Αυτό είναι το email που στέλνει η Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές: Έρευνα της Αρχής Προστασίας για το που βρήκε τα στοιχεία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το μήνυμα που στέλνει η ερυρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές είναι εμμέσως «διαφημιστικό» καθώς δεν τους παροτρύνει να ψηφίσουν το κόμμα της, αλλά τους λέει ότι μπορούν να ψηφίσουν μετά την ιστορική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Έτσι κι αλλιώς όμως το σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν στα χέρια της οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών. Και αυτό θα κληθεί να απαντήσει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την αποστολή email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ειδικότερα, ανακοίνωση της Αρχής αναφέρει: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Η ίδια μιλώντας σημείωσε μεταξύ άλλων:

Δεν περιήλθε στα χεριά μου η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι γράφονται στο σύστημα για την επιστολική ψήφο, αυτό θα ήταν μια έκνομη ενέργεια ξεκαθάρισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 η ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα Μισελ Ασημακοπουλου, για τα ενημερωτικά email που απέστειλε σε Έλληνες του εξωτερικού με αφορμή τις ευρωεκλογές σε λίγους μήνες και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη συνέχεια.

Εξήγησε ότι ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα του εκλογικού καταλόγου.

Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε μια λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό.

«Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο , δεν έχει» ξεκαθάρισε η κυρία Ασημακοπουλου.

 

To ηλεκτρονικό μήνυμα της Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους

Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Κεραμέως να σταματήσουν να κρύβονται

Απαντήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ ‘Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποδήμων ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν θα μείνει κρυφό».

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει:

«’Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ας συνοψίσουμε τι έχει συμβεί μήπως και βοηθηθεί το ρεπορτάζ. Στην αρχή η ευρωβουλεύτρια δήλωσε ότι τα mail των αποδήμων τα πήρε με τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέχεια ότι τα ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιου Μπαλέρμπα δήλωσε ότι δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψηφίους, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι τα ερωτήματα που έθεσε το Σάββατο εξακολουθούν να υπάρχουν «και ως ΣΥΡΙΖΑ, θα αναζητήσουμε απαντήσεις». Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, ότι ήδη έφερε το ζήτημα στην Κομισιόν και ότι θα καταθέσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία του κόμματος.

«Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;», σημειώνει. Προσθέτει ότι «η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση», και καταλήγει: «Όλα στο φως».

Σπυρόπουλος: Ζητάμε από την κυρία Κεραμέως επίσημη απάντηση

Καλεσμένος στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν το πρωί της Δευτέρας ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχετικά με τον σάλο που προκλήθηκε για την αποστολή e-mails σε αποδήμους χωρίς τη συγκατάθεση τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, κα. Ασημακοπούλου, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «οι απαντήσεις που έχει δώσει τις προηγούμενες ημέρες η ευρωβουλευτής είναι τουλάχιστον αστείες σχετικά με το που βρήκε τα e-mails των απόδημων Ελλήνων. Υπάρχουν μάλιστα πολλές καταγγελίες αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι λένε ότι έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την κα. Ασημακοπούλου χωρίς την συγκατάθεσή τους και χωρίς να είχαν επαφή μαζί της στο παρελθόν» κι εξήγησε πως «κοινό στοιχείο μεταξύ αυτών είναι πως ως απόδημοι Έλληνες είχαν εγγραφεί σε λίστες με σκοπό να ψηφίσουν στις διπλές εκλογές του 2023, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν γραφτεί ώστε να ψηφίσουν και τώρα με την επιστολική ψήφο. Άρα, φαίνεται ότι η κα. Ασημακοπούλου ή πήρε τη λίστα από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διαψεύδει ή τις έχεις αποκτήσει με όχι τόσο νόμιμο τρόπο κάτι που είναι ακόμη χειρότερο και δημιουργεί αμφιβολίες για τα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων».

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε τη διάσταση  «εάν και κατά πόσο το υπουργείο Εσωτερικών είναι άξιο εμπιστοσύνης σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων όσων θα μπουν στην διαδικασία της επιστολικής ψήφου».

«Εμείς ζητάμε από την κα. Κεραμέως, όχι από τον γενικό γραμματέα, μία επίσημη απάντηση για το πως απέκτησε τα στοιχεία των απόδημων Ελλήνων η κα. Ασημακοπούλου» είπε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης που διοργάνωσε η εφημερίδα «Καθημερινή», για την υπόθεση Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε πως «κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός αλλά και τα επόμενα τέσσερα χρόνια που υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας είχε δίπλα του ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στους «ατυχείς χειρισμούς» της υπόθεσης Novartis αλλά και στην ιστορία των τηλεοπτικών αδειών. Όλα αυτά τα λέει τώρα που δεν είναι πλέον στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αφού μάλιστα συγκρούστηκε με την υπάρχουσα, η οποία συνεχίζει την ίδια πορεία έχουσα δίπλα της τους κ.κ. Πολάκη και Παππά, πρωταγωνιστές των προαναφερθέντων γεγονότων».

«Αν η μετάνοια του ήταν ειλικρινής, ο κ. Τσίπρας θα είχε προχωρήσει την τετραετία που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση σε μία αυτοκριτική μέσα από τις εσωτερικές κομματικές διαδικασίες» υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Κατεπείγουσα ερώτηση της ΕΟ του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Πολλά και μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το αδιάβλητο των επικείμενων ευρωεκλογών, μέσα από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, όπως και για το περιεχόμενο των σχετικών ευρωενωσιακών κανονισμών, τόσο για τα προσωπικά δεδομένα όσο και για την πολιτική διαφήμιση, γεννούν οι εκατοντάδες καταγγελίες Ελλήνων αποδήμων ψηφοφόρων που δέχτηκαν προπαγανδιστικό προεκλογικό email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ‘Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου» αναφέρει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ η οποία παρενέβη για το ζήτημα αυτό με κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Όπως σημειώνουν οι παραλήπτες, η ευρωβουλευτής κατείχε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, έχοντας συγκροτήσει μάλιστα mailing list με την επωνυμία “Απόδημοι”, χωρίς οι ίδιοι ποτέ να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους ή να έχουν εγγραφεί σε κάποια λίστα παραληπτών που τηρεί η Ευρωβουλευτής, παρά τους εκ των υστέρων απαράδεκτους ισχυρισμούς της.

Ακόμη περισσότερα ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι το e-mail στάλθηκε σε Έλληνες εκλογείς που είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο που άνοιξε πριν λίγες μέρες, όπως και στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για τις περασμένες εθνικές εκλογές, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν. Μάλιστα, οι παραλήπτες του μηνύματος της ευρωβουλευτή έλαβαν με μερικά λεπτά διαφορά και ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την επιστολική ψήφο.

Προκύπτουν εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα για το με ποιο τρόπο και κάτω από ποιες συνθήκες η κυβερνητική ευρωβουλευτής απέκτησε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών θα έπρεπε να κατέχουν».

Βάσει αυτών, οι ευρωβουλευτές του κόμματος υπέβαλαν τις εξής ερωτήσεις:

«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Σχετικά με τις καταγγελίες Ελλήνων εκλογέων του Εξωτερικού ότι η ευρωβουλευτής απέκτησε προσωπικά τους δεδομένα χωρίς να τα έχουν εκείνοι παραχωρήσει ή να έχουν συγκαταθέσει στη χρήση τους για λόγους επικοινωνίας και τα οποία μπορεί να είναι σε κατοχή μόνο του Υπουργείου Εσωτερικών, θέτοντας μεγάλα ερωτήματα για το αδιάβλητο των επικείμενων ευρωεκλογών όσο και για τους μεγάλους κίνδυνους που εγκυμονεί η όλη διαδικασία της λεγόμενης επιστολικής ψήφου η εφαρμογή της οποίας οδηγεί σε τέτοιες πρακτικές;

– Σχετικά με το ότι η παραπάνω υπόθεση τεκμηριώνει ότι ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ (GDPR) όπως και ο πρόσφατος Κανονισμός για την Πολιτική Διαφήμιση, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την προστασία προσωπικών δεδομένων, αντίθετα δημιουργήθηκαν ώστε να στηρίξουν μία κερδοφόρα αγορά δεδομένων, όπως και τη νομιμοποίηση της μαζικής συλλογής, επεξεργασίας και διαβίβασης τους, μεταξύ κρατικών υπηρεσιών και μηχανισμών, επιχειρηματικών ομίλων, προς εμπορική και πολιτική εκμετάλλευση;».

Hellas Journal με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://hellasjournal.com/2024/03/afto-ine-to-email-pou-stelni-i-misel-asimakopoulou-se-apodimous-gia-na-psifisoun-stis-evroekloges-erevna-tis-archis-prostasias-gia-to-pou-vrike-ta-stichia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα