Απόλυτη διάλυση: Επί 5 ημέρες η Ελλάδα δεχόταν ότι παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης στο Αιγαίο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συμβαίνει τώρα, με την ελληνική κυβέρνηση να επαναφέρει σήμερα μια απαντητική ΝΟΤΑΜ- μαϊμού για άσκηση με πυρά στην περιοχή της Λήμνου, την οποία ο ICAO έχει απορρίψει και η Τουρκία έχει ακυρώσει από τις 21 Μαρτίου.

Το απίστευτο περιστατικό, που φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία διάλυσης κρατικών υπηρεσιών έχει ως εξής

Στις 19 Μαρτίου η Αθήνα εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ  Α904 για τη διεξαγωγή άσκησης με πυρά στο διάστημα 1-23 Απριλίου στη Λήμνο.

Η Τουρκία στις 21 Μαρτίου εξέδωσε τη δική της ΝΟΤΑΜ  Α1824 με την οποία ισχυρίζεται διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης διότι εκτελεί στρατιωτικές δραστηριότητες στη Λήμνο, οι οποίες απαγορεύονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και γι’ αυτό η Τουρκία απαγορεύει την ελληνική άσκηση και την χαρακτηρίζει άκυρη, καταχρηστική και χωρίς νομική υπόσταση.

Για κακή τύχη της Ελλάδας, η τουρκική ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε Πέμπτη ακριβώς στην έναρξη του… πενθήμερου weekend λόγω της εθνικής εορτής και δεν υπήρξε ελληνική απάντηση, όπως ήταν υποχρεωμένη να πράξει η Αθήνα.

Έτσι η τουρκική απαράδεκτη ΝΟΤΑΜ έμεινε στον αέρα μέχρι την 25η Μαρτίου, πληροφορώντας τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες.

Ανήμερα την 25η Μαρτίου, η Αθήνα πήρε χαμπάρι την τουρκική ΝΟΤΑΜ και απάντησε κατόπιν εορτής.

Και όχι μόνον αυτό. Η ΥΠΑ εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α935 ως απάντηση στην Τουρκία, αλλά έβαλε ημερομηνία προγενέστερη, δηλαδή 21 Μαρτίου και όχι 25 Μαρτίου, για να φαίνεται με πονηριά ότι είναι συνεπής και απάντησε έγκαιρα.

Εξέδωσε δηλαδή μια ΝΟΤΑΜ – μαϊμού με αποτέλεσμα αμέσως μετά την έκδοση της  το διεθνές σύστημα ροής ΝΟΤΑΜ  να την απορρίψει και να την εξαφανίσει από το σύστημα.

Προηγουμένως όμως η Άγκυρα είχε προλάβει να απαντήσει με τη δική της ΝΟΤΑΜ Α 1863, με την οποία ακύρωνε και την… ακυρωμένη από τον ICAO και ανύπαρκτη διεθνώς ελληνική ΝΟΤΑM – μαϊμού.

Έτσι, από τις 25 Μαρτίου μέχρι και σήμερα το πρωί, η διεθνής κοινότητα και πάλι πληροφορεί το ΜΟΝΟΝ από την Τουρκία ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες με ασκήσεις της στη Λήμνο και μάλιστα με σιωπηλή αποδοχή της Αθήνας, αφού δεν υπήρχε αναρτημένη στο σύστημα  ελληνική απαντητική ΝΟΤΑΜ.

Αυτά μέχρι σήμερα το πρωί όταν η Αθήνα  ξύπνησε και ανήρτησε και πάλι την καταργημένη ΝΟΤΑΜ – μαϊμού, με τον ίδιο αύξοντα αριθμό, αλλά με σημερινή ημερομηνία.

Έτσι στον πίνακα ροής των ΝΟΤΑΜS εμφανίζεται το εξής παρανοϊκό: Η ελληνική απαντητική ΝΟΤΑΜ με αύξοντα αριθμό (Α 935) αλλά με σημερινή ημερομηνία (01 Απριλίου) να εμφανίζεται πρώτη στον πίνακα ροής ΝΟΤΑΜS και δεύτερη να είναι η ΝΟΤΑΜ Α 1061 και με ημερομηνία 29 Μαρτίου.

Με τη ΝΟΤΑΜ – μαϊμού  Α 935 η κυβέρνηση προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα στο Αιγαίο απέναντι στην τουρκική επεκτατική πολιτική με αποτέλεσμα να φαίνεται διεθνώς  ότι η κρατικός μηχανισμός της χώρας βρίσκεται υπό διάλυση.και τούτο διότι οι ΝΟΤΑΜS δεν είναι χαρτοπόλεμος ,αλλά αποτελούν νομικό τεκμήριο δεδομένου ότι η έκδοση ΝΟΤΑΜS επιβάλλονται από τη Σύμβαση του Σικάγο, η οποία αποτελεί νόμο όλων των χωρών και εν προκειμένω Ελλάδας και Τουρκίας.

Όλα τα ανωτέρω τεκμαίρονται από την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α 1824 /19 για τη Λήμνο, την οποία η Αγκυρα δημοσιεύει ως τεκμήριο, διότι δεν υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ελληνική απάντηση.

pronews.gr

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηπως δεν ειχαν αντιληφθει το θεμα αυτο οι αρμοδιοι κ.κ υπουργοι Εξωτερικων και Εθνικης Αμυνης ,- γιατι τοσα ξερουν και τοσα μπορουν -και γιατι ”παραμερισαν” τους εμπειρους διπλωματες και αξιωματικους -οσοι εμειναν- ;;;.
    Το ερωτημα ομως ειναι γιατι σιωπουν και οι διπλωματες και οι στρατιωτικοι και αυτα τα θεματα ”τα πιανει” μονο η κ. Κύρα ΑΔΑΜ;;;

  2. Η Λήμνος είναι καινούργιο θέμα?
    Και ποιος έχει εκεί στρατιωτική δύναμη εμείς ή το ΝΑΤΟ/USA που νοιάζονται για τα στενά?

  3. Την διαλυση των αρμοδιων Υπηρεσιων τονιζει η κ. Κύρα Αδαμ και αυτο ειναι το ανησυχητικο .”Αργησαν να παρουνε χαμπαρι”, γραφει και μεχρι στιγμης δεν ”αποστομωθηκε” απο τους δυσευρετους αρμοδιους.
    Παρωνυχιδα θα πειτε για το σημερινο κρατος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα