Αυξήθηκε η διασυνοριακή συνεργασία Σκοπίων – Ελλάδας

23/1/17 | 1 | 0 | 967 εμφανίσεις

 

Από τα € 11, 5 εκατομμύρια που διατέθηκαν στα Σκόπια για τα χρησιμοποιήσει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, τα €10 εκατομμύρια χρησιμοποιήθηκαν με την Ελλάδα.

Το ποσό αναφέρεται σε κονδύλια της περιόδου 2007- 2013, σύμφωνα με την υπουργό τοπικής αυτοδιοίκησης, Σίρετ Ελέζι,- Shyret Elezi, η οποία πρόσθεσε ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για κοινά συνοριακά έργα μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων,   κυρίως για την κατασκευή υποδομών στην περιοχή των συνόρων, την προστασία της κοινής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, κ.ά.

Η ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η διασυνοριακή συνεργασία εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή.

Στο νέο διασυνοριακό πρόγραμμα IPA 2, διατίθενται 40 εκατομμύρια ευρώ.

«Η διασυνοριακή συνεργασία εμπλουτίζει τις σχέσεις γειτονίας. Η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί με το πρόγραμμα ‘IPA 2’ για την περίοδο 2014- 2020», είπε ο Σάμουελ Ζμπόγκαρ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Σκόπια.

Το περασμένο έτος η Ευρωπαϊκή Ένωση έκοψε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία που προορίζονταν για τα Σκόπια, αφού η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία προθυμία να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για κυρώσεις, αλλά για μείωση των πόρων που είχαν ανακοινωθεί, σημειώνει η ‘Lajmpress’  των Σκοπίων.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ Α Ν says:

    Ευτυχως, που βλεπουμε μονο τις σημαιες και δεν βλεπουμε και τις πινακιδες των κρατων, κατω απ’αυτες,- οπως συνηθιζεται σε ολες τις συναντησεις με αλλα κρατη. Ειναι βλεπετε τα χρηματα της Ευρωπαικης Ενωσεως , για τα οποια ποτε δεν λενε οχι οι Σκοπιανοι, γιαυτο και δεχθηκαν την μη τοποθετηση της πινακιδος του κρατους τους με το κλεμμενο ”ενδοξο” ονομα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο