδεισοί μου, κοιτάξτε [τι] κάνει το ISIS. Πρέπει πραγματικά να παλέψουμε εναντίον του.

Και για παράδειγμα, όταν έβαλαν τα Λευκά Κράνη [σσ απο google Στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία, μια ομάδα 2900 ιδιωτών σχημάτισαν τους THE WHITE HELMETS, μια ομάδα που έσωσε σε μόλις τρία χρόνια, περίπου 58.000 ζωές κατά τη διάρκεια των έντονων βομβαρδισμών που έλαβαν χώρα απο τη συριακή κυβέρνηση με τη βοήθεια ρωσικών μαχητικών] στο ISIS, αυτή ήταν η μονάδα δημοσίων σχέσεων που προμήθευε η Αμερική για να κάνει ουσιαστικά ψευδή προπαγάνδα, ψεύτικες εικόνες, να κάνει επιθέσεις με ψευδείς σημαίες. Όλες αυτές οι επιθέσεις με ψευδείς σημαίες, όλα τα λευκά κράνη και η προπαγάνδα έχουν όλα συντονιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΝΙΑ: Θέλω να σας κάνω τώρα μια ερώτηση που σε κάποιο βαθμό την έχετε ήδη απαντήσει. Λαμβάνει το Ισραήλ οποιεσδήποτε ανεξάρτητες αποφάσεις που δεν συζητούνται σε διαβούλευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τον βομβαρδισμό της Γάζας;

MICHAEL HUDSON: Λοιπόν, το ερώτημα είναι, τι είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες ή τι εννοείτε με τον όρο Ηνωμένες Πολιτείες; Δεν χρειάζονται επίσημη έγκριση. Υπάρχει ήδη μια ευρεία συμφωνία αρχής. Κάνε ό,τι έχεις να κάνεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τους έδωσαν το ελεύθερο λέγοντας, δεν πρόκειται να επέμβουμε. Είστε οι διαχειριστές μας στον τόπο. Ακριβώς όπως διαχειρίζεστε το ISIS, μπορείτε σίγουρα να διαχειριστείτε τη χώρα σας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει γενική έγκριση για τη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ. Γι’ αυτό λένε ότι δεν υπάρχει γενοκτονία εκεί.

Και συμμερίζονται τον στόχο της επέκτασης του πολέμου για την καταπολέμηση του Ιράν. Ξανά και ξανά, αυτό που λέει ο Νετανιάχου, δεν θα είμαστε ασφαλείς μέχρι να νικήσουμε το Ιράν. Λοιπόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν, αυτή είναι η Αμερική, αυτό είναι το σχέδιο των νεοσυντηρητικών που σκιαγραφήθηκε τη δεκαετία του 1990. Το διατύπωσε, νομίζω, ο Wesley Clark πρώτα Αφγανιστάν, μετά το Ιράκ, μετά η Συρία και μετά το Ιράν. Όλα αυτά επιλύθηκαν από την αρχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να καταλάβουν πώς θα το κάνουμε;

Λοιπόν, υπάρχει μια γενική προσδοκία ότι ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πραγματοποιήσει το Ισραήλ επίθεση ψευδούς σημαίας, κάτι που κάνει το Ιράν τόσο άσχημα ώστε το Ισραήλ ανταποδίδει και στη συνέχεια, καθώς μόλις βομβάρδισε την πρεσβεία του Ιράν στη Συρία, και στη συνάχεια οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έρθουν για να προστατεύσουν τους Ισραηλινούς αδελφούς μας και την παγκόσμια ειρήνη και να αποτρέψουν τη γενοκτονία που προσπαθούν να κάνουν οι “Γαζιστές” εναντίον του Ισραήλ και που το Ιράν προσπαθεί να κάνει εναντίον του υπόλοιπου κόσμου και να βομβαρδίσουν το Ιράν.

Πίσω στη δεκαετία του 1970, υπήρχαν συζητήσεις για το τι να κάνετε; Τι θα κάνει το Ιράν για να αντισταθεί; Λοιπόν, υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να κάνει το Ιράν, ότι δεν χρειάζεται να βομβαρδίζει τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία ή το Ιράκ. Δεν χρειάζεται να βομβαρδίσει το Ισραήλ. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βυθίσει ένα πλοίο στα στενά του Ορμούζ. Αυτό είναι το μεγάλο στενό. Είδατε τι συνέβη, τι έκαναν οι Χούτι με την Ερυθρά Θάλασσα. Η μεγάλη κίνηση είναι το στενό του Ορμούζ. Εκεί είναι το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας και θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε πετρελαϊκό κόλπο. Ονομάζεται Περσικός Κόλπος, αλλά είναι πραγματικά ο πετρελαϊκός κόλπος. Εκεί είναι όλο το εμπόριο πετρελαίου.

Εάν βυθίσετε ένα ή δύο πλοία στον πετρελαϊκό κόλπο, αυτό θα ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου πολύ ψηλά, γιατί αυτό θα αποκόψει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου για όσο διάστημα θέλει το Ιράν από την παροχή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Λοιπόν, αυτό είναι που πραγματικά τρομάζει τον Μπάιντεν επειδή προσποιείται ότι δεν υπάρχει πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι η οικονομία είναι αρκετά βαριά. Ο πληθωρισμός που θα ακολουθούσε από τη βύθιση ενός πλοίου από το Ιράν στο Ορμούζ θα ενισχύσει, ουσιαστικά, την αμερικανική αντιπολίτευση κατά του Μπάιντεν, η οποία αυξάνεται.

Είναι ένα πράγμα να είσαι ενάντια στη γενοκτονία και τη δολοφονία ανθρώπων, αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι αν οι τιμές του φυσικού αερίου σου αυξηθούν, ο αμερικανικός λαός πιστεύει ότι αυτό είναι πραγματικά πολύ πιο σημαντικό από το γεγονός της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Αυτό είναι που πραγματικά τρομάζει τις ΗΠΑ.

Το ερώτημα είναι τώρα, πώς θα μεθοδεύσουν ωστε η ισραηλινή προκλητικότητα κατά του Ιράν – να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να έρθουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με όλη την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης και με κάποιο τρόπο να εμποδίσουν το Ιράν να έχει τη δύναμη να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ. Αυτό προσπαθούν να καταλάβουν τώρα. Δεν ξέρω τι θα κάνουν, αλλά όταν είπε ο Blinken, το Ισραήλ δεν έχει παραβιάσει κανέναν κανόνα, είναι όλα εντάξει, αυτό που πραγματικά [λένε] οι Ηνωμένες Πολιτείες, αν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό, μπορούν να πουν ότι πραγματικά δεν υπάρχουν κανόνες για ολόκληρο τον κόσμο. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Αυτή τη στιγμή φτάνει στο αποκορύφωμα. Είναι η συνέχεια που είχε σκεφτεί εκ των προτέρων ολόκληρο το ισραηλινό κίνημα κατά της Γάζας.

ANIA: Ευχαριστώ, καθηγητή Hudson.

Η επόμενη ερώτηση αφορά τη στόχευση πολιτών, δημοσιογράφων και εργαζομένων. Και πάλι, το έχετε ήδη αντιμετωπίσει, αλλά θα σας ρωτήσω αυτό. Γιατί ο ισραηλινός στρατός στοχεύει όλες αυτές τις ομάδες;

MICHAEL HUDSON: Λοιπόν, στοχεύει όλους. Στοχεύει όλους τους αμάχους γιατί θέλει μια γη χωρίς παλαιστινιακό λαό. Στοχεύει στους πιο κρίσιμους ανθρώπους που είναι απαραίτητοι για να επιβιώσει μια κοινωνία της Γάζας. Στοχεύει τους δημοσιογράφους γιατί δεν θέλει να δει ο κόσμος τι κάνει, γιατί το Ισραήλ έχει ήδη χάσει τη θέση του στον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τους λένε, ειδικά, ότι πρέπει να σκοτώσετε τους δημοσιογράφους γιατί αν δεν τους σκοτώσετε, εμείς, η κυβέρνηση Μπάιντεν, θα φανούμε άσχημα. Έχουμε ήδη τους Αμερικανούς να στρέφονται κατά του πολέμου.

Υπάρχει μόνο μια αντιπολεμική υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Αυτή είναι η Jill Stein. Κάθε άλλος υποψήφιος υποστηρίζει πλήρως το Ισραήλ στον πόλεμο, αλλά ο αμερικανικός λαός, η πλειονότητα των Αμερικανών θεωρεί αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ ως γενοκτονία και ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν πρόκειται να χάσει τις εκλογές ή σίγουρα δεν θα τις κερδίσει. Μπορεί να πάει στη Βουλή των Αντιπροσώπων αν δεν κερδίσει κανείς.

Για να διώξετε τους υπόλοιπους πληθυσμούς της Γάζας, πρέπει, νούμερο ένα, να απαλλαγείτε από τους δημοσιογράφους. Νούμερο δύο, να απαλλαγείτε από τα νοσοκομεία. Καθώς βομβαρδίζετε τους ανθρώπους, πολλοί από αυτούς θα τραυματιστούν. Πρέπει να πεθάνουν όλοι οι τραυματίες από τις βόμβες. Για αυτό, πρέπει να βομβαρδίσεις τα νοσοκομεία. Ειδικά πρέπει να στοχεύσετε τους γιατρούς. Όχι μόνο δεν θα υπάρχουν γιατροί για να θεραπεύσουν τους τραυματίες, αλλά και άλλοι γιατροί, γιατροί χωρίς σύνορα από άλλες χώρες, θα φοβούνται να πάνε στη Γάζα γιατί αν πάνε εκεί, ξέρετε ότι αν είστε κάποιος που εργάζετε για να προσφέρει τρόφιμα, ή ένας γιατρός ή ένας ανθρωπιστής, θα πυροβοληθείτε επειδή βρίσκεστε στην κορυφή της λίστας στόχων.

ΑΝΙΑ: Είναι φρικτό. Ακούγοντας μόνο αυτό, ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο να…

MICHAEL HUDSON: Λοιπόν, φανταστείτε πώς ένιωθα κάποτε στις συναντήσεις και όλα αυτά λέγονταν σαν να είναι μέρος ενός παιχνιδιού και έτσι τα σχεδιάζουμε όλα. Όλα αυτά ήταν που συζητήθηκαν. Πώς κάνουμε το κακό; Το εννοώ αυτό…

ΑΝΙΑ: Ναι, αλλά δεν είναι άνθρωποι για μένα. Δεν είναι άνθρωποι για μένα.

MICHAEL HUDSON: Αυτό είναι σωστό.

ΑΝΙΑ: Άψυχα όντα που δεν είναι άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο που λέω εδώ.

Καθηγητή Hudson, η επόμενη ερώτηση αφορά εκείνους τους Ισραηλινούς σχεδιαστές που, όπως είπατε στο email σας, σχεδιάζουν ήδη να μετατρέψουν τη Γάζα σε πολυτελή παραθαλάσσια ακίνητα. Λοιπόν, τι πραγματικά γνωρίζετε για αυτό; Το σχεδιάζουν ήδη αυτό; Σαν να έχουν σχέδια για αυτά τα ακίνητα;

MICHAEL HUDSON: Οι Αμερικανοί έκαναν την αρχή. Ξεκίνησαν χτίζοντας αποβάθρες. Δεν θέλετε μόνο παραθαλάσσια ακίνητα, αλλά θέλετε αποβάθρες για να έχουν οι αγοραστές ένα μέρος για να δέσουν τα γιοτ ή τα ιστιοπλοϊκά τους.

Και έτσι οι Ηνωμένες Πολιτείες χτίζουν αυτούς τους προβλήτες. Ένας λόγος που το κάνουν είναι ότι μπορούν να προσποιηθούν ότι δεν χτίζουμε προβλήτες για να έχουν οι Ισραηλινοί ιδιοκτήτες ακινήτων γιοτ, αλλά θα παραδώσουμε φαγητό. Αλλά μέχρι να τελειώσουμε την κατασκευή των προβλήτων, δεν θα υπάρχουν άλλες Γάζες. Θέλω να πω, αυτή είναι η όλη ουσία. Χτίζοντας τους προβλήτες, επέτρεψαν στο Ισραήλ να αποτρέψει την είσοδο των φορτηγών τροφίμων από το νότο. Έτσι, η κατασκευή των προβλήτων είναι ένα μέσο για να προσποιηθείς ότι βοηθάς χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα για να βοηθήσεις στην πραγματική [παράδοση] τροφής.

Λοιπόν, ναι, σε όλες τις ειδήσεις, υπήρξαν δηλώσεις από τις ισραηλινές εταιρείες ακινήτων που έλεγαν ότι η Γάζα θα μπορούσε να ήταν ένα ωραίο μέρος για να ζεις αν δεν υπήρχαν Άραβες σε αυτήν. Και τώρα, αν μπορούμε να καθαρίσουμε τη γη από τους Άραβες, να την κάνουμε χώρα χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, τότε αυτή είναι μια υπέροχη ιδιοκτησία. Και έχει φυσικό αέριο για να βοηθήσει το ισοζύγιο πληρωμών του Ισραήλ. Έτσι, η όλη ιδέα είναι να γίνει αυτό ένα κέντρο ανάπτυξης πολυτελείας του Ισραήλ.

ΑΝΙΑ: Και πάλι, απολύτως αηδιαστικό για μένα, και μόνο που το ακούω. Θέλω να σας ρωτήσω τώρα για το εάν η Γάζα [πάψει] να υπάρχει εντελώς, τι θα γίνει με όλους τους Παλαιστίνιους που θα επιζήσουν;

MICHAEL HUDSON: Λοιπόν, η γη θα είναι εκεί και θα είναι παραθαλάσσια ιδιοκτησία. Ο Alastair Crooke ήταν, νομίζω, ο πιο ξεκάθαρος συγγραφέας. Ήταν ένας από τους διαπραγματευτές μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Εξήγησε ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρξει λύση δύο κρατών.

Οι Ισραηλινοί λένε, θα σκοτώσουμε όλους τους Παλαιστίνιους. Οι Παλαιστίνιοι λένε, καλά, δεν μπορούμε να υπάρχουμε με τους Ισραηλινούς και πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Αν δεν τους σκοτώσουμε, θα μας σκοτώσουν. Άρα το Ισραήλ πρέπει να είναι είτε Παλαιστινιακό, είτε Ισραηλινό. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο. Αυτό έχει τελειώσει για πάντα. Επομένως, όποιος μιλάει για λύση δύο κρατών, απλώς δεν το ψάχνει.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς θα υπάρξει η Γάζα; Είτε θα είναι όλη Ισραηλινή, και οι κάτοικοί της θα αναγκαστούν να φύγουν. Οι Ισραηλινοί θέλουν να φύγουν οι Παλαιστίνιοι με βάρκες και να τις βυθίσουν, οι περισσότεροι από αυτές θα βυθιστούν στη Μεσόγειο, όπως όταν η Αμερική και η Γαλλία κατέστρεψαν τη Λιβύη. Οι Λίβυοι προσπάθησαν να διαφύγουν με βάρκες και βυθίστηκαν.

Έτσι, είτε θα πνιγούν, είτε θα μπουν με κάποιο τρόπο σε ένα στρατόπεδο φυλακών που στήνει η Αίγυπτος και ο ηγέτης της για τους πρόσφυγες της Γάζας. Και τότε οι κάτοικοι της Γάζας θα προσπαθήσουν με κάποιο τρόπο να κερδίσουν την είσοδο στην Ευρώπη ή σε άλλες χώρες. Έτσι μπορείτε να περιμένετε μια τεράστια εισροή κατοίκων της Γάζας στην Ευρώπη.

Κάποιοι πρότειναν, λοιπόν, τώρα που η Ουκρανία μετατρέπεται σε χώρα χωρίς λαό, ίσως να παραδώσουν την Ουκρανία στους Παλαιστίνιους, είτε να τη δώσουν στους Ισραηλινούς, λέγοντας, καλά, αυτή είναι η πατρογονική σας γη, εδώ ξεκίνησαν όλα τα πογκρόμ κατά του Σιωνισμού. Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε και δεν υπάρχουν άλλοι Ουκρανοί.   Ίσως οι Ισραηλινοί θα έπρεπε να πάνε στην Ουκρανία. Ο ένας ή ο άλλος πληθυσμός πρέπει να μεταναστεύσει.

Λοιπόν, οι Ισραηλινοί έχουν ήδη χάσει ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού τους, ειδικά τον πληθυσμό τους σε ηλικία εργασίας, ειδικά εκείνους που έχουν θέσεις εργασίας στην τεχνολογία της πληροφορίας ή θέσεις εργασίας με υψηλή αμοιβή. Έτσι, βλέπετε ήδη μια εκροή πληθυσμού.

Άρα, η Γάζα θα υπάρχει γεωγραφικά, αλλά δεν έχουμε ιδέα για το ποια θα είναι η δημογραφική σύνθεση.

Και νομίζω ότι ο αρχηγός των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, Herzi Halevi, είπε μόλις την περασμένη Κυριακή ότι το Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι ξέρει πώς να χειριστεί το Ιράν, όπως χειρίζεται τη Γάζα, ότι έχει προετοιμαστεί για αυτό. Έχουν καλά αμυντικά συστήματα. Και είπε, λειτουργούμε και συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ και τους εταίρους στρατηγικών προβλημάτων σε αυτή την περιοχή. Έτσι, οι ΗΠΑ θα ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο για να επεκτείνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει και να πιέσει τους Ευρωπαίους. Ίσως τόσοι πολλοί Γερμανοί φεύγουν από τη χώρα τους τώρα που δεν υπάρχει πια δουλειά για αυτούς. Ίσως οι Παλαιστίνιοι πάνε στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όπου βρουν κάποιο καταφύγιο.

Η Αμερική ήταν πρόθυμη να δώσει στον εβραϊκό πληθυσμό καταφύγιο εφόσον ο εβραϊκός πληθυσμός εξυπηρετούσε τους ευρωπαϊκούς ιμπεριαλιστικούς στόχους του ελέγχου του πετρελαίου της Εγγύς Ανατολής. Τι μπορεί όμως να προσφέρει η Παλαιστίνη για να προστατευθεί; Εάν οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους Ευρωπαίους ή τους Αμερικανούς, οι κυβερνήσεις τους απλά δεν ενδιαφέρονται. Δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να προστατεύσουν τους Παλαιστίνιους γιατί δεν τους νοιάζει αν δεν υπάρχουν χρήματα για αυτούς. Και οι αραβικές χώρες με χρήματα, οι Σαουδάραβες, οι Ηνωμένες Αραβικές Δημοκρατίες δεν έχουν σηκώσει πραγματικά το χέρι για να το βοηθήσουν. Παρόλο που ένα μεγάλο εργατικό δυναμικό στη Σαουδική Αραβία είναι ήδη Παλαιστίνιοι, δεν χρειάζονται περισσότερους Παλαιστίνιους εκεί. Λοιπόν, αυτό είναι βασικά αυτό που συμβαίνει.

Gaza Port

ANIA: Ευχαριστώ, καθηγητή Hudson. Ξέρετε, πριν σας κάνω την τελευταία μου ερώτηση, ξέρετε, τις πεποιθήσεις των ανθρώπων ότι οι κυβερνήσεις νοιάζονται για αυτούς. Αυτό είναι το πιο… Δεν καταλαβαίνω πώς οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να πιστεύουν ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτούς στον κόσμο, βλέποντας την κατάσταση έτσι. Είναι αποκαρδιωτικό. Απλώς το να ακούω αυτά που είπατε είναι πολλά για μένα.

Το τελευταίο ερώτημα είναι πότε θα σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και ποιος θα ανοικοδομήσει τη Λωρίδα της Γάζας;

MICHAEL HUDSON: Λοιπόν, οι βομβαρδισμοί θα σταματήσουν όταν δεν υπάρχουν άλλοι Παλαιστίνιοι για βομβαρδισμό. Το Ισραήλ δεν έχει τα χρήματα για να την ξαναχτίσει ή την πρόθεση να ξαναχτίσει. Και ακόμα κι αν το Ισραήλ θέλει να την ξαναχτίσει με ωραία σπίτια μέχρι την παραλία, ποιος θα το κάνει;

Λοιπόν, ήδη το Ισραήλ έχει κάνει μια συμφωνία με την Ινδία για να πάρει πολλούς Ινδούς εργάτες κατασκευών από τις φτωχότερες επαρχίες της Ινδίας να έρθουν εκεί. Αλλά και πάλι, ποιος θα τους πληρώσει; Μπορείτε να τους δώσετε άδειες εργασίας, αλλά η απάντηση είναι ποιος θα τους πληρώσει θα είναι οι εργολάβοι που θα έχουν τα συμβόλαια για την ανοικοδόμηση σπιτιών και γραφείων και του νέου ισραηλινού συγκροτήματος στη Γάζα, εκτός και αν ο κόσμος δουλέψει και πει, όχι, οι Ισραηλινοί πρέπει να δώσετε πίσω όλη τη γη και είναι το Ισραήλ που θα είναι μειοψηφία υπό μια παλαιστινιακή κυβέρνηση.

Δεν μπορείτε να έχετε μια ισραηλινή κυβέρνηση που να είναι πάνω από ολόκληρη την περιοχή, επειδή η πολιτική της είναι να σκοτώνει τους Παλαιστίνιους. Επομένως, δεν βλέπω ότι και πάλι, δεν μπορείτε να έχετε μια λύση δύο κρατών. Δεν φαίνεται να υποστηρίζει κανείς τους Παλαιστίνιους αυτή τη στιγμή.

Ποιος θα βοηθούσε στην ανοικοδόμησή του; Λοιπόν, οι Τούρκοι εργολάβοι μπορεί να μπουν και να το φτιάξουν. Άλλοι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής θα το ξαναέχτιζαν. Η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τεράστιες εξελίξεις εκεί. Οι Ηνωμένες Αραβικές Δημοκρατίες θα μπορούσαν να αγοράσουν γη. Οι Αμερικανοί επενδυτές, ίσως η Blackstone θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη εκεί, αλλά θα είναι ξένες επενδύσεις.

Και αν κοιτάξετε το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές όλων αυτών των χωρών αναζητούν τι μπορούν να βγάλουν από τη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων, καταλαβαίνετε γιατί δεν υπάρχει πραγματική αντίθεση στη γενοκτονία που συμβαίνει.

Και το μεγάλο όφελος για τις ΗΠΑ από όλα αυτά είναι ότι ως αποτέλεσμα αυτής της απουσίας οποιουδήποτε είδους ηθικού συναισθήματος που μόλις εκφράσατε, δεν μπορούν να ασκηθούν αξιώσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για κανέναν από τους πολέμους, αλλαγής καθεστώτος, παρεμβάσεις που σχεδιάζει για το Ιράν, την Κίνα, τη Ρωσία και όπως κάνει στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Επομένως, το Ισραήλ, η Γάζα και η Δυτική Όχθη θα πρέπει να θεωρηθούν, νομίζω, ως ένα άνοιγμα του νέου Ψυχρού Πολέμου. Και ό,τι κι αν δείτε να συμβαίνει στη Γάζα μετά την εκδίωξη των κατοίκων της, βλέπετε ότι αυτό είναι πραγματικά το σχέδιο για το τι θέλουν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα, στη Ρωσία, στην Αφρική, σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο.

Βλέπετε ένα σχέδιο βασικά για το πώς να χρηματοδοτήσετε και να κερδίσετε χρήματα από τη γενοκτονία και την καταστροφή της κοινωνίας. Και για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αποτρέψετε οτιδήποτε σαν τα Ηνωμένα Έθνη να έχει οποιαδήποτε εξουσία.

Και η ειρωνεία σε όλο αυτό είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελαν να κάνουν. Εννοώ, προφανώς, ενώ αυτό συμβαίνει στη Γάζα, το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας πλειοψηφίας που έχουμε μιλήσει προηγουμένως, ο κόσμος εκτός ΝΑΤΟ, η Αμερική και η Ευρώπη, είναι τρομοκρατημένοι. Και ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό που συμβαίνει στη Γάζα να συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο είναι να δημιουργηθεί μια εναλλακτική στα Ηνωμένα Έθνη, μια εναλλακτική στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο ΔΝΤ, μια εναλλακτική σε όλους τους οργανισμούς που έχουν ελέγξει οι Ηνωμένες Πολιτείες να μετατρέψουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο σε Γάζα, αν μπορούν.

ANIA: Δρ. Hudson, κύριε Hudson, θέλω να σας ευχαριστήσω. Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου είπατε μετά την τελευταία μας ζωντανή συζήτηση να ασχοληθώ με αυτό, γιατί το μοιραστήκατε μαζί μου και με το κοινό. Και ελπίζω πραγματικά να διαδώσετε αυτό το βίντεο, παιδιά, θα το μοιραστείτε.

Άρα προσωπικά πιστεύω ότι πολεμάμε το κακό. Και ο τρόπος με τον οποίο αισθάνομαι ότι συμβάλλω σε μικρό βαθμό σε αυτό είναι να προσπαθώ να αναζητήσω την αλήθεια και να φέρω ανθρώπους που έχουν γνώση και κατανόηση και μπορούν να μοιραστούν τα γεγονότα και την αλήθεια με τον κόσμο. Γιατί αν δεν ξέρεις τι πολεμάς, με τι παλεύεις, τότε είσαι σαν τον Δον Κιχώτη. Πρέπει να ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα. Και είμαι πολύ ευγνώμων για καλεσμένους σαν εσάς που βρίσκονται στο κανάλι μου και μοιράζονται τις γνώσεις σας με το κοινό. Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι γνωρίζω όλα αυτά, αυτά που μοιραστήκατε μαζί μας σήμερα, ζώντας με αυτά τόσα χρόνια και παρακολουθώντας αυτά τα γεγονότα στον κόσμο. Για κάποιον που έχει συναισθήματα, είναι πολύ δύσκολο να το αντέξει. Μπορώ μόνο να φανταστώ. Σας ευχαριστώ λοιπόν για τη συμβολή σας.

MICHAEL HUDSON: Είμαι στην εκπομπή σου, Άνια, γιατί βλέπεις ότι αυτό είναι κακό και είναι κακό.

ΑΝΙΑ: Ναι. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ξέρω ότι πρέπει να φύγετε. Και θέλω να σας προσκαλέσω ξανά, φυσικά, στο εγγύς μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι θα βρείτε χρόνο για την επόμενη συνομιλία μας. Για όλους όσους παρακολουθούν, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλους τους συνδέσμους προς τον καθηγητή Hudson που είναι ήδη κάτω από αυτήν τη ζωντανή ροή. Και όπως είπα, κοινοποιήστε το βίντεο. Είναι δωρεάν και βοηθά επίσης το κανάλι. Και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν αυτές τις πληροφορίες στον κόσμο. Σας ευχαριστώ όλους. Και μέχρι την επόμενη φορά.

Image by hosny salah from Pixabay

michael-hudson.com

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άσχημο πράγμα η στρατευμένη ανάλυση -όποια πλευρά κι αν υποστηρίζεται. Και για τη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί που στηρίζουν εμμέσως ή και ευθέως τη Χαμάς είναι συνήθως εθνομηδενιστικές αριστεράτζες που αγκαλιάζουν λαθρομετανάστες και φανατικό ισλάμ μαζί με τους φιλελέφτ συνοδοιπόρους τους. Και κάποιοι αγαπούληδες “πολίτες του κόσμου” ξεχαρβαλωμένα απομεινάρια του 20ου αιώνα.
  Όλοι τους φοβερά κουραστικοί με τον ψευτοηθικισμό τους και τις επιλεκτικότατες “ευαισθησίες” τους.

  • ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
   Πώς στοιχειοθετείτε ότι το παραπάνω κείμενο είναι «στρατευμένη ανάλυση»;
   Ποιά σημεία του κειμένου κατά γνώμη σας δέν ευσταθούν;

 2. από σχέδια να φαν κ κότες, Και “εμείς” αμολάμε αετό, ως συνήθως με την σωστή πλευρά της ιστορίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα