«Ας αποκαλύπτουμε συστηματικά τις εκκαθαρίσεις του καθεστώτος Ερντογάν, αντί να κλαυθμυρίζουμε πάνω από τα Ίμια»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη Οικονομολόγου [email protected]  www.kalkis.eu

Ο καθείς και με τα όπλα του. Ο ταραξίας και δικτάτορας Ερντογάν πουλάει διαχρονικό νταηλίκι στο όνομα της πολυπληθούς χώρας του, με την ανοχή επί του παρόντος των ΗΠΑ και την στενή συνεργασία των επίσης δικτατόρων Πούτιν και Ιρανών Μουλάδων. Είναι δύσκολο να πουλήσει νταηλίκι στους αποφασισμένους για πόλεμο Κούρδους και ακόμη δυσκολότερο να πουλήσει διεθνώς τη «Δημοκρατία» του. Η διεθνής απομόνωσή του τον πονάει. Εμείς δεν νομίζω ότι είμαστε αποφασισμένοι (πέρα από τους παλληκαρισμούς μας του καφενείου) και οικονομικά ικανοί για πόλεμο μαζί του. Για αυτό και κλαυθμυρίζουμε πάνω από τα Ίμια από χθες βράδυ. Δίχως να υποτιμώ καθόλου τα συμβατικά μας όπλα με το έμψυχο δυναμικό που τα μεταχειρίζεται, τα όπλα μας νομίζω είναι πρωτίστως άυλα αλλά θεσμικά, ήτοι :

@ η συμμετοχή μας στην «επάρατο» Ευρωπαϊκή Ένωση που μας υποστήριξε χθες με σχετικά ανακοινωθέντα,

@ η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ από το οποίο κινδυνεύει να εξέλθει η Τουρκία, αν συνεχίσει να ερωτοτροπεί με τον Πούτιν και το Ιράν,

@ έχουμε στα χέρια μας το ισχυρό ευρώ, έστω κι αν έχουμε πολύ λιγότερα ευρώ σήμερα σε σχέση με το χθες,

@ έχουμε μια αστικού τύπου δημοκρατία με τις όποιες αδυναμίες της.

Ο Ερντογάν ξέρει ότι δεν έχει δημοκρατία, φυλακίζει και καταπιέζει τους αντιφρονούντες του και αυτό του χαλάει το σουλτανικό λούστρο που έχει περιβληθεί. Κι εκεί πρέπει να τον χτυπάμε νομίζω, όταν διαθέτουμε τα σχετικά στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως τα ακόλουθα.

Παράδειγμα 1ο : Το Arte είναι ένας Γερμανο-γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός με έδρα το Στρασβούργο. Ιδρύθηκε μετά από σύμβαση των δυο κρατών το 1992. Το πρόγραμμά του θεωρείται υψηλού επιπέδου και τα θέματά του είναι πολιτικά και πολιτιστικά. Στο προχθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεών του παρουσίασε, στους γάλλους και γερμανούς τηλεθεατές του, ένα ρεπορτάζ από την ωραία παραλία της Θεσσαλονίκης με φόντο τον Θερμαϊκό κόλπο και την Άνω Πόλη. Στόχος του ρεπορτάζ δεν ήταν η ανάδειξη της πόλης μας, αλλά το τεράστιο πρόβλημα των Τούρκων αντιφρονούντων του Ερντογάν που διέφυγαν από την Τουρκία, περπατούν μεταξύ μας ή κάθονται στα παγκάκια της παραλίας μας διεκτραγωδώντας ανώνυμα (δίχως να δείχνουν το πρόσωπό τους στην κάμερα του καναλιού από τον φόβο των ιουδαίων) : τη διαφυγή χιλιάδων εκπαιδευτικών, πρώην αστυνομικών, γιατρών, δικηγόρων, κλπ (αυτοί θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει σύμμαχοί μας)  που εδώ και δυο χρόνια φοβούνται να μιλήσουν για τα φρονήματά τους ακόμα και στους στενούς συγγενείς τους (περίοδος «Καρφίτσας» δηλαδή, όπως την είχαμε ζήσει στην Ελλάδα προ-χουντικά) ! Μιλούν μόνοι οι προπαγανδιστές του Ερτογάν στην Τουρκία.

Παράδειγμα 2ο : Χθες στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του γαλλόφωνου βελγικού καναλιού RTBF έδειξαν έγχρωμες αφίσες του καθεστώτος του Ερντογάν με φωτογραφίες Τούρκων αντιφρονούντων που διέφυγαν στο Βέλγιο, ζητώντας την κατάδοσή τους στις τουρκικές αρχές έναντι αμοιβής 200.000 ευρώ κατά κεφαλήν !

Δυο ευρωπαϊκά κανάλια δηλαδή στιγματίζουν τον νταή Ερντογάν στην κοινή γνώμη Γαλλίας, Γερμανίας, Βελγίου, ως έναν στυγνό δικτάτορα κι ας μιλάει συνεχώς για το αποτυχόν πραξικόπημα.

Παράδειγμα 3ο : Σύμφωνα με την ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη της Marie Jégo για λογαριασμό της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας LE MONDE στις 13-2-2018,  ο  Τούρκος αστυνομικός Kürsat Cevik κατηγορήθηκε  ότι ανήκει στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Fethullah Gülen. Η σύζυγος του Cevik, Elaine Ryan, Γαλλο-Ιρλανδέζα, αγωνίζεται από τη Γαλλία για να αποδείξει την αθωότητά του. Η 37χρονη Elaine Ryan,  μητέρα, έχει αμαυρωθεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, όταν ο Τούρκος σύζυγός της συνελήφθη μαζί με περίπου 15 συναδέλφους του και φυλακίστηκε στη φυλακή Sanliurfa, κοντά στα συριακά σύνορα, όπου μοιράζεται ένα κελί για 10 άτομα με 24 άλλους κρατούμενους. Η τελευταία ακρόαση της δίκης του ήταν να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου. Η Elaine δεν θα ήταν παρούσα. «Ο Πρέσβης της Γαλλίας της συνέστησε να μην είναι παρούσα». Επιστρέψασα δε στη Γαλλία με τα δύο μικρά παιδιά της, έχει πολύ λίγη επαφή με τον σύζυγό της. Δεν υπάρχει αλληλογραφία, είναι απαγορευμένη. Μιλούν μεταξύ τους δέκα λεπτά κάθε 15 μέρες τηλεφωνικά ! Όπως και οι περισσότεροι από τους 50.000 ανθρώπους που συνελήφθησαν μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο αστυνομικός κατηγορείται ότι φόρτωσε στο κινητό την εφαρμογή ByLock, που περιγράφεται από την Άγκυρα ως το επικοινωνιακό εργαλείο της 15ης Ιουλίου των συνωμοτών, κάτι που το αρνείται ο κατηγορούμενος. Η τουρκική «δικαιοσύνη» διατηρεί την κατηγορία, ενώ «σε 18 μήνες έρευνας, ο εισαγγελέας δεν  μπόρεσε να προσκομίσει έστω και μία μόνο απόδειξη σχετική με την κατηγορία», λέει η Elaine, η οποία αγωνίζεται από τη Γαλλία για να αποδείξει την αθωότητά του  συζύγου της. Το να έχει την εφαρμογή σε ένα τηλέφωνο κάποιος είναι αρκετό για να θεωρήσουμε τον κάτοχό του πραξικοπηματία ; Στη «δημοκρατία του Ερντογάν» είναι. Κι ας αναγνώρισαν οι «δικαστικές αρχές» της Άγκυρας στις 27 Δεκεμβρίου 2017 ότι το ByLock θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε ένα smartphone χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη του. Αυτό ισχύει για 11.480 κινητά τηλέφωνα, αναγνώρισε η εν λόγω αρχή.

Αντί λοιπόν να μελαγχολούμε για το χθεσινοβραδινό συμβάν στα Ίμια, ας διαδώσουμε όσο πλατιά γίνεται αυτά τα κατορθώματα της «δημοκρατίας του Ερντογάν». Τον πονάνε, να είστε βέβαιοι, και δεν μας κοστίζουν τίποτα εμάς τους πολίτες. Μην τα περιμένουμε όλα από τα υπουργεία άμυνας και εξωτερικών.

Ο Άλκης Καλλιαντζίδης είναι Οικονομολόγος.

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μην βλέπουμε την Τουρκία χωρίς να βλέπουμε όλο το Ισλάμ, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο….. Ισραήλ Κύπρος Ελλάδα =18 εκ,, Τουρκία Αίγυπτος Παλαιστίνη Λιβύη Συρία Λίβανος =200 + εκ, αν όχι σε 5 αλλά σε 15 η ανατολική Μεσόγειος θα έχει γίνει Δυτική μουσουλμανική θάλασσα, μόνο με τις ψαρόβαρκες το Ισλάμ θα στραγγαλίσει Ισραήλ Κύπρο……….. Να αναφέρω ότι σε 15 χρόνια θα υπάρχουν σε κάθε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 30% τουρκόφιλοι μουσουλμάνοι βουλευτές, Το τούρκικο λόμπι σήμερα στην ΕΕ ένωση είναι ισχυρότερο από τους Ισπανούς Ευρωβουλευτές……….. Το μέλλον ανήκει στο Ισλάμ Δημοκρατικά, δια της ψήφου και της ανοχής στην διαφορετικότητα….. Καλά κρασιά……. Και δεν θα χρειαστεί Νέα μάχη Έξω από την Βιέννη……….. Από το Παρίσι της Ανατολής την Βηρυτό,, περάσαμε στην βηρυτό της Δύσης, το Παρίσι………
  Το Ισλάμ είναι το πρόβλημα, όλο το Ισλάμ, μας το δείχνει ο Χάρτης από Ατλαντικό ως Δυτική Κίνα Από Ρωσία ως Κεντρική Αφρική, από Αιγαίο ως ειρηνικό,, ταχύτατα,, εξαφανίζονται λαοί θρησκείες πολιτισμοί ιδεολογίες οτιδήποτε δεν είναι Ισλάμ. . 55 Νομίζω είναι οι μουσουλμανικές χώρες και καμιά δεν έχει πραγματική δημοκρατία.

 2. @ η συμμετοχή μας στην «επάρατο» Ευρωπαϊκή Ένωση που μας υποστήριξε χθες με σχετικά ανακοινωθέντα

  Μα … μόνον ανακοινωθέντα βγάζει προς “υποστήριξή” μας. Όταν τον 2004 αποφάσισε να δώσει ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Τουρκία, δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν ότι:
  α) Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει κράτος-μέλος τής ΕΕ και επιπλέον κατέχει το 38% τού εδάφους του στρατιωτικώς, προβαίνουσα ταυτοχρόνως στον εποικισμό του, πράγμα που είναι έγκλημα πολέμου κατά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τις Συμβάσεις τής Γενεύης.
  β) Η Τουρκία εμποδίζει με casus belli άλλο κράτος-μέλος να επεκτείνει τα χωρικά τού ύδατα, τα οποία είναι και ευρωπαϊκά (τόσο σοβαρά πιστεύει η ΕΕ στον ρόλο της!), στα 12 νμ, ως έχει το δικαίωμα να κάνει από το Δίκαιο τής Θάλασσας.
  γ) Παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του, που είναι υποτίθεται και ευρωπαϊκός.

  Για ποια υποστήριξη μιλάτε; Τα λόγια τού αέρα;

  @ έχουμε στα χέρια μας το ισχυρό ευρώ, έστω κι αν έχουμε πολύ λιγότερα ευρώ σήμερα σε σχέση με το χθες

  Και σε τι ακριβώς μάς χρησιμεύει το € στην παρούσα συγκυρία; Άλλωστε, είναι γνωστό ότι έδωσε την χαριστική βολή στην ήδη αποδιοργανωμένη μας οικονομία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  @ έχουμε μια αστικού τύπου δημοκρατία με τις όποιες αδυναμίες της

  Ούτε εδώ βλέπω τι “προκοπή” κάνουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Αντιθέτως, μάλιστα, κυρίως από κυβερνήσεως Σημίτη και μετά, επιδοθήκαμε στην πολιτική του “κατευνασμού” δια τού ενδοτισμού, που απεδείχθη καταστροφικός. Όταν το 1940 αντιδράσαμε σαν κράτος σοβαρό και σεβόμενο την εθνική του κυριαρχία, απέναντι σε εισβολέα πολλαπλασίως ισχυρότερο απ’ ό,τι είναι σήμερα η Τουρκία σε σύγκριση με την Ελλάδα, είχαμε καθεστώς αντιδημοκρατικό. Λοιπόν;

  @ η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ από το οποίο κινδυνεύει να εξέλθει η Τουρκία, αν συνεχίσει να ερωτοτροπεί με τον Πούτιν και το Ιράν

  Ο ρόλος τού ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα και δεν νομίζω ότι θ’ αλλάξει και πολύ απ’ εδώ κι εμπρός, ήταν ετεροβαρής προς όφελος τής Τουρκίας και όχι μόνο (βλέπετε πιέσεις για Σκόπια και Αλβανία).

  Τέλος, οι εκκαθαρίσεις του καθεστώτος Ερντογάν μ’ αφήνουν παγερά αδιάφορο, αν δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
28,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα