«Ο Χάφταρ συναντά τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γεβκούροφ στη Βεγγάζη»

Δεκέμβριος 3, 2023. Ελλάδα.

Βεγγάζη.

Ο Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, συναντήθηκε στο γραφείο του στο Αρχηγείο της Διοίκησης στη Βεγγάζη με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιουνούς Μπέκ Γεβκούροφ και τη συνοδευτική ρωσική αντιπροσωπεία.

Σε ανακοίνωση του LNA, αναφέρεται ότι η συνάντηση έλαβε χώρα το Σάββατο. Σε αυτήν συζητήθηκαν οι τρόποι κοινής συνεργασίας μεταξύ της Λιβύης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση ήταν συνέχεια της επίσκεψης του Χάφταρ στη Μόσχα τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου είχε συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους σχετικά με τις εξελίξεις στην κατάσταση στη Λιβύη και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το Γραφείο Πληροφοριών της Γενικής Διοίκησης.

Το τελευταίο διάστημα  στα μέσα ενημέρωσης γίνεται ευρεία αναφορά για το ενδεχόμενο παραχώρησης λιμανιού για το ρωσικό ναυτικό στην ανατολική Λιβύη. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές η πληροφορία αυτή.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο  Γεβκούροφ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Βεγγάζη μετά από πρόσκληση του Χάφταρ, για να συζητήσει τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας και άλλα θέματα κοινής δράσης, όπως είχε ανακοινωθεί.

The Hellenic Information Team