ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
του Παντελή Σαββίδη
Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως στην Ευρώπη μπαίνουμε σε ένα κλίμα του μεσοπολέμου. Οι λαοί όχι, μόνο, δείχνουν να ανέχονται το φασιστικό φαινόμενο αλλά να το επικροτούν κιόλας.
Γιατί;
Διότι η Δημοκρατία τους διέψευσε. Δεν τους δικαιολογώ, αλλά διαπιστώνω.
Το ότι, απλώς, μιλάς και δεν σε συλλαμβάνουν δεν είναι δημοκρατία. Ακόμη και στην Ρωσία, αν εξαιρέσεις τον Πούτιν, μπορείς να λες ό,τι θέλεις.
Κάθε κίνηση και κάθε σκέψη στη “δημοκρατική” δύση ελέγχεται και παρακολουθείται απο την Μεγάλο Αδελφό. Και αυτό δεν είναι μυθιστόρημα του Όργουελ.
Οι ανισότητες αυξάνονται στο όνομα, δήθεν, της δημοκρατίας αλλά στην ουσία με την ενίσχυση των ισχυρών ομάδων, απο τους κρατικούς θεσμούς.
Ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα περνούν στο κατώφλι της φτώχειας αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Το κοινωνικό κράτος που αποτελεούσε ένα δίκτυ ασφαλείας, άλλοτε, στην Ευρώπη εξέλιπε. Σήμερα αν αρρωστήσεις και δεν έχεις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, πεθαίνεις.
Οι ισχυρές πόλεις στις οποίες έχουν τις έδρες τους οι κυβερνήσεις και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες φέρονται δουλικά και αποικιοκρατικά στην λοιπή εδαφική επικράτεια της χώρας. Η επαρχία ερημώνει. Πόλεις και κωμοπόλεις εξαφανίζονται απο νομοθετικές πρωτοβουλίες ανθρώπων γενικώς άσχετων. Πολύ άσχετων.
Μικρές οικογενειακές ομάδες ή ομάδες συμφερόντων χωρίς τις αναγακίες κοινωνικές και εκλογικές πλειοψηφίες ελέγχουν την εξουσία. Το κράτος έχει ιδιωτικοποιηθεί.
Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Αυτό είναι ολοκληρωτικής μορφής ολιγαρχία.
Ε, αυτό το σύστημα αμβισβητεί ο κόσμος που βλέπει θετικά την εμφάνιση, ακόμη, και φασιστικών κομμάτων.
Αυτό το σύστημα πρέπει να το συντρίψουμε, πριν εμφανιστεί το φασιστικό φαινόμενο.
Αυτό το σύστημα στην Ελλάδα εξυπηρετείται απο τα κόμματα εξουσίας.
Αυτό το σύστημα είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Οι λαοί όχι, μόνο, δείχνουν να ανέχονται το φασιστικό φαινόμενο αλλά να το επικροτούν κιόλας”

  Για ποιο φασιστικό φαινόμενο μιλάτε, κ. Σαββίδη; Το ιερατείο των γερμανικών Βρυξελλών, το οποίο αυτοδιορίζεται χωρίς να ξέρει κανείς πώς κι έχει την απαίτηση όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί να υπακούνε τυφλά τις ντιρεκτίβες του; Το Διευθυντήριο που παρεμβαίνει ωμά στα εσωτερικά χωρών (π.χ. Αυστρία 2000);

 2. “Αυτό το σύστημα πρέπει να το συντρίψουμε, πριν εμφανιστεί το φασιστικό φαινόμενο”

  Μα ποιο είναι τελικά το … “φασιστικό φαινόμενο”, που φοβόμαστε; Υπάρχει χειρότερο απ’ αυτό στο οποίο ζούμε;

  Σε παρόμοια γραμμή όσον αφορά στο σύστημα, είχε γράψει ήδη προ 10 ετών ο Γιανναράς: Το σωσίβιο πρόταγμα

  Χρειαζόμαστε το πείσμα ενός Κάτωνα, να επαναλαμβάνει επίμονα και εξακολουθητικά το σωσίβιο πρόταγμα: Το σημερινό πολιτικό σύστημα, αυτό που εκτρωματικά διαμόρφωσε η «μεταπολίτευση», πρέπει να καταστραφεί. Να εξαλειφθούν οι συνταγματικές και θεσμικές του προϋποθέσεις. Χωρίς την παραμικρή επιείκεια για τα σημερινά κωμικά, αλλά άκρως τοξικά απομεινάρια του

  Το ερώτημα είναι πώς;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα