Αχτσιόγλου: «Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την ασυδοσία των funds» -Έρχονται 44.000 πλειστηριασμοί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Kontra Channel”, αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς, τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Για φέτος έχουν προγραμματιστεί 44.000 πλειστηριασμοί και πρώτης κατοικίας», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ νομοθέτησε έναν πτωχευτικό κώδικα που οδηγεί σε σωρεία πτωχεύσεων, χωρίς ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα ρύθμισης. Τα “κόκκινα” δάνεια αυξήθηκαν. Τα χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν, αλλά η κυβέρνηση δεν τα ρυθμίζει όπως ζητάμε, με 120 δόσεις και κούρεμα οφειλής. Νομοθέτησε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό που δεν έχει καμία δεσμευτικότητα για τις τράπεζες και τα funds, αν θέλουν διαπραγματεύονται, αν δεν θέλουν όχι, αν θέλουν δέχονται ρύθμιση, αν δεν θέλουν την απορρίπτουν, ενώ ήρε και κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «τα funds ελέγχουν μέσω υποθηκών 700.000 ακίνητα στη χώρα. Πρόκειται για μία τεράστια μεταβίβαση πλούτου στο εξωτερικό. Είναι μία ληστρική πολιτική απέναντι σε πολίτες οι οποίοι δεν είναι “στρατηγικοί κακοπληρωτές”, βρέθηκαν σε οικονομική δυσκολία λόγω αντικειμενικών γεγονότων». Τα “κόκκινα” δάνεια, πρόσθεσε, «δεν έχουν μειωθεί, απλά έχουν φύγει από τους ισολογισμούς των τραπεζών και έχουν περάσει στα funds, τα οποία μετέρχονται των χειρότερων πρακτικών απέναντι στους πολίτες».

Για το ενδεχόμενο να εγγραφούν οι εγγυήσεις του προγράμματος “Ηρακλής” στο δημόσιο χρέος ανέφερε ότι «ο κίνδυνος να εγγραφούν οι εγγυήσεις του “Ηρακλή” στο χρέος, δηλαδή να εγγραφούν 19 δισ. στο χρέος, υπάρχει ανεξάρτητα απ’ το αν αυτές θα καταπέσουν ή όχι. Διότι η Eurostat επισημαίνει ότι πρόκειται για εξαιρετικά επισφαλείς εγγυήσεις. Άρα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εγγραφούν είτε καταπέσουν αργότερα είτε όχι. Απλώς, αν καταπέσουν κιόλας, θα εγγραφούν και στο έλλειμμα. Όχι μόνο στο δημόσιο χρέος. Και μόνο που βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο κινδύνου, φέρει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση με τους αποτυχημένους χειρισμούς της στο ζήτημα. Αν, δε, τελικώς εγγραφούν τα 19 δισ. στο χρέος θα πρόκειται για μια τεράστια ζημιά στην εικόνα της οικονομίας της χώρας, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Για την υπόθεση του βουλευτή Πάτση δήλωσε ότι «κατατάσσεται στο αίσχιστο επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς. Στέλεχος της ΝΔ, η οποία έχει δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα funds να λειτουργούν με όρους λεηλασίας, πλούτιζε εκμεταλλευόμενος τον πόνο ανήμπορων ανθρώπων» και επισήμανε πως «οι υποτιθέμενοι αντικρατιστές της ΝΔ λεηλατούν το δημόσιο χρήμα και μεταχειρίζονται το κράτος ως λάφυρο, όπως δείχνουν και οι απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση».

Τόνισε, τέλος, ότι «ο κ. Μητσοτάκης ήξερε εδώ και δύο χρόνια ότι αυτά συμβαίνουν. Αντέδρασε όταν το μάθαμε και οι υπόλοιποι».

aftodioikisi.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα