Βόμβες κατά Τζόνσον: Χλεύαζε τον ιό ως… Kung-Flu και ήθελε να μολυνθεί live

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

O Μπόρις Τζόνσον αποκαλούσε περιπαικτικά την Covid ως «Kung-Flu» και προτού προσβληθεί απότη νόσο, είχε προσφερθεί να μολυνθεί live σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ώστε να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτε να φοβάται κανείς.

Αυτές είναι μερικές από τις εκρηκτικές κατηγορίες που θα εκτοξεύσει σήμερα εναντίον του ο Dominic Cummings ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου που διερευνοά τους χειρισμούς και τις αντιδράσεις της κυβέρνηση στην πανδημία.

Ο Κάμμινκς θα κατηγορήσει τον Τζόνσον ότι είναι υπεύθυνος για  «χιλιάδες θανάτους» επειδή καθυστέρησε το δέυτερο lockdown όταν ο ιός χτύπησε το Ηνωμένο Βασίλειο τον χειμώνα.

Και θα ισχυριστεί ότι ο Johnson αντέδρασ εαργά στην πανδημία επειδή βρισκόταν σε «παρατεταμένες διακοπές» με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς (Carrie Symonds) τον Φεβρουάριο του 2020.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail o κ. Κάμινγκς θα κατηγορήσει τον Μπόριζ Τζόνσον ότι:

  • Είχε διαφωνήσει με τους σκληρούς περιορισμούς κατά της Covid-19, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι «σκοτώνει μόνο 80χρονους»
  • Είχε πει τη φράση «όχι άλλα γ…. να lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες»
  •  Είχε πει ότι μετάνιωνε που διέταξε υπό πίεση την επιβολή lockdown, αφού η οικονομική ζημιά ήταν πιο καταστροφική από την απώλεια ζωών.

Η κατάθεση του Κάμινγκς ενώπιον της επιτροπής αναμένεται να διαρκέσει 4 ώρες.

Εμπνευστής του όρου «Kung-Flu», τον οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Τζόνσον για τον κορωναϊό, ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη από τον Ιούνιο του 2020, όταν η πανδημία δεν είχε χτυπήσει ακόμα πλήρως την Αμερική, αλλά είχε ήδη στοιχίσει 40.000 ζωές στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζει η Daily Mail. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δεχθεί πολλές επικρίσεις για τη χρήση αυτού του μη πολιτικώς ορθού χαρακτηρισμού, που θεωρήθηκε ως κακόγουστη απόπειρα να αποδώσει ευθύνες για την πανδημία στην Κίνα.

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει όμως και ο ισχυρισμός του κ. Κάμινγκς ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πρόθυμος να μολυνθεί live με Covid-19 για να καθησυχάσει το κοινό. Συγκεκριμένα, ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργός θα πει ότι Τζόνσον έκανε επανειλημμένα το εξής σχόλιο: «Θα πω στον Κρις Γουίτι (τον αρχίατρο της Αγγλίας) να μου κάνει ένεση (με κορωνοϊό) live στην εθνική τηλεόραση, για να δουν όλοι ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται.

Αργότερα βεβαίως ο Μπόρις Τζόνσον νόσησε σοβαρά με Covid-19 και νοσηλεύτηκε σε εντατική θεραπεία, κινδυνεύοντας σοβαρά.

Εξυπακούεται ότι ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον αναμένεται να κατηγορηθεί από συντηρητικούς βουλευτές ότι χρησιμοποιεί τη σημερινή του ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής για να πάρει εκδίκηση για την απόλυσή του τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ενεπλάκη σε μια «αναμέτρηση ισχύος» με την Κάρι Σίμοντς, από την οποία βγήκε χαμένος. Η πλευρά των Εργατικών πάντως αναμένεται να εκμεταλλευτεί την κατάθεσή του, παρουσιάζοντάς την ως ένα επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Μπόρις Τζόνσον μπορούσε να κάνει περισσότερα για να σώσει ζωές, αλλά απέτυχε.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Βόμβες κατά Τζόνσον: Χλεύαζε τον ιό ως… Kung-Flu και ήθελε να μολυνθεί live

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα