Βρετανός ΥΠΑΜ: «Το 97% του ρωσικού στρατού βρίσκεται στο μέτωπο» – Wagner: «Οι Ουκρανοί δεν θα εγκαταλείψουν το Μπακχμούτ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Σημαντικός παράγοντας στις επιχειρήσεις το Leopard-2 – Θα μάθουμε όμως να τα καίμε»

Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να καταλάβουν το Αρτεμόφσκ, γνωστό και ως Μπαχμούτ, κάποια στιγμή τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, δήλωσε ο Εβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ, σε συνέντευξή του στο Russia Today την ίδια στιγμή που οι δυτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει σχεδόν ολόκληρο τον στρατό της στην Ουκρανία, αυξάνοντας την πίεση κατά μήκος της πρώτης γραμμής της μάχης στα ανατολικά της χώρας.

Ο Πριγκόζιν σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι δύσκολο να προβλεφθεί επειδή το Κίεβο συνεχίζει να λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση.

 Πρόσθεσε ότι οι παραδόσεις δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως τα άρματα μάχης Leopard 2, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ουσιαστικό παράγοντα στην επιχείρηση.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Wagner είπε ότι «θα μάθουν 100% πώς να καταστρέφουν αυτά τα άρματα και 100% θα μάθουν πώς να τις καίνε».

Ο Πριγκόζιν μίλησε επίσης για το γιατί το Κίεβο είναι τόσο επίμονο να κρατήσει το Αρτέμοβσκ. είπε στο RT ότι υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι:

  • Είναι πολιτικό γιατί η μάχη έχει γίνει πλέον ουσιαστικά ένα νέο Στάλινγκραντ
  • Για την Ουκρανία, η πόλη είναι στρατηγική, καθώς αποτελεί μέρος μιας ουκρανικής αμυντικής γραμμής 70 χιλιομέτρων
  • Τρίτον, ηθικό. Όσο στέκεται το Αρτέμοβσκ, το ηθικό του ουκρανικού στρατού θα παραμένει υψηλό

Οι μάχες είναι ιδιαίτερα σκληρές στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στις ρωσικές κινήσεις να περικυκλώσουν την πόλη, με όλη την περιοχή να έχει λάβει μια μορφή αγώνα χαρακωμάτων και επιθέσεων μέχρι τελικής πτώσεως αντίστοιχων του Α’ ΠΠ στο Δυτικό Μέτωπο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι οι μάχες στα ανατολικά εξαντλούν την ικανότητα της Ρωσίας να πραγματοποιήσει μια μεγαλύτερη επίθεση. Τόνισε, ωστόσο, ότι η κατάσταση στις ανατολικές περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Αντρίι Γιούσοβ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σπεύδουν να κερδίσουν έδαφος προτού το Κίεβο συγκεντρώσει επαρκή ισχύ για τη δική του επίθεση. «Οι Ρώσοι κατανοούν ότι η συνέχιση της ουκρανικής αντεπίθεσης και οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωση των εδαφών μας είναι αναπόφευκτες», είπε.

«Υπολογίζουμε ότι το 97% ολόκληρου του ρωσικού στρατού βρίσκεται στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας. «Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν σε όλα τα μέτωπα», είπε.

Παράλληλα η Wall Street Journal αναφέρει ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για μια νέα ρωσική επίθεση, που θα συμπέσει με την πρώτη επέτειο της επίθεσης της Μόσχας την επόμενη εβδομάδα.

Οι ρωσικές δυνάμεις, άλλωστε, έχουν διπλασιάσει τις επιθέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/idioktitis-wagner-simantikos-paragontas-stis-epixeiriseis-to-leopard-2-tha-mathoume-omos-na-ta-kaime/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα