ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ

17/6/20 | 15 | 26 | 752 εμφανίσεις

Στην υπόθεση Παπαδημούλη συμπυκνώνεται όλη η παθογένεια της αριστεράς αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.
Απο ο,τι έχω διαβάσει, ο κ. Παπαδημούλης επένδυσε τα χρήματα που έχει κερδίσει απο την πολιτική του ενασχόληση στην αγορά ακινήτων. Δεν διάβασα να αμφισβητείται η νομιμότητα των χρημάτων και της διακίνησής τους.
Άρα, ποιό είναι το πρόβλημα;
Το πρόβλημα κατ αρχάς είναι η υποκρισία των συντρόφων του και, ιδίως, εκείνου του απερίγραπτου τιμητή των πάντων, του κλασικού καιροσκόπου Στέλιου Κούλογλου.
Εξεμάνη ο κ. Κούλογλου με τα ακίνητα Παπαδημούλη!!! Μάλλον αναζητά ηθικά ερείσματα, αυτός και οι κάποτε αριστεροί σύντροφοί του, για την κατρακύλα που οδηγήθηκαν.
Δεύτερον, στο ίδιο κλίμα αναπαράγουν μια υποκριτική λογική μέσα ενημέρωσης και “προσωπικότητες” της δεξιάς. Είναι ένα είδος μέσων και ατόμων που δεν διαφέρουν σε τίποτε απο τους συριζαίους. Μπορεί σήμερα να ανήκουν στην δεξιά, αύριο θα μπορούσαν να ανήκουν στην αριστερά ή σε οποιοδήποτε κόμμα εξουσίας. Επι παντοκρατορίας Σύριζα είδαμε αρκετά τέτοια φαινόμενα.
Τρίτον, ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας που αρέσκεται στην ανθρωποφαγία.
Θα μου πείτε, δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Παπαδημούλη;
Βεβαίως και υπάρχει. Αλλά δεν είναι πρόβλημα παρανομίας. Είναι πρόβλημα υποκρισίας και καπήλευσης της διαχρονικής πορείας της αριστεράς για προσπορισμό κερδών και εξουσίας.
Αλλά αυτό το πρόβλημα αφορά σε όλη την ηγεσία της αριστεράς. Και στον Παπαδημουλη και στον Κούλογλου και στον Φίλη και στον ίδιο τον Τσίπρα. (Καλά ο Τσίπρας είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να το παίξει ακόμη και εξωγήινος. Δεν έχει κανένα έρμα και δεν πιστεύει σε τίποτε. Μόνο στην εξουσία).
Επειδή ακόμη διακατέχομαι απο την φοιτητική διαστροφή, όταν είχαμε ανακαλύψει τις αριστερές ιδέες και, λανθασμένα, τις ταυτίσαμε με το δίκαιο και την ηθική, παίρνω, ακόμη και διαβάζω βιβλία που αφορούν τον Μάρξ και το Μαρξισμό.
Τελευταία, διαβάζω το σχετικό βιβλίο του Gregory Claeys “Μαρξ και Μαρξισμός”
Απο τη σελίδα 245 αντιγράφω:
“Όπως και τον Μάρξ, ο εγωϊσμός, η ζήλια, η πονηριά και η βία που απαντούσαν στο εμπόριο και τη βιομηχανία εξόργιζαν και τον Ένγκελς, όπως και η “υποκρισία, η ασυνέπεια και η ανηθικότητα” και η “νομιμοποιημένη απάτη” και η “αισχρή φιλαργυρία που χαρακτήριζαν τα ιδανικά του ελεύθερου εμπορίου”.
Αυτοί, λοιπόν, ήταν μερικοί απο τους λόγους που Μάρξ και Έγκλες έγιναν αριστεροί και κομμουνιστές. Όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο
Οι σημερινοί Έλληνες διάδοχοί τους δεν έχουν κανένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Διακρίνονται, ακριβώς, για τα αντίθετά τους.
Ο Παπαδημούλης είναι ένας απο αυτούς αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Κούλογλου, ο Τσίπρας και όλη η παρέα που κυβέρνησε τη χώρα είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι. Εξουσιομανείς, φιλάργυροι, χωρίς καμιά ιδεολογία, κάπηλοι των αγώνων της διεθνούς αριστεράς.
Αλλά και η Εκκλησία έχει τις ίδιες παθογένειες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ifemerida, ο Μητροπολίτης Αυστραλίας ζει σε πολυτελή κατοικία των 6,5 εκατομμυρίων δολ.
Μπορεί αυτός ο κύριος ή όσοι τον υποστηρίζουν να μιλούν για τους φτωχούς, όπως έκανε ο Χριστός, και να μας πείσουν για όσα διδάσκει ο χριστιανισμός;

Τέλος, να επισημάνω πως απο τα αποφάγια αυτής της κάπηλης αριστεράς, τράφηκαν και θρέφονται διάφοροι δήθεν αντιεξουσιαστές και αναρχικοί που κατέκλυσαν και συντηρούνται απο κρατικούς θεσμούς. Στην επαγγελματική μου πορεία γνώρισα αρκετούς απο αυτούς που και σήμερα, έχουν τον κύριο λόγο στο χώρο που υπηρετούν.
Αναρχικός για παράδειγμα και τρόφιμος του κράτους είναι ένα φαινόμενο που, μόνο, στην Ελλάδα συναντάς.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 15 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο.
  Μήπως και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας -όντας και Κρής την καταγωγή-άρα ”δημοκράτης” εκ γεννήσεως του-είναι της νοοτροπίας της Αριστεράς του ΤσιπροΣύριζα,η οποία -μαζί με την πρώτη φορά Αριστερά του ΑνδρεοΠασόκ ,άφησε το αποτύπωμά της σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία στα 40 χρόνια της ιδεολογικής και κοινωνικής παντοκρατορίας της ,ιδιαιτέρως στην εκπαίδευση ;;;.
  Φυσικά για το φαινόμενο του Αυστραλίας υπάρχει το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο ,που δεν ”χαρίζεται” και θα δώσει λύση..
  Για τους πολιτικούς υπάρχει ο”πάνσοφος”- στην φαντασία μας- ελληνικός λαός για να” αποσύρει” τους υποκριτές ,αλλά στην Δημοκρατία ψηφίζουν πολλοί ,”κατά πως θα τους βαρέσει” την τελευταία στιγμή και με την υπόσχεση”όποιος δώσει τα περισσότερα” .
  Να καταλήξουμε με την φράση του αριστερού στο τετράγωνο κ.Μίμη Ανδρουλάκη ”το να είσαι αριστερός είναι ένα είδος εγγενούς ανθρώπινης αποτυχίας”.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  “ο Τσίπρας είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να το παίξει ακόμη και εξωγήινος. Δεν έχει κανένα έρμα και δεν πιστεύει σε τίποτε. Μόνο στην εξουσία”

  Μήπως μπορείτε να μού ονομάσετε έναν πολιτικό, που να πιστεύει και σε κάτι άλλο, εκτός από την εξουσία και τα εξ αυτής απορρέοντα αγαθά;

 3. 3
  Χ. Αλεξανδρόπουλος says:

  Το μόνο κόμμα με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και δίχως χάσματα μεταξύ θεωρίας και πράξης είναι το ΚΚΕ. Ασχέτως εάν το υποστηρίζει κανείς ή όχι, από τα πολιτικά “μαγαζιά” που κυκλοφορούν εν Ελλάδι είναι το πιο αξιόπιστο.

  • 3.1
   Επισκέπτης says:

   Συμφωνώ απολύτως. Έχει ξεκάθαρη ιδεολογία, εδώ κι 100 χρόνια. Για την μη ύπαρξη χάσματος μεταξύ θεωρίας και πράξης δεν είμαι σίγουρος, διότι δεν δέχτηκε ποτέ έλεγχο στα οικονομικά του.

   • 3.1.1
    Χ.Αλεξανδρόπουλος says:

    Συμφωνώ. Δεν δέχτηκε ποτέ έλεγχο στα οικονομικά του. Επιπλέον, η τυποεκδοτική πτώχευσε και ο 902 έκλεισε αφήνοντας κόσμο στο δρόμο. Ωστόσο, κανέναν στέλεχος του (βουλευτές, γενικοί γραμματείς, μέλη της ΚΕ) δεν έχουν πλουτίσει.

    • 3.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     “Ωστόσο, κανέναν στέλεχος του (βουλευτές, γενικοί γραμματείς, μέλη της ΚΕ) δεν έχουν πλουτίσει”

     Δεν το ξέρομε αυτό. Ίσως και να έχουν, αλλά δεν μαθεύτηκε.

 4. 4
  Σ.Α.Ν. says:

  Δεν απαντώ εκ μέρους των Ανιχνεύσεων στους δύο συσχολιαστές ,αλλά νά ο.Τσίπρας απέδειξε εμπράκτως την εξουσιομανία του τρείς φορές.
  Μία όταν έγραψε- δεν λέμε πού- το ΟΧΙ των Ελλήνων στο Δημοψήφισμα ,την δεύτερη όταν υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο -ενώ θα έσχιζε τα δύο προηγούμενα-και την τρίτη όταν κύρωσε την Συμφωνία των Πρεσπών.
  Στην καθημερινή ζωή μας λέμε .Η πρώτη φορά ήταν τυχαίο γεγονός ,η δεύτερη ήταν ένδειξη ,αλλά η τρίτη ήταν η απόδειξη της αθεράπευτης εξουσιομανίας του.
  Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον αείμνηστο Ελευθέριο Βενιζέλο .
  Μας πήγε στην Μ.Ασία- χωρίς να μας ρωτήσει-υπέγραψε την Συμφωνία της Λωζάνης μετά την ατιμωτική ήττα και ”καπάκι”υπέγραψε και το Σύμφωνο Φιλίας και Συμμαχίας με τον Κεμάλ και έθαψε οριστικά το όνειρο των εξεγερμένων Ελλήνων από το 1844 ,για την Πόλη ,την Αγιά Σοφιά και την κόκκινη μηλιά. .
  Τυχαία;;;.
  Αναγνωρίζουμε την συνέπεια του ΚΚΕ ,αλλά -μετά την αυτοκατάρρευση του Κομμουνισμού το 1989- για την Ουτοπία της ”Δευτέρας Παρουσίας ”των Μάρξ, Λένιν ,Στάλιν ,Ζαχαριάδη και των άλλων παιδιών;;;.
  Μας αρκεί ο Χριστιανισμός με την αγάπη μας προς το πλησίον και προς τον εχθρό μας.

  • 4.1
   Χ.Αλεξανδρόπουλος says:

   Σε κάποιους αρκεί ο Χριστιανισμός. Σε κάποιους όχι. Νομίζω ότι δεν απαγορεύεται κάτι. Συνεπώς, το πεζοδρόμιο (με την έννοια της καθημερινότητας), η ζωή και η δυναμική των ίδιων των πραγμάτων θα δείξουν τι μέλλει γενέσθαι.

  • 4.2
   Ελένη Π. says:

   Ἀπό τό 1844; Ξέχασε ποτέ ὁ λαός τούς δικέφαλους;

   • 4.2.1
    Επισκέπτης says:

    Πιστεύω ότι πολλοί τούς θυμούνται και μάλιστα φανατικά, ως οπαδοί τής ΑΕΚ…

 5. 5
  Σ.Α.Ν. says:

  Χαίρομαι που συγχρονιζόμαστε .
  ”Πάω” την κυρία Κανέλλη με τον σταυρό στο στήθος της εμφανώς .
  Να μη γίνουν εθελοντικές και οι πολιτικές κηδείες;.
  Δεν προβληματίζεστε ότι όλοι σχεδόν οι νεολαίοι της ΚΝΕ γίνονται οι αποτελεσματικώτεροι μάνατζερς στην Ελεύθερη Οικονομία ;;;.
  Φυσικά λέγεται και ότι ως τα 30 σου πρέπει να είσαι αριστερός-μαρξιστής ;;;. ΧΑΙΡΕΤΕ

 6. 6
  Σ.Α.Ν. says:

  Τότε πρωτακούστηκε από τον πρωθυπουργό Κωλέττη η Μεγάλη Ιδέα του Έθνους για Κων/πολη ,Αγιά Σοφιά και Κόκκινη Μηλιά κι ξανακούστηκε το 1912/13 με τον Διάδοχο και Βασιλιά Κωνσταντίνο τον ΙΑ΄ -όπως τον κατέγραψαν.
  Ως τότε είχαμε τον Φοίνικα από την στάχτη.

  • 6.1
   Ελένη Π. says:

   Ὁ Φοίνικας ἔχει ἕναν ἰσχυρότατο συμβολισμό ὡς ἕνα μυθολογικό πουλί πού ξαναγεννιέται ἀπό τίς στάχτες του.
   ¨ο Καποδίστριας τον καθιέρωσε επίσημο έμβλημα του κράτους και το απεικόνισε πάνω στα νομίσματα και τις σφραγίδες¨.

   Οἱ δικέφαλοι ἀετοί ἔχουν ἰσχυρότατους συμβολισμούς πού μᾶς συνδέουν ἀπ’ εὐθείας μέ τόν Κωνσταντῖνο Παλαιολόγο καί τήν ἐποχή τῶν Παλαιολόγων, ἀλλά καί πιό πρίν ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος λέγεται ὅτι εἶχε δεῖ σέ ὅραμα δικέφαλο ἀετό.

   Τό διαδίκτυο προσφέρει πολύτιμη βοήθεια γιά πρόχειρη ἔρευνα καί πολλές πληροφορίες, τά σύμβολα αὐτά ὅμως εἶναι συνδεδεμένα μέ τόν Ἑλληνισμό καί τήν Ὀρθοδοξία κι ἔτσι ἀπαιτεῖται πίστη καί ἐμβάθυνση γιά τήν κατανόησή τους καί ἑλληνορθόδοξη σκέψη.
   Τά ἱστορικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα σέ χρόνο καί σέ τόπο καί ἡ ἱστορική συνέχεια ἔχει τήν ἀναλογία σέ μία ὀντολογική συνέχεια. Ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος θεωρεῖται πρωτεργάτης τοῦ Χριστιανισμοῦ καί ἄν δέν γίνει κατανοητό τό ἔργο του, δέν φθάνουμε στήν Κωνσταντινούπολη.
   Ὁ Κωνσταντῖνος Παλαιολόγος λοιπόν σέρνει ΄πίσω του χρυσή γραμμή ατελεύτητη ΄ κατά τόν Ἐλύτη.

   http://www.romiosini.org.gr/115E66B4.el.aspx

   https://www.eboulevard.gr/2017/05/20/konstantinos-palaiologos-aytos-o-teleytaios-ellinas

   • 6.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Μαζί σας για τον Μ.Αλέξανδρο.
    Ο δικός μας θεός τον έστειλε για να μάθουν εκείνοι οι λαοί την γλώσσαν των Ευαγγελίων και σαυτήν την γλώσσαν ελθών εις Μακεδονίαν εδίδαξεν ο Απόστολος Παύλος,ασχέτως αν ο κ.Κοτζιάς βεβαίωσε με τις Πρέσπες ότιυπήρχε και η άγνωστη τότε ”Μακεδονική”, σλαβικής προέλευσης ,όταν τότε Σλάβοι δεν υπήρχαν.
    Θα γνωρίζετε επίσης ότι -όχι ομόφρονές μου Έλληνες-θεωρούν τον Μ.Αλέξανδρο σφαγέα των λαών και ότι και τον Μ.Αλέξανδρο και τον Κων/νο Παλαιολόγο τον άκουγαν συνέχεια οι Έλληνες με την μουσική και τα τραγούδια του κ. Σταμάτη Σπανουδάκη από το 1997-2009,όσο ήταν Αρχηγός της Ν.Δημοκρατίας και πρωθυπουργός ο Μακεδών κ.Κώστας Καραμανλής.
    Και κάτι τελευταίο . Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι οι Μητροπόλεις της Παλαιάς Ελλάδος δεν αναπετάσουν τον Δικέφαλο.

    • 6.1.1.1
     Ελένη Π. says:

     Πρῶτα διαδόθηκε ἡ γλώσσα καί ὄχι μόνο καί μετά ἔγινε δυνατή σ’ αὐτούς τούς λαούς ἡ κατανόηση τοῦ Χριστιανισμοῦ. Ἡ γλώσσα αὐτή, ὁ πολιτισμός αὐτός, εἶναι γραμμένα στό dna μας. Καί γι’ αὐτό δέν εἶναι δυνατόν νά περιμένουμε νά γίνει εὔκολα κατανοητή ἀπό ὅσους δέν κατανοοῦν τή γλώσσα αὐτή. Ὁ ἴδιος ὁ Ἀπόστολος Παῦλος εἶναι γνωστός γιά τήν μεταστροφή του ὅταν κατανόησε αὐτή τήν γλῶσσα.
     Οἱ λαοί στούς ὁποίους διέδωσε τόν πολιτισμό ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος τόν θυμοῦνται καί τόν τιμοῦν. Στήν Ἑλλάδα δέν εἶναι κατανοητό τό ἔργο του. Ὅπως δέν εἶναι κατανοητό καί τό Βυζάντιο, ὁ Ἐλύτης τό διατύπωσε καλά:
     “Ο βήχας του Ιουστινιανού δεν έχει μεταφραστεί ακόμη. Εξού και η δυσκολία να κατανοηθεί ως τις μέρες μας η δημιουργία του Βυζαντίου.”
     Ἀπό τόν Μέγα Ἀλέξανδρο ὡς τόν Κωνσταντῖνο τόν ΙΑ ´ τόν Παλαιολόγο ὑπάρχει ἕνα τεράστιο πνευματικό ἔργο στό Ὀρθόδοξο Βυζάντιο, ὑπάρχει ἡ Ἁγία Σοφία τοῦ Ἰουστινιανοῦ καί βεβαίως ὑπάρχει πρῶτα ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος.
     Ὑπάρχει μία ἱστορική καί ὀντολογική συνέχεια στόν Ἑλληνικό πολιτισμό, ἡ δέ κατανόησή του ἐξαρτᾶται ἀπό τήν κατανόηση τῆς ὑπέροχης ἑλληνικῆς γλῶσσας.
     Δέν πηγαίνουμε πίσω στό παρελθόν, οὔτε πίσω στό παρελθόν νά τό ἀλλάξουμε, ἀναφερόμαστε πάντα σέ ἕναν συγκεκριμένο Κωνσταντῖνο Παλαιολόγο.

   • 6.1.2
    Επισκέπτης says:

    “πιό πρίν ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος λέγεται ὅτι εἶχε δεῖ σέ ὅραμα δικέφαλο ἀετό”

    Δεν το έχω ποτέ ακούσει/διαβάσει. Μήπως υπάρχει κάποια πηγή να το διασταυρώσομε;

    • 6.1.2.1
     Σ.Α.Ν. says:

     Ο Μ.ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΊΧΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΌ , ΜΕ ΤΟ ”ΕΝ ΤΟΎΤΩ ΝΙΚΑ”.

     • Επισκέπτης says:

      Αυτός ο θρύλος είναι γνωστός, αν και σε σοβαρές βιβλιογραφίες δεν αναφέρεται καθόλου, καθ’ ότι είναι μονάχα θρύλος.

      Θα περίμενα ότι η Ελένη θα στήριζε αυτά που γράφει, αλλά μέχρι στιγμής δεν με διαφώτισε.

    • 6.1.2.2
     Ελένη Π. says:

     Ὁ διπλοῦς πέλεκυς τοῦ Μινωϊκοῦ πολιτισμοῦ, τό λάβαρο τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου, ὁ δικέφαλος ἀετός, ἔχουν τόν ἴδιο συμβολισμό, τό ἀρσενικό καί τό θηλυκό.

     • Επισκέπτης says:

      Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι αερολογίες θέλει, προκειμένου να αποφύγει συγκεκριμένη απάντηση.

  • 6.2
   Επισκέπτης says:

   “με τον Διάδοχο και Βασιλιά Κωνσταντίνο τον ΙΑ΄“;; Τον Δραγάση;

   • 6.2.1
    Επισκέπτης says:

    Πάλι σιωπάς, ΣΑΝ; Αλλού είσαι λαλίστατος. Υπέρ το δέον, θα έλεγα.

 7. 7
  Σ.Α.Ν. says:

  Υπάρχουν και οι οπαδοί του Δικέφαλου Αετού ΠΑΟΚ ,με το σύνθημα ,σχεδόν κάθε Κυριακή στην Τούμπα Θεσ/νίκης-λιγόστεψε επί Σύριζα-”ΠΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ”.

  • 7.1
   Επισκέπτης says:

   Βεβαίως και μάλιστα τον ακολουθούν, άρα και βλέπουν, στην Πόλη, όταν πάει να παίξει εκεί.

 8. 8
  Σ.Α.Ν. says:

  Μάλλον εκφράζουν το ”σώπασε κυρα Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις ..το άλλο ο ξέρετε και εσείς.

 9. 9
 10. 10
  anixneuseis says:

  Καλά κάνατε και παρουσιάσατε το link που παραπέμπει στην απάντηση της Αρχιεπισκοπής. Αλλά το δικό μου σχόλιο δεν αναφερόταν ούτε σε παρανομίες ούτε σε τίποτε απο όσα απαντά η Αρχιεπισκοπή. Απλώς, ρωτούσα και ρωτώ, αν όλα αυτα που περιγράφονται είναι δουλειά Εκκλησίας. Αν αυτή ειναι δουλειά εκκλησιών τότε ποια είναι η δουλειά επιχειρήσεων Real Estate;

  • 10.1
   Επισκέπτης says:

   Κύριε Σαββίδη,

   Να προπέμψω ότι τα εκκλησιαστικά, γενικώς, δεν μ’ απασχολούν καθόλου. Απ’ ό,το γνωρίζω, όλες οι εκκλησίες κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν τις περιουσίες των. Και στην Ελλάδα είχε κατ’ επανάληψη προτείνει ο τότε Αλ/λεως και νυν Θ/νίκης Άνθιμος, ν’ ανατεθεί σε κατάλληλη εταιρεία η αξιοποίηση τής εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία έμενε (και μάλλον μένει) ανεκμετάλλευτη και ούτε είχε (δεν ξέρω αν έχει τώρα) καταγραφεί, με αποτέλεσμα πολλά ακίνητα και αγροτικά της να έχουν καταπατηθεί. Οι μπίζνες δεν είναι δουλειά των ανθρώπων της εκκλησίας, γι αυτό αναθέτουν σε εταιρείες. Στην Κύπρο, βέβαια, θεωρείται απολύτως φυσιολογικό ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος να έχει γνώσεις μάνατζερ.

   ΥΓ: Όπως θα είδατε, ξεκαθάρισα από την αρχή ότι δίδω τον σύνδεσμο “για λόγους τάξεως και μόνο”.

 11. 11
  Σ.Α.Ν. says:

  Γράψατε όμως ,αγαπητές Ανιχνεύσεις, ότι σαυτό το πολυτελές και ακριβό διαμέρισμα ΖΕΙ ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, -τον οποίον υποστηρίζει δυνατά και το Ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά-ενώ δεν ζεί ,κατά την ανακοίνωση.
  Ο Χριστός και ο Ιωάννης Πρόδρομος έζησαν πάφτωχοι λίγα χρόνια ,η εκκλησία της Αυστραλίας -και κάθε εκκλησία – θα πρέπει να επιβιώσουν μέχρι συντελείας των αιώνων. Ας περιμένουμε και την ”ευχήν” του Οικουμενικού Πατριαρχείου ,το οποίον μάλλον τελούσε σε γνώση.
  Όλοι πάντως ιερωμένοι και απλοί χριστιανοί θα κριθούμε από τον ίδιο Κριτή και αυτό μας παρηγορεί..

 12. 12
  Σ.Α.Ν. says:

  Πολλά -και περιττά- γράψαμε ,αλλά την εκδοχή ότι ο Δικέφαλος Αετός συμβολίζει το αρσενικό και το θηλυκό κανένας ιστορικός και βυζαντινολόγος (εκείνη η κ.Αρβελέρ άραγε τι λέει) και φαντάζομαι πως ούτε η όποια αλλοπαρμένη φεμινίστρια το υποστηρίζει. Για τέτοιο συμβολισμό θα πολεμούσαμε μέχρι την Κόκκινη Μηλιά;;;.
  Ο Δικέφαλος ”έβλεπε” σ΄ Ανατολή και Δύση ,όπως η Αυτοκρατορία μέχρι το 1204.
  Όσο για το όραμα του Σταυρού με το ”εν τούτω νίκα”στον δεύερο Μεγάλο΄ μας -τον Κων/νο- , είναι ύβρις να γράφουμε ότι συμβολίζει το αρσενικό και θηλυκό.

  • 12.1
   Ελένη Π. says:

   Σᾶς φαίνεται ἁπλό;

   https://nefthalim.blogspot.com/2018/12/blog-post_365.html

   Ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος ὅρισε τήν Ὀρθόδοξη Βυζαντινή αὐτοκρατορία, στήν ἀρχή τοῦ Χριστιανισμοῦ. Ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ἐδῶ, ὅπως ἔχει γράψει ἡ Ἀρβελέρ, ἐδῶ πού εἶναι καί τό ὅριο μεταξύ Ἀνατολῆς καί Δύσης. Ὁ Χριστιανισμός ἀγωνίσθηκε γιά τήν ἰσότητα ἄνδρα καί γυναίκας. Ἦταν μία ἐπανάσταση. Δέν εἶναι ὅλοι Χριστιανοί, οὔτε ὅλοι οἱ Χριστιανοί Ὀρθόδοξοι. Ὁ Σταυρός ἔχει πάνω καί κάτω, δεξιά καί ἀριστερά. Ὑπάρχουν διαφορετικοί λαοί, διαφορετικές ὀντολογίες. Ἔγιναν καί γίνονται ἐξεγέρσεις γιά τήν ἰσότητα. Γνωρίζετε πώς ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος χαρακτηριστικά ὑπολόγιζε πρῶτα τόν κάθε ἕνα ἀπό τούς στρατιῶτες του.
   Οἱ δικέφαλοι ἦταν σύμβολα ἰδιαίτερα τῆς ἐποχῆς τῶν Παλαιολόγων. Ὁ Κωνσταντῖνος Παλαιολόγος ὁραματιζόταν τήν ἕνωση Ὀρθόδοξων καί Καθολικῶν.
   Πολεμᾶμε γιά τίς ρίζες μας.

  • 12.2
   Επισκέπτης says:

   “Όσο για το όραμα του Σταυρού με το ”εν τούτω νίκα”στον δεύερο Μεγάλο΄ μας -τον Κων/νο- , είναι ύβρις να γράφουμε ότι συμβολίζει το αρσενικό και θηλυκό”

   Ομολογώ ότι δεν είδα πουθενά γραμμένο ότι ο Σταυρός συμβολίζει το αρσενικό και θηλυκό. Πού το γράφει;

   Μία ερώτηση για τον Μ. Κωνσταντίνο. Μιλούσε ελληνικά, τον θεωρείς Έλληνα και αν ναι, από πού κι ως πού; Το λάθος αυτό κάνουν πολλοί, ακόμη και οι αγράμματοι τού ΣΚΑΪ, που στην αλήστου μνήμης ψηφοφορία το 2009, για την ανάδειξη τού μεγίστου των Ελλήνων, μιαν απίστευτη αμερικανιά, είχε βάλει, μεταξύ άλλων, και τον Κων/νο τον Μέγα.

 13. 13
  Σ.Α.Ν. says:

  Λυπάμαι ,αλλά και οι επιστήμες και η λογική ”σηκώνουν τα χέρια ψηλά” με τα γραφόμενα σας ,αγαπητοί κυρία Ελένη Π.και κ. Επισκέπτη.
  Εμπλακήκατε σε ανιστόρητους ισχυρισμούς . Μη το χαλάτε περισσότερο .
  Μακάρι να ήταν σύμβολα γυναικείων οργανώσεων ο Τίμιος Σταυρός και ο Δικέφαλος Αετός.
  Τέλος αν δεν θέλουμε Έλληνα τον Μ.Κων/νο ,που εγνώριζε ελληνικά , ίδρυσε την δική μας Χριστιανική Αυτοκρατορία και συγκάλεσε την Α΄Οικουμενική Σύνοδο ,η οποία συνέταξε στα ελληνικά το ”ΠΙΣΤΕΥΩ” μας και είχε μάνα την Αγία Ελένη ,ας τον χαρίσουμε στα απολίτιστα την εποχή εκείνη σλαβικά ,ή, άλλα φύλα .
  Πάντως ως Μεγάλο τον κατέταξε η Ελληνική Ιστορία και η Ορθοδοξία.

  • 13.1
   Επισκέπτης says:

   α) Δεν έγραψε κανείς ότι ο Σταυρός συμβολίζει το θηλυκό και το αρσενικό. Αν ναι, πού είναι;

   β) Ο Flavius Valerius Aurelius Constantinus ήταν Ρωμαίος αυτοκράτωρ και ουδεμία μαρτυρία έχομε ότι μιλούσε ελληνικά, ή ότι είχε κάποια άλλη σχέση με την Ελλάδα. Αν εσύ γνωρίζεις ότι μιλούσε ελληνικά, οφείλεις να μάς πεις πού το διάβασες. Η Ιστορία, ΣΑΝ, γράφεται με πηγές, όχι από την γκλάβα τού καθενός.

   γ) Λένε ότι η μητέρα του, η Αυγούστα Φλαβία-Ιουλία-Ελένη (Flavia Iulia Helena Augusta) καταγόταν από το Δρέπανο της Βιθυνίας τής Μ. Ασίας και ίσως ο πανδοχέας πατέρας της να ήταν Έλληνας. Ίσως, διότι στην περιοχή μιλούσαν ελληνικά και τίποτε δεν είναι σίγουρο.

   δ) Δεν τον χαρίζομε σε κανέναν απολύτως, επειδή δεν ήταν/είναι δικός μας και επειδή γνωρίζομε την καταγωγή τού πατέρα του και τον τόπο γεννήσεώς του. Ήταν από την Μοισία, περιοχή των σημερινής Σερβίας, όπου και γεννήθηκε.

   Λοιπόν. ποια η σχέση του με την Ελλάδα. Καμμία, απολύτως καμμία.

   • 13.1.1
    Ελένη Π. says:

    Ἔχουν πολλή σημασία τά φύλα στήν ὀρθή κατανόηση.

    ¨οὐ γάρ ἐστιν ἀνὴρ ἐκ γυναικός, ἀλλὰ γυνὴ ἐξ ἀνδρός· καὶ γὰρ οὐκ ἐκτίσθη ἀνὴρ διὰ τὴν γυναῖκα, ἀλλὰ γυνὴ διὰ τὸν ἄνδρα.
    Ὁμιλώντας γιά τόν Μέγα Κωνσταντῖνο, τόν Ἅγιο καί Ἰσαπόστολο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, σημασία ἔχει ὅτι πρέπει νά ἐννοοῦμε τό ὀρθόν Κωνσταντίνου πόλη, πού σηματοδοτεῖ πρῶτα τήν ὕπαρξη αὐτοῦ τοῦ ἴδιου συγκεκριμένου ἀνδρός.

    • 13.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     Αντί να απαντάς με αερολογίες, όπως η παραπάνω, καλό θα ήταν να είχες απαντήσει σε κάποια ερωτήματα, που σού απηύθυνα. Δεν πειράζει, το θέμα ξίνισε πια. Άλλωστε, κατηγορούμεθα ότι επίτηδες πετάξαμε την μπάλα στην εξέδρα, για να σώσομε τον Τσίπρα! ΣΑΝ έφα 🙂 🙂

     Επαναλαμβάνω ότι τα εκκλησιαστικά/θρησκευτικά μ’ αφήνουν εντελώς αδιάφορο. Πάντως, η αγιοσύνη δεν τού έτρεχε κι από τα μπατζάκια, τού περί ου ο λόγος …. “ισαποστόλου”.

 14. 14
  Banned_Member says:

  Δεν καταλαβαίνω τίποτα απ’ όσα λέτε.

  Εμένα μου άρεσε του κείμενο του κ. Σαββίδη, διότε τα έχωσε (όπως πρέπει δηλ) στους κατσαπλιάδες του Σύριζα.

  • 14.1
   Σ.Α.Ν. says:

   Μα γιαυτό ”η μπάλα ρίχτηκε από τους άλλους τόσες φορές στην εξέδρα” και το έφθασαν μέχρι το ”εν τούτω νίκα” και τον Δικέφαλο αετό ,που δήθεν σημαίνουν τον άνδρα και την γυναίκα.
   ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ”ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ”.

   • 14.1.1
    Επισκέπτης says:

    Δηλαδή, υπονοείς και πάλι, ότι εγώ έριξα την μπάλα για να γλιτώσω … τον Τσίπρα; Έχοντας καταλάβει το ποιόν σου και το μέγεθος τής ανοησίας σου, δεν με εκπλήσσουν τα συμπεράσματά σου. Αν δεν εννοείς να καταλάβεις ότι υπάρχουν άτομα ακομμάτιστα, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα απ’ όσο φαίνονται. Ο Dr. Sehirt έχει απόλυτο δίκιο κι εξηγεί άριστα την κατάστασή σου.

 15. 15
  Σ.Α.Ν. says:

  Άντε να μαζέψουμε το σεντόνι . Το άρθρο είχε τίτλο . ” Η Αριστερά ,Εκκλησία και ανθρωποφαγία” ,με πέντε σειρές για την Εκκλησία με αφορμή τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και τα υπόλοιπα για τους κ.κ. Παπαδημούλη ,Κούλογλου ,Φίλη κλπ του ‘εύανδρου” ΤσιπροΣύριζα.
  Στο πρώτο σχόλιο μου κατέληγα με την φράση του κ.Ανδρουλάκη ”για να είσαι αριστερός είναι ένα είδος εγγενούς ανθρώπινης αποτυχίας”.
  Παίρνοντας την σκυτάλη εσείς στο πρώτο σχόλιο σας ποροφανέστατα για να υποστηρίξετε τον κ.Τσίπρα- ρωτούσατε τον κ.Σαββίδη για το αν υπάρχει άλλος πολιτικός κλπ. (η μπάλα βγήκε άουτ)και στην συνέχεια παιζόταν έξω από το γήπεδο ,για να καταλήξετε στο 5 επί 5 γήπεδό σας με τις ύβρεις εναντίον μου, τις οποίες δυστυχώς δεν διαγράφουν οι Ανιχνεύσεις ,παρ’οτι σας διαβάζουν.
  Δικαίωμα σας ,δικαίωμα τους . Να είμαστε όλοι καλά .

  • 15.1
   Επισκέπτης says:

   “Παίρνοντας την σκυτάλη εσείς στο πρώτο σχόλιο σας ποροφανέστατα για να υποστηρίξετε τον κ.Τσίπρα”

   Συνεχίζεις να κάνεις επίδειξη τού IQ σου, πράγμα που δεν χρειάζεται, διότι είναι πια τοις πάσι γνωστό και φανερό.

   Το ερώτημα έθεσα στον κ. Σαββίδη, ο οποίος δεν απάντησε, προφανώς συμφωνών. Εσύ μπορείς να απαντήσεις;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  11/8/20 | (6 σχόλια)
  Επιλογή μας είναι οι χαμηλοί και προσεκτικοί τόνοι. Αλλά κάποιες επισημάνσεις κοινής λογικής. Μέχρι στιγμής: -Η Τουρκία παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. -Η ελληνική πλευρά παραδέχεται ότι το τουρκικό σκάφος βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. -Διάφοροι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορεί να βρίσκεται ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας