Αρ. Μιχαηλίδης: Καλά, δεν σας είπαμε και Χάνι του Πάντζιαρου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2023, 11:54
  Άριστος Μιχαηλίδης   

Έκπληκτοι δήλωναν χτες στις τηλεοράσεις η υπουργός Δικαιοσύνης και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, διότι, έλεγαν, κάποιοι απαιτούσαν από αυτούς να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάς. Αλλοίμονο, έλεγαν, να παρεμβαίναμε στην δικαστική εξουσία! Αλλοίμονο να έπαιρνε τηλέφωνο ένας υπουργός τους δικαστές και να τους έλεγε τι να αποφασίσουν!

Πραγματικά, είναι εμείς που εκπλησσόμαστε με όσα λένε. Διότι, προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα πολιτικό ζήτημα, όπως και τα πολιτικά επιχειρήματα όσων ασκούν κριτική για την δίωξη του Αγιάς, ως θέμα θεσμών και εξουσιών. Ουδείς ανέμενε να παρέμβουν στους δικαστές. Αλλά, πριν φτάσει η υπόθεση στους δικαστές είναι η Αστυνομία που συνέλαβε τον Αγιάς, δεν τον συνέλαβαν οι δικαστές. Και στα δικαστήρια είναι η Εισαγγελία που παρουσιάστηκε για να στηρίξει την δίωξη της Γερμανίας. Η Εισαγγελία εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση όταν επιχειρηματολογούσε για να πείσει τους δικαστές ότι ο Αγιάς είναι πράγματι τρομοκράτης και πρέπει να εκδοθεί στην Γερμανία.

Δηλαδή, η Κυβέρνηση τον έστειλε στο δικαστήριο, υποστήριξε το αίτημα και τα επιχειρήματα της Γερμανίας, και τώρα οι κυβερνήτες κάνουν τις αθώες περιστέρες και τα ρίχνουν όλα στους δικαστές και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μας. Μα, προς θεού, από πού ως πού να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης!!! Ακούγονται τόσο αθώοι, τόσο αγνοί προστάτες των θεσμών. Μα, ήδη κάνατε την παρέμβασή σας, μέσω της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας, όταν παρουσιάσατε την υπόθεση στα δικαστήρια, κυρίες και κύριοι.

Ακόμα και οι «κατηγορίες», που ήρθαν από τη Γερμανία και στηρίχθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση, φανερώνουν την αδικία σε βάρος αυτού του ανθρώπου. Διότι, η υπουργός Δικαιοσύνης μιλούσε στις τηλεοράσεις για ποινικά αδικήματα εναντίον του, ενώ στην απόφαση του δικαστηρίου αυτό που αναφέρεται είναι ότι το ΡΚΚ είναι «ομάδα με τρομοκρατικό προσανατολισμό», αλλά όχι σύμφωνα με το κυπριακό κράτος, αλλά σύμφωνα με το γερμανικό. Το δικαστήριο αναφέρεται στην περιγραφή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) «όπως αυτό αντιμετωπίζεται στη Γερμανία», λέει, και περιγράφεται η δράση του PKK, «που αναμφίβολα περιλαμβάνει ποινικά αδικήματα, όπως η χρήση όπλων και εκρηκτικών σε επιθέσεις όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πρόσωπα».

Μα, πού έγιναν αυτές οι επιθέσεις; Στη Γερμανία; Έγινε πουθενά στην Ευρώπη κάποια τρομοκρατική επίθεση από Κούρδους; Γίνονται επιθέσεις στο Κουρδιστάν όπου οι Κούρδοι διεξάγουν απελευθερωτικό αγώνα και όχι τρομοκρατία. Αλλά, εμείς δεχόμαστε ότι αυτό είναι ποινικό αδίκημα. Γίνεται «χρήση όπλων και εκρηκτικών» όταν οι Κούρδοι προσπαθούν να σωθούν από τις επιθέσεις και τις σφαγές του τρομοκρατικού κράτους της Άγκυρας. Διότι, οι Κούρδοι δεν είναι της δικής μας θεωρίας του «σφάξε με αγά μου ν΄ αγιάσω». Αντιστέκονται και αγωνίζονται για να σωθούν. Ε, όχι να τους βαφτίζουμε και τρομοκράτες για να ικανοποιηθεί η Γερμανία και η σύμμαχος της!

Άσε που για τον Κενάν Αγιάς έλεγαν κάποιοι ότι οι Γερμανοί τον ζητούν και για «ξέπλυμα χρήματος» κι έδιναν την εντύπωση ότι ο άνθρωπος είναι κανένας απατεώνας, όπως αυτούς που μάθαμε τα τελευταία χρόνια που έμπλεξε η Κύπρος με το ξέπλυμα. Ποιο είναι το ξέπλυμα; Βρήκαμε μια αναφορά στην απόφαση του δικαστηρίου. Ήταν, λέει, στέλεχος και ασκούσε επιρροή σε άλλα στελέχη και «βρισκόταν σε τακτική προσωπική επαφή μαζί τους και τους έδιδε οδηγίες για το έργο που θα έκαναν».

Ποιο ήταν το έργο; Τα λέει το δικαστήριο: «Οργάνωση εκδηλώσεων προπαγάνδας της οργάνωσης και συναντήσεις όπου ο Εφεσείων περισυνέλεγε όσο το δυνατό περισσότερους συμμετέχοντες». Άκου πράματα! Οργάνωναν εκδηλώσεις και ο Κενάν μάζευε όσο περισσότερους μπορούσε. Ε, ιδού η απόδειξη, είναι τρομοκράτης! Ξεκάθαρα. Και το ξέπλυμα; Λέει: «Ως υπεύθυνος του Βορείου Ρήνου, ο Εφεσείων, είχε ανάμειξη στη συλλογή δωρεών προς την οργάνωση με το να εποπτεύει τη διαδικασία συλλογής».

Μάζευε δωρεές για τον απελευθερωτικό τους αγώνα, όπως έκαναν άλλοι πριν πολλά χρόνια για τον δικό μας απελευθερωτικό αγώνα, κι εμείς τον δικάσαμε για «ξέπλυμα χρήματος». Αίσχος. Ξανά και ξανά.

philenews.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα