Α.Σκέρτσος: «Τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα είναι υποδεέστερης ποιότητας γι’ αυτό είναι φθηνότερα στα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συκοφαντίες για να καλύψει τις «λεηλασίες» κατά του ελληνικού λαού από τις φιλικές προς την κυβέρνηση βιομηχανίες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ που στηρίζουν παραδοσιακά τη Νέα Δημοκρατία

Σε αδιανόητα ψεύδη προχώρησε σε τηλεοπτική του παρουσία ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος συκοφάντησε τα ελληνικά προϊόντα που εξάγονται στο εξωτερικό καθώς ισχυρίστηκε ότι «είναι υποδεέστερης ποιότητας για αυτό είναι φθηνότερα»!

Φυσικά είναι μία προσπάθεια του υπουργού να καλύψει τις «λεηλασίες» κατά του ελληνικού λαού από τις φιλικές προς την κυβέρνηση βιομηχανίες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ που στηρίζουν παραδοσιακά τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα στις πρόσφατες εκλογές τα σούπερ μάρκετ ξεπέρασαν σε στήριξη και τους εφοπλιστές!

Όλοι γνωρίζουν ότι στο εξωτερικό διεξάγονται σκληροί ποιοτικοί έλεγχοι και ειδικότερα οι Γερμανοί τους οποίους αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος, είναι οι πιο σκληροί εισαγωγείς.

Προφανώς, λέει  ψέματα και συκοφαντεί και τα ελληνικά προϊόντα στην Γερμανία γιατί οι έλεγχοι είναι εξαιρετικά ανώτερης ποιότητας.

Στο εξωτερικό πηγαίνουν πάντα  τα καλύτερα προϊόντα.

Για του λόγου το αληθές θα δώσουμε το παρακάτω παράδειγμα:

Όταν η Ρωσία σταμάτησε να αγοράζει αγροτικά προϊόντα από την Ελλάδα λόγω των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί το 2014 μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στην ρωσική επικράτεια, η ελληνική αγορά για πρώτη φορά κατανάλωσε ωραία φρούτα καθώς το 80%  από αυτά, εξάγονταν στην Ρωσία.

Έτσι λοιπόν είτε μιλάμε για αγροτικά προϊόντα είτε για προπαρασκευασμένα, αυτά που εξάγονται στο εξωτερικό είναι πάντα καλύτερα από αυτά που μένουν στην εσωτερική αγορά.

Με τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός Επικρατείας συκοφαντεί και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και κάνει ζημιά και στις εξαγωγές που είναι καίριες για την ελληνική οικονομία και για να παρουσιάζονται πρωτογενή πλεονάσματα.

Συγκεκριμένα ο Α.Σκέρτσος είπε:

Άκης Σκέρτσος: «Μία από τις τεχνικές που εφαρμόζουν αυτές οι εταιρείες, είναι για το ίδιο προϊόν να υιοθετούν μια ελαφρώς διαφοροποιημένη συσκευασία, σε γραμμάρια, μια ελαφρώς διαφοροποιημένη ονομασία, κάποιες αλλαγές στη σύνθεση του προϊόντος.

Αυτές είναι οι τεχνικές οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο κυρωτικό, με ποινές από το ευρωπαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο. Αυτό λέμε.

Αυτές οι συγκρίσεις (με την Ελλάδα), για να μπορούν να γίνουν έγκυρα και να μην είναι μπακαλίστικες, πρέπει να επιβληθούν ενιαίοι κανόνες στον τρόπο με τον οποίον προωθούν και διαθέτουν τα ομοειδή ίδια προϊόντα οι πολυεθνικές σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Όταν λέμε ενιαία αγορά αυτό εννοούμε … »

«Λέτε δηλαδή ότι ένα προϊόν διαφοροποιεί τη σύνθεση …  Άρα δηλαδή ο Γερμανός που παίρνει φθηνότερα το συγκεκριμένο απορρυπαντικό είναι υποδεέστερης σύνθεσης από αυτό που παίρνει ο Έλληνας ακριβότερο; Γιατί αυτό πρέπει να το δούμε, δεν είναι» σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

«Ακριβώς. Μπορεί και να είναι. Αυτό λέμε, ότι μπορεί και να είναι», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/a-skertsos-ta-ellinika-eksagogima-proionta-einai-ypodeesteris-poiotitas-gi-ayto-einai-fthinotera-sta-souper-market-tou-eksoterikou/
spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αθλιότητα των κομματανθρώπων σε όλο της το μεγαλείο! Δεν τούς ενδιαφέρει ακόμη και να συκοφαντήσουν την πατρίδα μας, αρκεί να βγάλουν “λάδι” το κόμμα, την παράταξη. Πώς έχουν κάποιοι ελπίδες και την ανοησία να ισχυρίζονται ότι με τέτοιους άχρηστους θα πάει ο τόπος μπροστά, με ξεπερνά.

  2. Ας αποφύγουμε τον ποιον υποστηρίζει ή δυσφημεί ο κ. Σκέρτσος με τις δηλώσεις του σε συζήτηση και όχι σε κυβερνητικές δηλώσεις ,αλλά όλοι θα θυμόμαστε-ότι οι Γερμανοί ,αλλά και άλλοι Βόρειοι Ευρωπαίοι -μας επέστρεφαν τα τελάρα με τα ”μαϊμού” ροδάκινα ,σταφύλια ή άλλα οπωρικά προϊόντα.
    Για ρωτήστε τους ”νταληκιέρηδες” που τα μετέφεραν και τα επέστρεφαν απαράδοτα.
    Τί μας συμβαίνει και δεν θέλουμε να μαθαίνουμε αλήθειες και πόσο θα αντέξουν οι νέοι Έλληνες στα πολλά ψέματα της 40ετίας;;;.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ -ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ .

    • Θα πρέπει να υπερασπιστείς τις μαλακίες τού Σκέρτσου, ό,τι κι αν λέει, διότι είναι από το κόμμα. Το ότι μπορεί να επεστράφη κάποιες φορές χαλασμένο εμποόρευμα, δεν σημαίνει ότι όλα τα ελληνικά προϊόντα, που πάνε στο εξωτερικό, είναι σκάρτα. Επιστροφές γίνονται παντού σε χώρες, των οποίων το εμπόρευμα, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, βγήκε ακατάλληλο. Για ποιες “αλήθειες” μιλάς και με τι γνώσεις; Μα δεν ντρέπεσαι λιγάκι, ρε κομματόσκυλο;

      • Κρίμα που γράφω την παροιμία ”τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς”, όχι για εσάς τον αδιόρθωτο αγενή, αλλά για να την θυμηθούν οι Ανιχνεύσεις μας και οι άλλοι αναγνώστες , που δυστυχώς σιωπούν .
        Πως να πείσετε ότι δεν υπερασπίζεστε και εσείς κόμμα με τέτοια απάντηση;;;.
        Διάβασαν και εσάς ,διάβασαν και εμένα ,ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους .

  3. Μην τσίμπατε , δεν υπάρχει ΣΑΝ.
    Είναι υπάλληλοι από το γραφείο τύπου της ΝΔ (λογικά δύο ανά βάρδια) που υπογράφουν με αυτό το ονομα.
    Απόδειξη αυτού ειναι οι γελοίες και τρολιστικες δημοσιεύσεις με σκοπό να απαξιώσουν
    έναν από τους τελευταίους σοβαρούς πολιτικά ιστότοπους.

    • Γνωρίζετε το ονοματεπώνυμο μου γιατί το έχω γράψει αρκετές φορές -είναι γεγονός πως μια, δυο , καμιά φορά και τρείς ώρες – διαβάζω τις Ανιχνεύσεις και σχολιάζω (αυτοκλήτως και με κάθε ευγένεια και ανοχή της ελεύθερης έκφρασης όλων των αναγνωστών τους) ”τα καλά ,τα στραβά και τα ανάποδα” ανθρώπων που τις ”χρησιμοποιούν” με ιδεοληψίες και εικασίες για να μας πείσουν ότι πρέπει η Ελλάδα μας να προχωρήσει στο δύσκολο διεθνές περιβάλλον με τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές στρεβλώσεις της 20ετίας 1980-2000 ,
      ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΩ ΕΖΗΣΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ .
      Το καλό είναι ότι όλοι τους χρησιμοποιούν ”τους δεκάρικους λόγους” αυτής της 20ετίας και στέρεψαν από επιχειρήματα για την επιβίωση του ελληνισμού , που πλήττεται κυρίως στον πολιτισμό του ,ΟΜΩΣ αυτοί κυρίως π ε ι ν ά ν ε με τρία αυτοκίνητα και δυο σπίτια -το ένα για τις μηνιαίες θερινές διακοπές τους-.
      ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ;;; .

  4. Η αντίληψη του Μαξίμου ότι τα φτηνά ελληνικά προϊόντα είναι είτε κακής ποιότητας είτε… παράνομα και… άξια εξοντωτικών προστίμων για τις ελληνικές εταιρείες που τα παράγουν , είναι η αντίληψη που κρατάει τις εγχώριες τιμές στον Θεό για να πλουτίζουν τα καρτέλ. Κάποιοι λειτουργούν ως πολιτικοί υπάλληλοι και εντολοδόχοι μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Τα γράφω κομψά, για να μην τα γράψω πιο ωμά. Κάποιοι καλύτερα να μασάνε, παρά να μιλάνε. Καλή η πλακίτσα με τον τουρίστα εξ Αμερικής, αλλά όταν η συζήτηση γίνεται ζόρικη δεν τους αρέσει καθόλου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα