Βαφτίσαν πράσινη τη μαύρη ενέργεια

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

«Πράσινα» τα πυρηνικά και το φυσικό αέριο για την Ε.Ε.

Οι νομοθέτες της Ε.Ε. ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας.

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν σήμερα υπέρ της συμπερίληψης του φυσικού αερίου και των πυρηνικών στον κατάλογο βιώσιμων δραστηριοτήτων του μπλοκ, υποστηρίζοντας μια αμφιλεγόμενη πρόταση από τον εκτελεστικό βραχίονα της ΕΕ που έχει προκαλέσει έντονη κριτική από περιβαλλοντικές ομάδες.

Οι επιτροπές περιβάλλοντος και οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιτάχθηκαν τον περασμένο μήνα στο σχέδιο. Ωστόσο, οι νομοθέτες της ΕΕ απέρριψαν το ψήφισμά τους, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα όταν ανακοινώθκε το αποτέλεσμα 328-278 κατά του ψηφίσματος και συνεπώς υπέρ του σχεδίου.

 

Η Greenpeace δήλωσε αμέσως ότι θα υποβάλει επίσημο αίτημα για εσωτερική επανεξέταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα προσφύγει νομικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εάν το αποτέλεσμα δεν είναι οριστικό.

«Πρόκειται για βρώμικη πολιτική και αποτελεί εξωφρενική έκβαση να χαρακτηρίζουμε το φυσικό αέριο και τα πυρηνικά ως πράσινα και να διατηρούμε μεγαλύτερη εισροή χρημάτων στο πολεμικό σεντούκι του (προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ) Πούτιν, αλλά τώρα θα το πολεμήσουμε στα δικαστήρια», δήλωσε η Αριάδνα Ροντρίγκο, ακτιβίστρια της Greenpeace για την βιώσιμη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μπας Έικχουτ χαρακτήρισε την σημερινή «μια σκοτεινή μέρα για το κλίμα και την ενεργειακή μετάβαση».

Το σύστημα πράσινης επισήμανσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον εκτελεστικό βραχίονα της ΕΕ, ορίζει τι μπορεί να χαρακτηριστεί ως επένδυση στη βιώσιμη ενέργεια. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια θα χαρακτηρίζονται πλέον ως βιώσιμες ενεργειακές πηγές, διευκολύνοντας τους ιδιώτες επενδυτές να διοχετεύουν χρήματα και στα δύο.

 

Πηγή: www.konstantakopoulos.gr

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άμα είναι ανάγκη όλα γίνονται. Και οι καλόγεροι βάφτισαν το κρέας ψάρι, επειδή ήταν Παρασκευή, όπως μάς διηγείται ο μοναδικός Ροΐδης στην “Πάπισσα Ιωάννα”.

  2. Είναι ανάγκη να κάνουμε γεωτρήσεις γιά φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Έχεις πρόβλημα;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα