Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα -Με κλάματα και ικεσίες [εικόνες].

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΓΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ 20|04|2019 | 16:09 UPD: 20|04|2019 | 17:51
Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Αποχώρησαν τελικά οι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες μετά την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου που διέμεναν στα Εξάρχεια.

Οι πρόσφυγες με καταγωγή κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, διανυκτέρευσαν σε σκηνές και αρνούνταν να αποχωρήσουν, καθώς ζητούσαν να μείνουν σε κάποια δομή φιλοξενίας. Τους προτάθηκε ο Ελαιώνας και συμφώνησαν αλλά στη συνέχεια αρνούνταν να μπουν στα λεωφορεία πριν δουν τις εγκαταστάσεις. Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να αποχωρήσουν οι περισσότεροι εξ αυτών.

Κατά πληροφορίες, μία μικρή ομάδα προσφύγων, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν αλλά δέχθηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος.

Από τους 60 πρόσφυγες και μετανάστες οι 40 πήγαν στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα εκ των οποίων οι 30 είναι οικογένειες με παιδιά.

Αλληλέγγυοι έξω από τον Ελαιώνα
Ωστόσο, έξω από την δομή του Ελαιώνα έχει σπεύσει μια ομάδα «αλληλέγγυων» οι οποίοι θέλουν να βάλουν στον Ελαιώνα άλλους 10-20 πρόσφυγες οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν στο Σύνταγμα. Οι πόρτες του Ελαιώνα έχουν κλείσει ωστόσο.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε καλέσει νωρίτερα τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί. Τους καλούσε δε να αποχωρήσουν, γιατί δημιουργούν αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη.

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.


Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

Με κλάματα οι πρόσφυγες χαιρετούν τις κάμερες -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

  

Ενα προσφυγόπουλο κοιτά τους φωτογράφους και χαμογελά -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

  

Μια μάνα κλαίει γοερά μέσα στο λεωφορείο-Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

Η αστυνομία βάζει τους πρόσφυγες στα λεωφορεία-Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

Μια γυναίκα με το μωρό της σε κουβέρτα-Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

Οι πρόσφυγες μαζεύουν άρον-άρον τις σκηνές τους-Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

Πρόσφυγες και μετανάστες στην ουρά για τα πούλμαν-Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/apohorisan-oi-prosfyges-apo-syntagma-me-klamata

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Τους προτάθηκε ο Ελαιώνας και συμφώνησαν αλλά στη συνέχεια αρνούνταν να μπουν στα λεωφορεία πριν δουν τις εγκαταστάσεις. Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να αποχωρήσουν οι περισσότεροι εξ αυτών”.

    Φαίνεται ότι στα μέρη των είναι άγνωστη η παροιμία “όταν σού χαρίζουν γάιδαρο, δεν τον κοιτάς στα δόντια”. Α; όψονται οι αλληλέγγυοι (ποιοι είναι άραγε αυτοί;) και το κράτος, το οποίο δεν εφαρμόζει τον νόμο τής απελάσεως για όλους τούς λαθρομετανάστες.

    Σπίτι, φαΐ, φως, νερό, θέρμανση, ένδυση-υπόδηση, επιδόματα, ιατρική περίθαλψη κλπ τσάμπα για τούς λαθρομετανάστες, που είναι και εκλεκτικοί (τρομάρα τους!) από πάνω, ενώ υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ άστεγοι, που πεινούν και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και αυτά δεν γίνονται μόνον εδώ, δυστυχώς, αλλά λίγο-πολύ σε όλη την Ευρώπη. Απλώς αλλού ίσως να μην γίνονται σε τέτοιο βαθμό εις βάρος των εγχωρίων.

    Και μετά εκπλήσσονται οι ανεγκέφαλοι για την άνοδο τής “ακροδεξιάς” (sic) σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποκαλούν “λαϊκιστές” όσους την υποστηρίζουν, επειδή ζητούν το αυτονόητο: ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, αν το δικαιούνται (αποδεδειγμένα πρόσφυγες) και αν υπάρχει δυνατότης.

    Ένας ρατσισμός υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτός που στρέφεται κατά των Ελλήνων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα