Αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά συμμορίας Ρομά σε καταδίωξη: Δεν πυροβόλησε γιατί έτσι τον διέταξαν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με αίμα πληρώνουν οι αστυνομικοί τις «κατευθύνσεις» του Τ.Θεοδωρικάκου

Αστυνομικός δέχθηκε τις σφαίρες συμμορίας Ρομά σε αστυνομικό μπλόκο!

Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί στο Ποντισμένο του δήμου Ηρακλειάς Σερρών διενεργούσαν ελέγχους σε αυτοκίνητα της περιοχής.

Η περιοχή περιμετρικά της πόλης ελέγχεται από οπλοφόρους Ρομά οι οποίοι διακινούν συστηματικά ναρκωτικά και λαθραία προϊόντα.

Αυτοκίνητο που οδηγούσε Ρομά χωρίς άδεια οδήγησης δεν σταμάτησε στον έλεγχο και τότε ακολούθησε καταδίωξη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιο Αραμπατζή, άμεσα συγκεντρώθηκε μια ομάδα 15 – 20 ατόμων Ρομά με σκοπό να σταματήσει τον έλεγχο. Οι ίδιοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και υπήρξε συμπλοκή.

Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν. Οι τρεις δράστες είναι γνωστοί στην αστυνομία και έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν ανήσυχοι. «Από εδώ και πέρα είναι τα όρια. Δεν μπορείς να περάσεις, δύσκολα. Κάνουν ό,τι θέλουν», αναφέρουν.

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε για την συμπλοκή: «Σταμάτησε κάποιο τσιγγανάκι για δίπλωμα να τον ερευνήσουν και του είπαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα, το παιδί δεν πήγαινε. Πήραν τηλέφωνο λέει, ήρθε ο πατέρας του.

Ο αστυνομικός μπήκε μέσα στο αμάξι το δικό του για να πάνε στο τμήμα. Τελικά αυτός πήρε φόρα, τον έφτασαν δεν ξέρω και εγώ που, έφαγε ξύλο το παιδί, σπάσανε το περιπολικό».

Mετά την καταδίωξη και τον θάνατο του Ρομά πέρυσι στο Πέραμα, μια απίστευτη εγκύκλιος που εκδόθηκε για την διακοπή της καταδίωξης των παρανόμων έρχεται στην δημοσιότητα.

Η όλη εγκύκλιος έρχεται στην δημοσιότητα με σκοπό να καλυφθεί ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Τ.Θεοδωρικάκος μετά τις δραματικές εξελίξεις που ακολουθούν το περιστατικό του πυροβολισμού Ρομά στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικό στην διάρκεια καταδίωξης!

Και ουσιαστικά με αυτή την εγκύκλιο η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αμφισβητεί στην βάση της το δικαίωμα των αστυνομικών να πραγματοποιούν καταδιώξεις παρανόμων!

Μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στην εμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν φόβοι για εκτεταμένες ταραχές σε όλη τη χώρα που προκαλούν εφιάλτες στην κυβέρνηση αλλά πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που θα αναγκαστεί να τις υποστεί με τις όποιες συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, μετά από εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπέγραψε διαταγή, με την οποία ανακαλούνται όλες οι άδειες των αστυνομικών.

Στη διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, αναφέρεται ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους». Η εντολή διαβιβάστηκε ήδη στις μονάδες «πρώτης γραμμής» (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.λπ.), προκειμένου να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά το τέλος της βάρδιάς τους.

Όλες οι αστυνομικές ομάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στις περιοχές όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια, θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/katadioksi-roma-stis-serres-traymatistike-astynomikos-treis-syllipseis/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα