ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

23/7/20 | 1 | 0 | 294 εμφανίσεις

1.- Υπάρχει μια στατικότητα στο μέτωπο του Καστελόριζου.
-Το ξανασκέφτονται οι Τούρκοι λόγω της επίδειξης ελληνικής αποφασιστικότητας;
-Επηρεάστηκαν απο την παρέμβαση της Μέρκελ;
-Θα επιχειρήσουν αύριο, ταυτόχρονα, με την Αγιά Σοφιά;
Ό,τι και αν συμβαίνει η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια παρά να επιδείξει αποφασιστικότητα και κανέναν διάλογο υπο πίεση.
Ο διάλογος είναι μια μέθοδος επιλύσεως διαφορών μεταξύ κρατών αλλά όχι υπό συνθήκες πίεσης. Άλλωστε με την Τουρκία υπάρχουν διαδικασίες διαλόγου που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Καμιά υποχώρηση σε ο,τι αναγνωρίζει στη χώρα το Διεθνές Δίκαιο. Αν επιδειχθεί αποφασιστικότητα η Ελλάδα θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά.
2.-Οι Γερμανοί χαίρονται απο την παρέμβαση της Μέρκελ και μιλούν για αποφυγή αναμέτρησης Ελλάδας- Τουρκίας το βράδυ της Τρίτης. Η παρέμβαση έγινε αλλά για αναμέτρηση πολεμική το βράδυ της Τρίτης δεν μου βγαίνουν οι ώρες.
Όπως και να έχουν τα πράγματα η Γερμανική- Ευρωπαϊκή παρέμβαση είναι κάτι θετικό. Υπογραμμίζει κατ αρχάς ότι υπάρχει, έστω και αμυδρά, η Ευρώπη. Και παρεμβαίνει σε κρίσιμες στιγμές. Μακάρι οι παρεμβάσεις της να έχουν αποτέλεσμα. Αλλά χωρίς απαράδεκτες ελληνικές υποχωρήσεις.
Στην περίπτωση Γερμανίας – Τουρκίας η μεν Γερμανία φοβάται το μεταναστευτικό όπλο της Τουρκίας, η δε Τουρκία το οικονομικό όπλο της Γερμανίας.
3.-Οι Αμερικανοί είναι απαράδεκτοι με τη θέση τους περί αμφισβητούμενων υδάτων. Λάθος κάνουν και όσοι υιοθετούν τη θέση τους.
Το τουρκικό ερευνητικό δεν θα κάνει έρευνες στα ύδατα (τα οποία σε ό,τι αφορά την Ελλάδα μπορεί να είναι αμφισβητούμενα, αλλά όχι στην Κύπρο η οποία έχει ΑΟΖ). Οι έρευνες θα γίνουν στο βυθό και ο βυθός ανήκει στην υφαλοκρηπίδα. Και η υφαλοκρηπίδα ανήκει στην Ελλάδα.
4.-Εδώ που έφθασαν τα πράγματα χρειάζεται επίδειξη αποφασιστικότητας. Μόνο έτσι θα πάρουν στα σοβαρά την Ελλάδα και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ και οι Τούρκοι. Πολύ σωστή η ελληνική θέση πως δεν υπάρχει τοπικό θερμό επεισόδιο. Έτσι και ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου οι ελληνικές δυνάμεις θα εισχωρήσουν βαθιά στην Ανατολική Θράκη. Η διάταξή τους είναι επιθετική.
5.-Στις Ένοπλες Δυνάμεις, και στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει μια συσσωρευμένη αγανάκτηση. Που προσθέτει δυναμική και αποφασιστικότητα. Του χρόνου ή τον άλλο χρόνο η ισορροπία στη θάλασσα θα είναι περισσότερο σε βάρος της Ελλάδας αν η Γερμανία δώσει στην Τουρκία τα έξη υποβρύχια τύπου Παπανικολής (και πιο εκσυγχρονισμένα).
6.-Η Τουρκία διακινδυνεύει περισσότερα απο την Ελλάδα απο μια στρατιωτική σύρραξη. Κανένας πόλεμος δεν είναι προβλέψιμος. Μια τακτική ήττα της Τουρκίας θα σβήσει όλους τους μεγαλοϊδεατισμούς της. Και αυτή η διακινδύνευση είναι επικίνδυνη για την Άγκυρα.
7.-Με τους Αμερικανούς και τη θέση τους πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε πιο καθαρά. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι μας ωφελούν οι διευκολύνσεις που τους παρέχουμε. Υπήρξε την κρίσιμη αυτή στιγμή αμερικανική παρέμβαση; Ή, στο παρασκήνιο θα εργαστούν υπέρ της Τουρκίας; Ελπίζω να μην διαπράξουν άλλη μια ατιμία σε βάρος της Ελλάδας.
8.-Αν η Τουρκία κλιμακώσει η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει και το όπλο της Εγνατίας οδού. Κλείνουν τα σύνορα με Τουρκία. Είναι ευνόητο.
Με θέματα ακεραιότητας της χώρας δεν παίζουν.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ -ΚΑΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ Κ.ΜΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ -;;;.
  ΤΟΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ”ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ” ,Η, ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ.
  ΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  26/9/20 | (0 σχόλια)
  Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας