Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ,ο στρατός των ΗΠΑ δημιουργεί ένα νέο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Επιστήμονες στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στρατού Walter Reed αναμένεται να ανακοινώσουν ότι έχουν αναπτύξει ένα εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό κατά του COVID-19 και όλων των παραλλαγών του, ακόμη και της Ομικρον. Το ίδιο εμβόλιο αναμένεται να είναι αποτελεσματικό και για παλαιότερους ιούς προέλευσης SARS που έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το εργαστήριο του Στρατού έλαβε την πρώτη αλληλουχία DNA του ιού COVID-19 στις αρχές του 2020. Πολύ νωρίς, ο κλάδος μολυσματικών ασθενειών του Walter Reed αποφάσισε να επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός εμβολίου που θα λειτουργούσε όχι μόνο ενάντια στο υπάρχον στέλεχος, αλλά και σε όλες τις πιθανές παραλλαγές του.

Η Φάση 1 των δοκιμών σε ανθρώπους ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα, και πάλι με θετικά αποτελέσματα που υποβάλλονται σε τελική αναθεώρηση, δήλωσε ο Δρ Kayvon Modjarrad, διευθυντής του κλάδου μολυσματικών ασθενειών του Walter Reed, σε αποκλειστική συνέντευξη με το Defense One.

Το εμβόλιο SpFN χρησιμοποιεί, σύμφωνα με την ανάλυση που έδωσε ο dr Kayvon Modjarrad, μία πρωτεϊνή που έχει σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου η οποία επιτρέπει στους επιστήμονες να μοιράζουν στελέχη του ιού σε διαφορετικές όψεις της πρωτεϊνης.

«Με την Ομικρον δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγει κάποιος αυτόν τον ιό. Δεν πρόκειται να γίνει απλά. Ετσι, σύντομα ο κόσμος είτε θα είναι εμβολιασμένος είτε μολυσμένος» τόνισε ο επιστήμονας του Walter Reed.

Οι δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους διήρκεσαν περισσότερο από το αναμενόμενο, επειδή το εργαστήριο έπρεπε να δοκιμάσει το εμβόλιο σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, ούτε είχαν μολυνθεί προηγουμένως με τον COVID.

Τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού και η ταχεία εξάπλωση των παραλλαγών το έκαναν δύσκολο.

«Με την Omicron, δεν υπάρχει τρόπος πραγματικά να ξεφύγετε από αυτόν τον ιό. Δεν θα μπορέσετε να το αποφύγετε. Οπότε πιστεύω ότι πολύ σύντομα είτε ολόκληρος ο κόσμος θα εμβολιαστεί είτε θα έχει μολυνθεί», είπε ο Modjarrad.

https://www.militaire.gr/vrike-o-stratos-ton-ipa-to-soyper-emvolio-gia-ton-koronoio/