ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΥΠΕΞ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στο βίντεο ο πρέσβης της Τουρκίας στην Τρίπολη κατά την επίσκεψή του στην Βεγγάη με τον δήμαρχο της πόλης με τον οποίο συζήτησαν την λειτουργία προξενείου και την αεροπορική σύνδεση Βεγγάζης- Άγκυρας.
Αξιόπιστες πηγές της διαδικτυακής τηλεόρασης “Ανιχνεύσεις web tv” στην Τρίπολη της Λιβύης, υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια κινητικότητα στη Λιβύη και συγκεκριμένα στις ανατολικές περιοχές να αναγνωρίσει το Λιβυκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει την έδρα του στο Τομπρούκ και βρισκόταν σε αντίθεση με τη κυβέρνηση της Τρίπολης, το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.
Αντιπροσωπεία του Λιβυκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε πριν ένα μήνα την Τουρκία. Απο τότε, ο τούρκος πρέσβης στην Τρίπολη επισκέπτεται συχνά την Βεγγάζη και προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έγκριση, απο το Κοινοβούλιο, της παράνομης συμφωνίας.
Ο τούρκος πρέσβης ήταν το Σάββατο στην Βεγγάζη και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, επιχειρηματίες, βουλευτές και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το Σώμα να επικυρώσει το παράνομο σύμφωνο.
Ο τούρκος διπλωμάτης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ και του ζήτησε ρητά την επικύρωση της συμφωνίας. Ο κ. Σάλεχ του απάντησε αρνητικά επικαλούμενος ότι η συμφωνία είναι παράνομη.
Πάντως, υπάρχει μια συμπαγής ομάδα βουλευτών που πιέζει για την επικύρωση της συμφωνίας.
Η Τουρκία είναι υπερκινητική στη Λιβύη και πρόκειται να ανοίξει προξενείο στην Βεγγάζη. Θα υπάρξει, επίσης, αεροπορική σύνδεση της Βεγγάζης με την Άγκυρα.
Η τουρκική κινητικότητα είναι μεγάλη. Μήπως ανάλογη πρέπει να γίνει και η ελληνική για να αποφευχθούν τα χειρότερα;
Φωτογραφία: Το λιβυκό κοινοβούλιο.
Π.Σ.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μόνη παράνομη συμφωνία είναι η συμφωνία των Πρεσπών.
    Αλλά δεν βλέπω να σας ενοχλεί…

    Ίσως επειδή η Μακεδονία δεν είναι πολυαγαπημένη σας Κρήτη
    που καταδυναστεύει τον τόπο μας 100 χρόνια τώρα.

  2. Παράνομη δεν είναι αφού κυρώθηκε-όπως κυρώθηκε- στην Ελληνική Βουλή και αφού είχε και αποτελέσματα-άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ- από της υπογραφής της κιόλας-τον δε κ. Τσίπρα υποστήριξαν στις εκλογές του 2019 ένας στους τρεις Έλληνες και τώρα όσοι τον υποστηρίζουν θεωρούν επιτυχία αυτήν την Συμφωνία.
    Θα μου πείτε είναι αριστεροί και αυτό το ήθελαν από το 1944 ,αλλά για να την καταργήσεις πρέπει να υπολογίζεις και αυτούς και τους 142 βουλευτές (και της Ελληνικής Λύσης) ,που χθες υπερψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας του ΤσιπροΣύριζα
    .Έτσι δεν ”την πάτησε” και ο κ.Καμμένος όταν κατεψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας προ της υπογραφής της Συμφωνίας και έδωσε τον στυλό στον κ.Κοτζιά να την υπογράψει με το καουμπόικο καπέλο;;;.
    Για τα συμβαίνοντα στην Λιβύη νομίζω ότι τα γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση και σίγουρα κινείται ,αν και μέχρι τις εκλογές τίποτε δεν θα είναι τελικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα