«Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν τα πειράματα στην Ουκρανία» είπε ο Β.Πούτιν

Συνέχεια στις αποκαλύψεις για τα μυστικά βιολογικά εργαστήρια που βρέθηκαν στην Ουκρανία έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τόνισε ότι τα χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ. 

«Τώρα προσπαθούν να σαρώσουν τα ίχνη αυτών των μυστικών προγραμμάτων. Αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι στην άμεση γειτνίαση με την Ρωσία, στην Ουκρανία, δημιουργήθηκαν ουσιαστικά συστατικά βιολογικών όπλων», είπε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ένα δίκτυο δεκάδων εργαστηρίων λειτουργούσε στην Ουκρανία υπό τη διεύθυνση και με την οικονομική υποστήριξη του Πενταγώνου. Εκεί πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων με δείγματα του κορωνοϊού, του άνθρακα, της χολέρας, της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών», πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται επίσης ότι έχει λάβει έγγραφα από εργαζόμενους του Ουκρανού εργαστηρίου που αποδεικνύουν την ύπαρξη προγραμμάτων βιολογικού πολέμου που διαχειρίζονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε ουκρανικό έδαφος.

«Θέλω να τονίσω ότι σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτές οι μελέτες [για τους τρόπους με τους οποίους οι νυχτερίδες μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο] έχουν πραγματοποιηθεί στο Χάρκοβο σε συστηματική βάση και υπό την άμεση επίβλεψη ειδικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι θα δημοσιοποιηθούν περαιτέρω έγγραφα που δείχνουν μεγάλες μεταφορές ανθρώπινων βιοϋλικών από τα εργαστήρια σε τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνδέει και το ξέσπασμα μιας σειράς ασθενειών με το έργο των βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υποστράτηγος Igor Kirillov, διοικητής των στρατευμάτων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής προστασίας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο θεωρεί πιθανό ότι ο θάνατος 70 ανθρώπων στο χωριό Πέσκι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ θα μπορούσε να σχετίζεται με ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια, δήλωσε ο Ιγκόρ Κιρίλοφ. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο ξέσπασμα της φυματίωσης, που σημειώθηκε στο Λουχάνσκ και στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ το 2018. Το ξέσπασμα της νόσου προκλήθηκε από νέα πολυανθεκτικά στελέχη, τόνισε.

Από την πλευρά της η Κίνα, με νέα δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αναφέρει:

«Καλούμε τις ΗΠΑ να ανοίξουν αυτά τα βιολογικά εργαστήρια για ανεξάρτητες έρευνες από διεθνείς εμπειρογνώμονες και να σταματήσουν να παρεμποδίζουν την δημιουργία ενός μηχανισμού επαλήθευσης BWC».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/v-poutin-dimiourgithikan-viologika-opla-koronoion-panolis-kai-xoleras-kina-na-ginei-ereyna-tora/