Βολές Πάτριοτ από Δευτέρα στην Κρήτη

13/11/20 | 1 | 0 | 289 εμφανίσεις

Βολές με αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου «Πάτριοτ» θα εκτελούν από τη Δευτέρα και για τρεις εβδομάδες στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) Ελλάδας, ΗΠΑ, Γερμανίας και Ολλανδίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα επιτελεία και των υπολοίπων τριών χωρών, που αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες και χρήστες του ΠΒΚ, θα προχωρήσουν σε αυτή τη συνεργασία, ώστε να πιστοποιήσουν την εύρυθμη λειτουργία των αντιαεροπορικών συστημάτων τους.

Το προσωπικό και τα μέσα από ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία έφθασαν στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες όπου και εγκαταστάθηκαν.

Η διαδικασία των βολών ξεκινάει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει συνολικά τρεις εβδομάδες, δίχως να αποκλείεται κάποια χρονική προσαρμογή.

Παρά τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία στη μετακίνηση των συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων, με προφανείς επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία (ασκήσεις, επιχειρησιακή εκπαίδευση κλπ), η ενεργοποίηση του ΠΒΚ, λίγες ημέρες μετά και την χρήση του από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εντάσσεται στην προσπάθεια διατήρησης της κινητικότητας.

Επιπλέον, συνδέεται και με την προσπάθεια του ΓΕΕΘΑ να προωθήσει την εικόνα της Κρήτης, ως ενός πυλώνα όπου μπορεί να συνδυαστούν πολλαπλές στρατιωτικές δραστηριότητες, πέρα από τις ευρύτερα γνωστές υφιστάμενες δυνατότητες της βάσης της Σούδας.

Φωτ. αρχείου – ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ.Α.Ν. says:

    Για τους ”γερμανόφιλους” .Δείναι καλό που για πρώτη φορά βλέπουμε και συμμετοχή Γερμανικού Τμήματος στο πεδίον βολής της Κρήτης για τρεις εβδομάδες μάλιστα ,χρόνο που α διαρKέσει και η τουρκική ΝΑVTEX εκεί γύρω.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας