Βουλγαρία: Ο Πρόεδρος δέχθηκε εκπροσώπους βουλγαρικών οργανώσεων της Βόρειας Μακεδονίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ δέχθηκε εκπροσώπους βουλγαρικών οργανώσεων της Βόρειας Μακεδονίας (RSM) σήμερα το πρωί.

Αυτό ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του αρχηγού του κράτους . Οι αντιπροσωπείες της βουλγαρικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία περιλαμβάνουν εκπροσώπους του Πολιτικού Κόμματος «Δημοκρατική Ένωση Πολιτών» και  των ενώσεων «Πολιτιστικό Κέντρο Ιβάν Μιχαήλοφ – Μπίτολα», «Tribune – Prilep», «Μακεδονική Βουλγαρική Φιλία – Σκόπια», «Διάδρομος 8  – Σκόπια», «Αλληλεπίδραση – Οχρίδα», «Ενότητα – Κότσανι».

Ο Βούλγαρος πρόεδρος κατά τη συνάντηση ανέφερε ότι η Συνθήκη Φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας με τα Σκόπια έχει κολλήσει στις ιστορικές διαμάχες.

«Το πρόβλημα της Βουλγαρίας, ακόμη και με την υπογραφή αυτής της Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας και Καλής Γειτονίας, είναι ότι έχει γίνει σε ό, τι έχουμε κοινό, γιατί είμαστε αδέρφια και δεν υπάρχει τρόπος να επιβάλουμε κάτι στα αδέρφια μας.  Αλλά, αυτή η συνθήκη βυθίζεται σε ιστορικές διαμάχες. Η ιστορία, η πνευματική, πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά είναι εξαιρετικά σημαντικά. Είναι η ρίζα και το θεμέλιο μας ως έθνος. Σε αυτές τις διαμάχες μέχρι τώρα έμειναν στο παρασκήνιο, δεν συζητήθηκαν τα δικαιώματα των Βουλγάρων που βρίσκονται στη ζωή. Δώσαμε μια μάχη για τη μνήμη των προγόνων μας, αλλά η μοίρα και τα δικαιώματα των σημερινών Βουλγάρων είναι εξαιρετικά σημαντικά», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο αρχηγός του κράτους έθιξε επίσης το θέμα της μετατόπισης του ενδιαφέροντος από την ιστορία στην τύχη των Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία.

«Η μεγάλη μάχη αφορά τη μετατόπιση της εστίασης από την ιστορία στα ανθρώπινα δικαιώματα, την τήρησή τους. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, στην ελεύθερη βούληση και έκφραση, στην πλήρη ένταξη στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή είναι τα πράγματα που πρέπει να τηρούνται.

»Η Βουλγαρία δεν μπορεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά όταν εσείς – που ζείτε εκεί, λέτε και επισημαίνετε ότι τα δικαιώματά σας ως ευρωπαίοι πολίτες έχουν παραβιαστεί, είναι μια πρόκληση για την Ευρώπη και την ΕΕ», είπε.

«Αυτή η διαδικασία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς και από το πώς θα εκφράσετε τη βούλησή σας και την ανάγκη να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας. Τότε η Βουλγαρία θα έχει τα επιχειρήματα και θα έχει περισσότερη δύναμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά σας», είπε ο Ρούμεν Ράντεφ στους εκπροσώπους των βουλγαρικών ενώσεων της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Fokus.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα