Βελγικό “ράπισμα” στον Ερντογάν: Ψήφισμα κατά του ρόλου της Τουρκίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

19/12/20 | 1 | 0 | 134 εμφανίσεις

epa07908109 A handout picture provided by Turkish Presidential Press office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) speaks with Defense Minister Hulusi Akar (L) as they watch the operation an operation by Turkish forces in Kurdish areas in Northern Syria, in Ankara, Turkey, 09 October 2019. Turkey has launched an offensive targeting Kurdish forces in north-eastern Syria, days after the US withdrew troops from the area. EPA/MURAT CETINMUHURDAR/TURKISH PRESIDENCY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Με το ψήφισμα, το οποίο πέρασε σχεδόν ομόφωνα, ζητείται από την Τουρκία να σταματήσει να παρεμβαίνει στρατιωτικά στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. και τονίζεται η ανάγκη για επανέναρξη των διπλωματικών προσπαθειών της Γαλλίας και των ΗΠΑ για αναζήτηση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στην περιοχή. Το γαλλόφωνο Εργατικό Κόμμα PTB απείχε της ψηφοφορίας.

Επιπλέον, το βελγικό Κοινοβούλιο απορρίπτει την επίσημη εκδοχή του Μπακού, σύμφωνα με το οποίο οι πολεμικές συγκρούσεις ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου λόγω εισβολής των Αρμενίων και καταδικάζεται η επανέναρξη των εχθροπραξιών από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και η “στρατιωτική επιθετικότητα που έχει τη στήριξη των τουρκικών Αρχών και ξένων μισθοφόρων”.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα ζητείται η ανάληψη δράσης από την Ομάδα του Μινσκ, “του μόνου διεθνούς εξουσιοδοτημένου Σώματος για διευκόλυνση διαπραγματεύσεων με στόχο μία συνολική και βιώσιμη λύση στο θέμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση απερρίφθη πρόταση του Peter De Roover, βουλευτή του φλαμανδικού εθνικιστικού N-VA για σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την αυτοανακηρυχθείσα “Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ”.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ του Αθανάσιου Αθανασίoυ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Βελγικό “ράπισμα” στον Ερντογάν: Ψήφισμα κατά του ρόλου της Τουρκίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Φοβερό … ράπισμα, θανατηφόρο θα έλεγα. Αμφίβολο αν θα μπορέσει να συνέλθει η Τουρκία απ’ αυτό!!

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/1/21 | (0 σχόλια)
    Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας