«Απόρριψη από τις ΗΠΑ στο εγχείρημα που απέκλειε την Τουρκία»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιανουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ είπαν «όχι» στο σχεδιαζόμενο έργο του αγωγού «Ανατολική Μεσόγειος» μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας που παράκαμπτε την Τουρκία, σημειώνει η τουρκική Χουριέτ.

Η διοίκηση του Μπάιντεν ενημέρωσε πρόσφατα την Ελλάδα μέσω της διπλωματικής οδού ότι «υπάρχουν δισταγμοί για την οικονομική υλοποίηση του σχεδιαζόμενου έργου «East Med» και ότι δεν σκοπεύει να υποστηρίξει αυτό το έργο».

Η ίδια άποψη διαβιβάστηκε στο Ισραήλ και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Μάλιστα, η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευσε αυτή την εξέλιξη στον αγωγό EastMed.

Υποστηρίζει την ηλεκτρική γραμμή

Η ελληνική εφημερίδα έγραψε ότι οι ΗΠΑ δεν βρήκαν το «East Med» πολιτικά επωφελές, εκτός από την έλλειψη ενός πράσινου (ανανεώσιμου) έργου και το υψηλό κόστος του. Από την άλλη, σημείωσε επίσης ότι ευνοεί τα  σχεδιαζόμενα έργα ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Τον Ιανουάριο του 2020 υπογράφηκε η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού μήκους περίπου 2.000 χιλιομέτρων, το κόστος του οποίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ. Τα τελευταία 2 χρόνια, το έργο δεν μπορούσε να βρει επενδυτή. Αν και η ΕΕ ενδιαφέρεται για το έργο, δεν έχει λάβει καμία απόφαση για τη χρηματοδότησή του μέχρι στιγμής, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Hurriyet

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα