Βίαιη επίθεση με σκοτεινά κίνητρα κατά του Πολ Πελόζι: Ξυλοκοπήθηκε άγρια με σφυρί στο κεφάλι και το σώμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πρωτοφανής βιαιότητα αλλά και σκοτεινά κίνητρα χαρακτηρίζουν μέχρι στιγμής την επίθεση κατά του Πολ Πελόζι, συζύγου της προέδρου της αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι.

Ο Πολ Πελόζι δέχτηκε «βίαιη επίθεση» όταν ένας άνδρας διέρρηξε το σπίτι του ζεύγους στην Καλιφόρνια (Σαν Φρανσίκσο), τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση και το κίνητρο της επίθεσης ερευνάται» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Πελόζι.

Ο Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει «άριστη ιατρική φροντίδα» και αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, καταδικάστηκε τον Μάιο σε φυλάκιση 5 ημερών επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Είναι ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και του ανήκει επίσης μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αργότερα στην Νάνσι Πελόζι προς συμπαράσταση.

«Ο πρόεδρος προσεύχεται για τον Πολ Πελόζι και όλη την οικογένεια της προέδρου Πελόζι. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στην πρόεδρο Πελόζι για να της εκφράσει την υποστήριξή του έπειτα από αυτή τη φρικτή επίθεση. Είναι πολύ χαρούμενος που αναμένεται ότι (ο Πολ Πελόζι) θα αναρρώσει πλήρως» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η πρόεδρος των Δημοκρατικών, η οποία είναι η δεύτερη στη σειρά διαδοχής της προεδρίας των ΗΠΑ , βρισκόταν στην Ουάσιγκτον τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου είπε ότι τα κίνητρα της επίθεσης βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Το Associated Press μεταδίδει ότι η επίθεση δεν ήταν τυχαία και ότι ο δράστης είχε στόχο το συγκεκριμένο το σπίτι.

Οι συνθήκες της επίθεσης παραμένουν ασαφείς, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο ο εισβολέας μπήκε στο σπίτι.

Η επίθεση έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, στις οποίες διακυβεύεται ο έλεγχος της Βουλής και της Γερουσίας.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι απάντησε σε κλήση για διάρρηξη σπιτιού στις 02:27 π.μ. ώρα Ειρηνικού (0927 GMT) και είπε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονταν σε συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για τις 09:30 π.μ. ώρα Ειρηνικού (1630 GMT).

Ο Πολ Πελόζι νοσηλεύεται με μώλωπες, σοβαρό οίδημα και άλλα τραύματα αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια ​​στο κεφάλι και το σώμα από έναν δράστη που κρατούσε σφυρί, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της έρευνας.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι εξτρεμιστές θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν πολιτικούς, πολιτικά γεγονότα και εκλογικά κέντρα ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Ως ηγέτης των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον και επί μακρόν εκπρόσωπος μιας από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής, η Πελόζι , 82 ετών, είναι συχνός στόχος κριτικής των Ρεπουμπλικανών.

Το γραφείο της λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι από τους οποίους την κυνηγούσαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τον Ιανουάριο του 2021, το σπίτι της υπέστη βανδαλισμό με γκράφιτι που έγραφαν “”Ακύρωση ενοικίου” και “Θέλουμε τα πάντα” ζωγραφισμένα στο σπίτι και ένα κεφάλι γουρουνιού αφέθηκε μπροστά στο γκαράζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Σε ένα πολιτικά πολωμένο κλίμα, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί νομοθέτες έχουν αναφέρει ότι δέχονται απειλές κατά του θανάτου και άλλες παρενοχλήσεις. Ένας ένοπλος που εξοργίστηκε από τον Τραμπ πυροβόλησε και τραυμάτισε πέντε Ρεπουμπλικανούς μέλη του Κογκρέσου σε μια προπόνηση μπέιζμπολ το 2017 και η Δημοκρατική Γκάμπι Γκίφορντς πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε δημόσια εμφάνιση το 2011.

Tο πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους γύρω από την κατοικία Pelosi , ένα τριώροφο αρχοντικό από κόκκινο τούβλο στην πολυτελή συνοικία Pacific Heights.

Mε πληροφορίες από Reuters 

Βίαιη επίθεση με σκοτεινά κίνητρα κατά του Πολ Πελόζι: Ξυλοκοπήθηκε άγρια με σφυρί στο κεφάλι και το σώμα

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα