‘Βόμβα’: Ποιός είναι ο νέος ιδιοκτήτης του στρατιωτικού σκέλους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η εταιρία Pyletech Shipyards, θυγατρική του ομίλου North Star, συμφερόντων του επιχειρηματία Θεόφιλου Πριόβολου, είναι ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ).

Η εταιρία συμφερόντων Θ.Πριόβολου πλειοδότησε χτες στον διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή των ΕΝΑΕ για την πώληση του στρατιωτικού σκέλους των Ναυπηγείων. Κατέβαλε δεσμευτική οικονομική προσφορά ύψους 15,1 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι της προσφοράς, ύψους 1 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέθεσε η ο όμιλος ΟΝΕΧ Shipyards, συμφερόντων Πάνου Ξενόκωστα.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στην πώληση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του στρατιωτικού σκέλους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Σε αυτά περιλαμβάνονται: ένα ενιαίο οικόπεδο εμβαδού 350.745,10 τ.μ. και το δικαίωμα χρήσης του αιγιαλού μπροστά από το οικόπεδο, όλα τα κτήρια και οι εργοστασιακές μονάδες για τη ναυπήγηση πλοίων και την κατασκευή τροχαίου υλικού.

Επίσης, περιλαμβάνονται όλα τα τεχνικά έργα και οι τεχνικές εγκαταστάσεις εντός του ναυπηγείου (19 υποσταθμοί, δίκτυα πυρόσβεσης, ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, ανυψωτήρας πλοίων, μονάδα βιολογικού καθαρισμού), μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, γερανοί, μηχανήματα και οχήματα, ένα πλωτός γερανός, οι δύο προβλήτες και η μόνιμη δεξαμενή Νο 4, χωρητικότητας 250.000 τόνων.

Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι;
Η είδηση για το ύψος του τιμήματος προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων. «Το τίμημα για τα ναυπηγεία είναι πενιχρό», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παράγραφο 1.2 των όρων της σύμβασης του διαγωνισμού, «στα εκποιούμενα στοιχεία του ενεργητικού δεν περιλαμβάνονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου και αορίστου χρόνου της ΕΝΑΕ με τους εργαζόμενους ή της ΕΝΑΕ με τρίτα πρόσωπα». Σήμερα, μετά από οκτώ χρόνια καθεστώτος ειδικής διαχείρισης των ναυπηγείων, εργάζονται 750 εργαζόμενοι.

Διαγωνισμός για τη δεξαμενή Νο 5
Στο μεταξύ χθες βράδυ προκηρύχθηκε από την Εταιρία Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων. Αφορά έκταση 332.137 τ.μ, εντός της οποίας βρίσκεται η δεξαμενή Νο 5. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της Μεσογείου χωρητικότητας 500.000 τόνων. Όπως αναφέρεται στους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, η τιμή εκκίνησης είναι 55 εκατομμύρια ευρώ.

https://europost.gr/vomva-poios-o-neos-idioktitis-stratiotikoy-skeloys-ton-naypigeion-skaramagka/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα