ΑΠΥΘΜΕΝΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. ΤΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Παντελή Σαββίδη

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα, έπεσε το Σύμπαν επάνω του να τον κατασπαράξει. Προφανώς, ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει ότι δεν υπάρχει δημόσια υπηρεσία στην χώρα του όπου να μην ανθεί κάποιος πυρήνας διαφθοράς. Με όποια υπηρεσία συναλλάχθηκε, ποτέ, δεν του ζήτησαν κανείς τίποτε.

Όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε το «μαζί τα φάγαμε» πάλι έπεσε το σύμπαν να τον κατασπαράξει. Κανείς από τον ελληνικό λαό δεν συμμετείχε στο παιχνίδι της εξουσίας. Ήταν μερικοί ελάχιστοι που το έπαιζαν και ευνοήθηκαν.

Όταν διαδηλωτές όλων των κατηγοριών κατέβαιναν σε διαδηλώσεις, δεν υποχωρούσαν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους. Έφθαναν στο σημείο να καταστρέψουν δημόσια περιουσία. «Δεν γνωρίζαμε”, ήταν η επωδός, όταν η χώρα σύρθηκε, με ευθύνη της ανίκανης πολιτικής ηγεσίας της, στο ΔΝΤ.

Και τώρα η κοινή γνώμη έχει τυφλωθεί από το κομματικό πάθος της και όχι, μόνο, δεν βλέπει τι επέρχεται αλλά λοιδορεί και επιτίθεται εναντίον όσων τα επισημαίνουν.

Με το άκουσμα του ονόματος του Ανδρέα Παπανδρέου, εξεγείρεται σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. Αλλά στις εκλογές στις οποίες συμμετείχε του έδινε ποσοστό ως και 48%.

Γιατί όλα αυτά σήμερα; Διότι που και που ο βόθρος ξεχειλώνει και η οσμή του, όχι το βαθύ περιεχόμενό του, έρχεται στην επιφάνεια.

Μια τέτοια περίπτωση ξεχειλίσματος αποτελεί και η δημόσια αντιπαράθεση του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Αϋφαντή και του πρώην υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Δευτερεύουσα σημασία έχει ποιος έχει δίκαιο. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτά που θα διαβάσετε είναι παρωνυχίδα. Συμβαίνουν, κατά κόρον, στον διπλωματικό χώρο και συμβαίνουν κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες. Με τον όρο δημόσιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται όλα. Και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και η τοπική αυτοδιοίκηση. Το πάρτυ είναι ατελείωτο.

Η τραγωδία είναι πως ευθύνη για το πάρτυ αυτό φέρει και ο ελληνικός λαός που δεν απαιτεί βαθιές αλλαγές στο σύστημα. Αλλαγές που θα ξεκινήσουν από την διοικητική δομή της χώρας και θα συνεχισθούν με αυστηρούς κανόνες τιμωρίας και εξοβελισμού των διεφθαρμένων. Είτε είναι πολιτικοί, είτε δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο συγκεντρωτισμός στο αθηναϊκό κέντρο είναι η κύρια πηγή διευκόλυνσης ενός μαφιόζικου πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει, μόνο, διαπλοκή πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Διαπλέκονται και οικονομικοί παράγοντες με ανθρώπους του υποκόσμου. Αλλά και πολιτική διαπλοκή υπάρχει με τον υπόκοσμο. Η περίπτωση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες μέρος της επικαιρότητας (διότι από τα ΜΜΕ απεκρύβη) είναι χαρακτηριστική. Ο δολοφονηθείς πριν μερικές ημέρες ο οποίος κατετάσετο στην αποκαλούμενη και Greek Mafia κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο μεγάλου καναλάρχη.

Δεν πιστεύω πως θα θελήσει κάποιος να αλλάξει το σύστημα διότι όπως είναι δομημένο βολεύονται όλοι. Και οι ταγοί του και οι υπήκοοί τους. Και βολεύονται από της δημιουργίας του ελληνικού κράτους.

Αν, όμως, από κάπου πρέπει να γίνει αρχή είναι από την αποσυγέκντρωση του κράτους. Η υπερσυγκεντρωτισμός είναι αιτία πολλών δεινών. Ο διαχωρισμός των κέντρων διακυβέρνησης, οι περισσότερες της μιας πρωτεύουσες, δηλαδή, θα μπορούσε να είναι μια αρχή. Αλλού η διοικητική πρωτεύουσα , αλλού η οικονομική πρωτεύουσα και αλλού η πολιτιστική πρωτεύουσα.

Υπάρχει μια ανεξήγητη αντίδραση της αθηναϊκής κοινωνίας με την αναφορά στις ευθύνες του υπερσυγκεντρωτισμού στο λεκανοπέδιο. Συμπεριφορά που παραπέμπει στην κοινωνική ευθύνη ή τις κοινωνικές ρίζες της σημερινής δομής εξουσίας και συνεπώς των παραγώγων της.

Διαβάστε, τώρα, τι βγήκε από το σπάσιμο ενός μικρού αποστήματος του μαφιόζικου ελληνικού συστήματος.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΑΫΦΑΝΤΗ-ΚΟΤΖΙΑ

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα και πρέσβη επί τιμή, Γιώργου Αϋφαντή.

Ο Γιώργος Αϋφαντής, ο οποίος είχε διατελέσει διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, επανέρχεται στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή άρθρο του ότι με παρέμβαση του τουρκικού ΥΠΕΞ είχε κοπεί η υποψήφια Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Ισχυρισμούς τους οποίους κατ’ ουσίαν επιβεβαίωσε και η ίδια η Σαμπιχά με άρθρο της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω πηγών, είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Αϋφαντής έχει εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για τη συνωμοσιολογική διάσταση των θέσεών του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την ασυνάρτητη συμπεριφορά του». Σημείωνε, μάλιστα, ότι η στάση του κατά του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως έχει να κάνει με προσωπική πικρία, καθώς ως πρέσβης στην Τεχεράνη είχε υποστεί πειθαρχική δίωξη, επί υπουργίας Κοτζιά, για ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών με τις βίζες.

Ο πρέσβης ε.τ. είχε αντιτείνει ότι ο ίδιος είχε αποκαλύψει κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, «το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια», ενώ άφηνε αιχμές κατά του κ. Κοτζιά, λέγοντας πως «ξεχνούν ότι αντί να “διαπραγματευθώ” 😊 να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την δράση του κυκλώματος κατ’ ευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία […] Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου;».

Η απάντηση Κοτζιά: Το πουλέν της ΝΔ ψεύδεται με θράσος

Στους ισχυρισμούς Αϋφαντή απάντησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Δίχως να τον κατονομάζει, ο κ. Κοτζιάς κάνει λόγο για «το σημερινό πουλέν των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ, ο οποίος με θράσος και χωρίς ντροπή ψεύδεται εφ’ όλης της ύλης».

«Όλοι γνωρίζουν ότι όσο ήμουν Υπουργός Εξωτερικών έστειλα πάνω από 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και υπήρξαν πολλαπλές καταδίκες ακόμα και φυλάκιση επίορκων υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών που έκαναν παράνομες πράξεις, όπως με πώληση βίζας. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά από συστηματική δουλειά βρήκα στο εξωτερικό σε διάφορους παράνομους λογαριασμούς σαράντα εκατομμύρια ευρώ να λιμνάζουν και με ενέργειές μου επιστράφηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που προκάλεσε την έχθρα γνωστών κύκλων που δρουν παρακρατικά και οι οποίοι μου επιτίθενται συνεχώς και μανιωδώς.

Μια από αυτές τις βρόμικες περιπτώσεις ήταν και τα όσα συμβαίναν στην πρεσβεία της Τεχεράνης, στην οποία πρεσβευτής ήταν μετά από συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Σαμαρά το σημερινό πουλέν των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ, ο οποίος με θράσος και χωρίς ντροπή ψεύδεται εφ’ όλης της ύλης.

Η ιστορία άρχισε όταν στο γραφείο μου ήρθε καταγγελία για παράνομη πώληση βίζας από μια έντιμη τρομοκρατημένη διοικητική υπάλληλο της πρεσβείας της Τεχεράνης και την οποία αναγκαστήκαμε να φέρουμε στην Αθήνα, συνοδεία φρουράς, ώστε να νοιώσει ασφαλής και να μπορέσει να καταθέσει. Μετά την κατάθεσή της, ζήτησα και μου έρχονταν αντίγραφα από όλες τις βίζες που εξέδιδε το προξενείο της Τεχεράνης. Εντόπισα πάνω από 400 παράνομες ειδικές βίζες (!) που στέλνονταν σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Κεφαλονιά που ήταν το γραφείο του αδελφού του Προξένου. Την υπόθεση την έστειλα, ως γνωστόν, στο Πειθαρχικό και αυτός ο διπλωμάτης εκδιώχθηκε παντελώς από το Υπουργείο, ενώ η ποινική δίωξη ”εξαφανίστηκε” μετά την παραίτησή μου από το Υπουργείο.

Άμεσα έστειλα τότε στον Πρεσβευτή στην Τεχεράνη μήνυμα να πάρει τα μέτρα του έναντι του προξένου του. Με τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού το πουλέν των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής μου απάντησε ότι δεν υπήρχε ζήτημα, διότι είχε εξετάσει, ως υποστήριζε, ”μία προς μία τις βίζες και είναι καθαρές”!

Χωρίς χρονοτριβή απευθύνθηκα στην τότε εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου εισαγγελέα σε πρεσβεία, στην Τεχεράνη, και να εξετάσει την υπόθεση σε συνδυασμό με τον Πρεσβευτή κ. Γεωργακέλο, στον οποίο είχε ανατεθεί το πειθαρχικό. Η έκθεσή του ήταν καταπέλτης και στη βάση αυτή στάλθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Πειθαρχικό.

Το πουλέν της διαπλοκής, ενόψει των εκλογών, λέει ψέματα ότι ενημέρωσε για το σκάνδαλο το Υπουργείο. Στην πραγματικότητα αρνήθηκε να κινηθεί στην πρεσβεία του, αν και τον ενημέρωσα. Ψεύδεται ότι αποκάλυψε το σκάνδαλο. Το αποκάλυψε, παρά τους φόβους της, μια έντιμη διοικητικός υπάλληλος. Λέει ψέματα ότι εκείνος προκάλεσε την έλευση Εισαγγελέα, αφού αυτός εστάλη μετά από μεγάλη επιμονή και μάχη που έδωσα και με απόφασή μου. Λέει, κατά προέκταση, ψέματα ότι πλήρωσε εκείνος μια αποκάλυψη που ποτέ δεν έκανε. Τα γραπτά υπάρχουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η διαπλοκή, οι παρακρατικοί κύκλοι και η ΝΔ χρησιμοποιούν τον ιδιόμορφο αυτό πρώην διπλωμάτη λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να μου κάνει μία ακόμα επίθεση με ψέματα και συκοφαντίες, παρόλο που δεν είμαι καν υποψήφιος στις εκλογές;

Η απάντηση είναι απλή: ετοιμάζονται να πιέσουν την Λευκωσία για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό και έχουν έτοιμες απαράδεκτες συμφωνίες για το Αιγαίο. Και αυτό που θέλουν είναι να μου κλείσουν το στόμα, να αποτρέψουν τους Έλληνες να ακούν τον λόγο της αλήθειας.

Υστερόγραφο: έχω όλα τα ντοκουμέντα».

Αϋφαντής: Επί ημερών Κοτζιά στο ΥΠΕΞ άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας

Σε νέα δήλωσή του, ο κ. Αϋφαντής απαριθμεί τέσσερα ψέματα, που, σύμφωνα με τον ίδιο, είπε ο κ. Κοτζιάς. Τον κατηγορεί, δε, ότι επί της υπουργικής του θητείας στο ΥΠΕΞ «άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας».

Η απάντηση του Γιώργου Αϋφαντή

«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς έχασε δύο ευκαιρίες: Α) να σιωπήσει, Β) να πει την αλήθεια, για τους λόγους που μου άσκησε πειθαρχική δίωξη όταν αποκάλυψα χρυσοφόρο κύκλωμα εμπορίας βίζας στην Ελληνική Πρεσβεία Τεχεράνης. Επέλεξε να ψεύδεται ασύστολα:

Ψέμα πρώτο: Η “έντιμη διοικητική υπάλληλος” της Πρεσβείας Τεχεράνης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Κοτζιάς, ήταν στην πραγματικότητα σημαντικό στέλεχος του κυκλώματος. Την κατήγγειλα ταυτόχρονα με τον προϊστάμενό της Ιωάννη-Σπυρίδωνα Λούζη με συντριπτικά στοιχεία. Αν είχε τελεσφορήσει η Εισαγγελική ανάκριση θα ήταν μαζί του κατηγορούμενη στο εδώλιο. Αυτή εισήγαγε τα προδήλως πλαστά στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα Σένγκεν για τις βίζες που παράνομα ενέκρινε και πούλαγε ο προϊστάμενός της Λούζης επί δύο ολόκληρα έτη πριν φθάσω εγώ στην Τεχεράνη!

»Ο υπουργός Κοτζιάς επέλεξε να μην την παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που απέλυσε τον συνεργό της. Αντίθετα, την χρησιμοποίησε ως βασική μάρτυρα κατηγορίας εναντίον μου ενώπιον του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο παρέπεμψε εμένα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Η μαρτυρία της κρίθηκε διάτρητη και αναξιόπιστη από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μαζί με το πόρισμα του Πρέσβυ Γεωργακέλου που παρήγγειλε επί μέτρω ο Υπουργός Κοτζιάς.

Γι’ αυτό και αθωώθηκα από το Ανώτατο Πειθαρχικό, το οποίο εξέτασε διεξοδικά την υπόθεσή μου επί δύο έτη, ερευνώντας πλέον το ίδιο πρωτογενώς τα πραγματικά περιστατικά!

Ψέμα δεύτερο: ο Υπουργός Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι “έφερε με συνοδεία φρουράς” την “έντιμη” διοικητική υπάλληλο στην Αθήνα από την Τεχεράνη. Είναι χονδροειδέστατο ψέμμα! Ας δώσει στη δημοσιότητα τα παραστατικά μετακίνησης… φρουράς στην Τεχεράνη ο τερατολόγος Κοτζιάς!

Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω επισκέφθηκε κατά την άδειά της στην Αθήνα στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Κοτζιά προκειμένου να απολογηθεί επειδή, μετά τις αλλαγές προσώπων και διαδικασιών που έκανα ήδη τον πρώτο μήνα της θητείας μου στην Πρεσβεία Τεχεράνης, οι εισπράξεις από το λαθρεμπόριο βίζας εξανεμίσθηκαν και για τους εν Αθήναις παραλήπτες!

Ψέμα τρίτο: ο Υπουργός Κοτζιάς έστειλε κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΞ 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και καταδικάσθηκαν οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Ακόμη και σήμερα τα δικαστήρια αθωώνουν μαζικά αθώα θύματα από το πογκρόμ διώξεων και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε, ως μέθοδο διοίκησης, ο Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ως νέος Βισίνσκυ, εμπνέεται από τις Σταλινικές δίκες της Μόσχας, στις οποίες σημασία είχε η παραπομπή και η κατηγορία! Στην Αθήνα όμως τα δικαστήρια μαζικά αθωώνουν όσους κατηγόρησε ο Υπουργός Κοτζιάς , λεπτομέρεια που αποσιωπά σαν ασήμαντη!

Ψέμα τέταρτο: Ο Υπουργός Κοτζιάς ενημέρωσε πρώτος την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και της ζήτησε να στείλει Εισαγγελέα στην Τεχεράνη. Ας δημοσιεύσει το έγγραφο να δούμε ποιος ζήτησε πότε και τι. Μετά θα δημοσιεύσω κι εγώ!

Και μια αλήθεια: Στο ΥΠΕΞ επί Κοτζιά άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας. Του είναι κομμάτι δύσκολο του Υπουργού Κοτζιά να πει την αλήθεια, γι’ αυτό την λέω και την ξαναλέω εγώ».

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ”Μηδενί δίκην δικάσεις , πριν αμφοίν μύθον ακούσεις”, έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας ,αλλά επειδή στο άρθρο παρατίθενται και οι δύο ”μύθοι” -και του Κοτζιά και του κ. Αϋφαντή -αφού αποσυρθήκαμε για σύσκεψη, καταλήξαμε στο σκεπτικό ότι περισσότερη ευθύνη φέρει ο κ. Κοτζιάς -πέραν των άλλων και επειδή στην τελευταία φράση του , καταλήγει ότι ο πρέσβης επί τιμή κ. Αϋφαντής χρησιμοποιείται τώρα και από την Νέα Δημοκρατία και ότι ”ετοιμάζονται να πιέσουν την Λευκωσία για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό και έχουν έτοιμες απαράδεκτες συμφωνίες για το Αιγαίο .Και αυτό που θέλουν είναι να μου κλείσουν το στόμα να αποτρέψουν τους Έλληνες να ακούν τον λόγο της αλήθειας” , τουτέστιν άλλα αντ’άλλων .
  Είμαι βέβαιος ότι μαζί μου εκπλαγήκατε και εσείς ,αγαπητοί αναγνώστες για το ”θάρρος” του κ. Κοτζιά, -που υπέγραψε με υπερηφάνεια την Συμφωνία των Πρεσπών -να υποπτεύεται και να γράφει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και θα πιέσει για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό και θα υπογράψει απαράδεκτες συμφωνίες στο Αιγαίο , όταν και η ιστορία των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και η καθόλου φιλοσοφία της ως Παράταξης από την καταγεγραμμένη θέληση του ιδρυτή της δεν πιέζει και δεν δέχεται πιέσεις για υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα.
  Αυτά για την αντιδικία των κ.κ. Κοτζιά και Αϋφαντή.
  ΟΜΩΣ και για το θέμα του άρθρου τα ακόλουθα.
  Δεν μπορούμε να γενικεύουμε τις υποθέσεις των παρανομησάντων επώνυμων πολιτικών προσώπων ΚΥΡΙΩΣ των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του Σύριζα και να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα ότι υπάρχει ”μαφιόζικο ελληνικό πολιτικό σύστημα ,που έχει κοινωνικές ρίζες” , όταν αυτό το σύστημα δεν υπήρχε προ 40ετίας στην σημερινή του έκταση και από ότι φαίνεται στην επόμενη 4ετία θα αρχίσει η αυτοδιάλυσή του ,εφόσον φυσικά εκλεγούν και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις που να συμβάλλουν σαυτό .
  Η λύση του δεν είναι η διασπορά εξουσιών όπως τώρα με τον ”γίγαντα” Καλλικράτη ,αλλά με διορισμένους με 5ετή θητεία -όπως παλαιά- Νομάρχες (αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ), που να εκφράζουν την θέληση του Εθνικού κράτους και την συλλογική βούληση του ελληνικού λαού.
  ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ -ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΥΡΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
  Υ.Γ Είναι ανεκτό οι σημερινοί αστυνομικοί , εφοριακοί και τελωνειακοί να υπηρετούν στον τόπο καταγωγής ή κατοικίας τους και μάλιστα να μπορούν να εκλέγονται και ως δημοτικοί άρχοντες;;;.
  Αυτά γνωρίζουμε πότε και από ποιους μεγάλους κομματικούς σχηματισμούς και γιατί θεσπίστηκαν .Τώρα που μίκραιναν όλοι αυτοί και αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ωφέλιμες πρακτικές για τον πολίτη ,ενώ συνέβαλαν και στην διάλυση του κράτους να μη καταργηθούν;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα