ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Η ΝΕΑ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 29 Ιούν 2023 – 7:18

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Πέρασαν και αυτές οι εκλογές και καταγράφηκε η απόλυτη πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη! Δικαίως λοιπόν θριαμβολογούν στη Νέα Δημοκρατία;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά!

Τον Ιούλιο του 2019 η ΝΔ έλαβε εκλογικό ποσοστό 39,85% και κατέλαβε 158 έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο!

Τον Μάιο του 2023 έλαβε εκλογικό ποσοστό 40,79% και κατέλαβε 146 έδρες λόγω του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής!

Τον Ιούνιο του 2023 έλαβε εκλογικό ποσοστό 40,56% και κατέλαβε 158  έδρες λόγω του εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής!

Τι διαπιστώνουμε εδώ;

Πως μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, τα εκλογικά ποσοστά του Ιουλίου 2019 με αυτά του Ιουνίου 2023 είναι σχεδόν τα ίδια με τις ίδιες ακριβώς βουλευτικές έδρες!

Όμως μεταξύ των εκλογών Μαΐου και Ιουνίου 2023 η ΝΔ απώλεσε 195 χιλιάδες ψηφοφόρους!

Επίσης, το 2019 η αποχή ψηφοφόρων από την κάλπη ήταν 42,22%, ενώ τον Μάιο του 2023 ήταν 38,90% και ένα μήνα μετά η αποχή έφτασε στο μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή το 47,18%!

Μάλιστα! Ο μισός ελληνικός πληθυσμός απείχε από την κάλπη και συνήθως αυτό σημαίνει, κατά πρώτον, πως οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι δεν έχουν δημοκρατική και συνταγματική ευθύνη, και κατά δεύτερον, πως συνήθως η αποχή συνάδει με τη δεδηλωμένη οργή των πολιτών, που είναι κατά της τελευταίας κυβέρνησης της χώρας! Δηλαδή συνήθως η αποχή υποδηλώνει εάν ήταν συμμετοχή, αντισυστημική ψήφο!

Θα συνυπολογίσουμε επίσης, πως δεν χρειάζονται θριαμβολογίες από πλευράς της ΝΔ, το γεγονός πως στα δεξιά της υπήρχαν μεγάλες διαρροές, από το κόμμα “Σπαρτιάτες” (4,63%), το κόμμα “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” (4,44%) και το κόμμα “Νίκη” (3,69)!

Άλλο ένα στοιχείο – και γι΄ αυτό δεν πρέπει να θριαμβολογεί η ΝΔ – είναι πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον Ιούλιο του 2019 έλαβε εκλογικό ποσοστό 31,53% με βουλευτικές έδρες 86 και τον Ιούνιο του 2023 έλαβε εκλογικό ποσοστό 17,83% με 48 βουλευτικές έδρες! Δηλαδή, η εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως θρίαμβο το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ!

Ο διεθνιστής Μητσοτάκης μεταλλάχτηκε για λίγο…

Γι΄ αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ΄ ότι εκ γεννησιμιού του υπερφίαλος και αλαζόνας, την Κυριακή των εκλογών ήταν πολύ μαζεμένος!

Το απέδειξαν οι δηλώσεις του, που δεν συνάδουν με τα έργα του!

Μας είπε με ιδιαίτερο στόμφο, πως αυτή η εκλογική του νίκη, είναι μια μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς! Όταν ως Πρωθυπουργός επέλεξε στην περασμένη κυβέρνηση, αλλά και στην νέα, να έχει τους μισούς Υπουργούς από το ΠΑΣΟΚ του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του πρώην κόμματος “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη! Καθ΄ όλα νέο-φιλελεύθεροι και διεθνιστές! Μη έχοντας καμιά σχέση με την κεντροδεξιά, των νοικοκυριών που σέβονται και τιμούν τις παραδόσεις του Τόπου μας και τα προαιώνια Σύμβολα της φυλής μας!

Ακούσαμε επίσης το βράδυ της Κυριακής των εκλογών να ευχαριστεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που τον τίμησαν με την ψήφο του, όταν σε όλα τα διαγγέλματα που έβγαζε εν μέσω της υγειονομικής κρίσεως, απευθυνόταν σε “Συμπολίτες”!

Διερωτηθήκατε το γιατί; Μα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας με την αθρόα είσοδο στην Πατρίδα χιλιάδων παράνομων μεταναστών, στους οποίους παρέχει στέγη, τροφή, επιδόματα, περίθαλψη και εργασία! Από τη στιγμή που όλους αυτούς τους θεωρεί συμπολίτες, όπως και τους γηγενείς Έλληνες!

Μάκης Βορίδης: Ο μεταλλαγμένος νεοφιλελεύθερος σε δύσκολες αποστολές…

Όμως η καρδούλα το ξέρει, πως δεν χρειάζονται θριαμβολογίες, όταν τον Οκτώβριο έχουμε τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και του χρόνου έχουμε τις Ευρωεκλογές! Θα πρέπει λοιπόν, να μεταλλάσσεται καθημερινά, αφού ο εκλογικός κίνδυνος από τα δεξιά της δεξιάς του θα μεγαλώνει, λόγω των πολιτικών που είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει!

Γι΄ αυτό – αν και δεν το ήθελε – όρισε Υπουργό Επικρατείας τον Μάκη Βορίδη! Που ως μαθητής στο Κολλέγιο των Αθηνών (της πλουτοκρατίας και των εκκολαπτόμενων πολιτικών) ήταν συνιδρυτής της υπερδεξιάς οργάνωσης “Ελεύθεροι Μαθητές”. Ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ως γραμματέας της νεολαίας της Εθνικής Πολιτικής Ενώσεως (ΕΠΕΝ), του αρχηγού των Απριλιανών του 1967 Συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου! Το 1994 ίδρυσε το εθνικιστικό κόμμα Ελληνικό Μέτωπο, που χαρακτηριζόταν από τα πολιτικά κόμματα της εποχής ως ακροδεξιό!

Ο Μάκης Βορίδης στο Παρίσι σε εκδήλωση του εθνικιστικού κόμματος “Εθνικό Μέτωπο” του Ζαν Μαρί Λε Πεν, υπέρμαχου των περιορισμών μετανάστευσης, της θανατικής ποινής, των κινήτρων υπέρ των νοικοκυριών και του ευρωσκεπτικισμού.…

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η επιλογή Μάκη Βορίδη στο Υπουργείο Επικρατείας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Βλέπουν τον εκλογικό κίνδυνο από τα δεξιά της δεξιάς τους και εκείνος που μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον εκλογικό κίνδυνο, δεν μπορεί να είναι πάρα μόνο ένας “δικός τους” κατά τα λεγόμενα στη ΝΔ, άνθρωπος!

Άλλωστε του έχουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ του Μάκη Βορίδη, αφού σημείωσε την “επιτυχία” του αποκλεισμού του κόμματος “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές του Μαΐου 2023!

Επικίνδυνη, που υποκρύπτει δολιότητα, η τοποθέτηση Γεραπετρίτη στο ΥΠΕΞ…    

Αλλά αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η τοποθέτηση στο Υπουργείο Εξωτερικών του Γιώργου Γεραπετρίτη! Ο οποίος στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ήταν Υπουργός Επικρατείας με απεριόριστες αρμοδιότητες και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου  διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησής του!

Ο οποίος κατά το παρελθόν έχει λάβει αντεθνικές θέσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας!

Όπως επί παραδείγματι για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο μας, είχε πει σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha:

«Οι “κόκκινες γραμμές” για την Ελλάδα έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας. Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια»!

Όπως επίσης σε συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά” είχε δηλώσει για το ενδεχόμενο προσφυγής της κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Ελληνοτουρκικά:

«Στη διένεξή μας με την Τουρκία σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης η Ελλάδα έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο. Υπό το πρίσμα αυτό, αποτελεί ασφαλώς εναλλακτική δυνατότητα της ελληνικής διπλωματίας η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο στον κατάλληλο χρόνο»!

Θα του απαντήσουμε, πως φάσκει και αντιφάσκει! Αφού ως υπερασπιστής – όπως θέλει να λέει – του Διεθνούς Δικαίου, θα έπρεπε να ανακοινωθεί ήδη η αύξηση των 6 ναυτικών μιλίων στα 12, όπως προστάζει η Συνθήκη των Θαλασσών του 1982 στο Montego Bay της Τζαμάικα!

Αλλά θεωρεί, πως πρέπει τούτο να γίνει, όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες! Χωρίς να θέλει να παραδεχτεί, πως αυτή η ανακήρυξη δεν θα γίνει ποτέ, αφού αυτές οι δουλικές κυβερνήσεις σκιάζονται από το Casus Belli (Αφορμή Πολέμου), που μας έχει κηρύξει η Τουρκία!

Όσον αφορά το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για ποιον ακριβώς λόγο να προσφύγει εκεί η Ελλάς, όταν δεν απαιτεί τίποτε από την Τουρκία, ενώ η γείτονας χώρα ζητάει τη μάνα της και τον πατέρα της από την Ελλάδα;

Όπως και η τοποθέτηση Καιρίδη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου…

Άλλη μια πονηρή τοποθέτηση σε Υπουργείο, που γεννάει πολλές ύποπτες  σκέψεις, είναι αυτή του Δημήτρη Καιρίδη στο Μετανάστευσης και Ασύλου! Άλλο ένα νευραλγικό Υπουργείο εκ της φύσεώς του!

Αφού ο κ. Δημήτρης Καιρίδης σε ένα σεμινάριο ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το 2018 είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι είναι “μύθος” ότι “οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών” και ότι “ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους”!

Η δημοσίευση αυτών των θέσεων του κ. Καιρίδη προκάλεσε την αντίδραση ποντιακών οργανώσεων και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ζήτησαν την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αντιδράσεις προκάλεσαν και άλλες δηλώσεις του, όπως ότι οι Έλληνες είναι “παιδιά των Οθωμανών” και πως είναι “τεχνητό το Έθνος, όπως και οι “Μακεντόνσκι”!

Βέβαια ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι υπήρξε διαστρέβλωση των απόψεών του και ότι μιλούσε για την πολιτική χρήση της ιστορίας!

Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Για ποιους λόγους δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο κυβερνητικό σχήμα;

Τέτοιοι “αστέρες” υπάρχουν και άλλοι στη νέα κυβέρνηση της Νέας – Νέας Δημοκρατίας, όπως την αποκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Μιας ΝΔ που δεν έχει καμιά σχέση με τη ΝΔ των περασμένων Προέδρων της!

Μιας Νέας ΝΔ με το μεγαλύτερο κυβερνητικό σχήμα!

Την οποία θα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ο σκληρά φορολογούμενος λαός! Είτε προσήλθε στην κάλπη, είτε απείχε!

Ναι, 62 Υπουργούς και Υφυπουργούς θα πληρώνουμε! Λες και είμαστε χώρα των 60-100 εκατομμυρίων κατοίκων!

Ηχηρά μηνύματα Νίκου Δένδια…

Ωστόσο σε αυτήν την κυβερνητική μαυρίλα, είχαμε και μια ηχηρή αντίδραση, ενός Υπουργού που “βιαίως” του άλλαξε Υπουργείο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Και μιλάω για τον Νίκο Δένδια! Τον σπουδαιότερο “δελφίνο” για την Προεδρία της ΝΔ, παρ΄ ότι πάει πολύ πίσω!

Για το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, που επέβαλε πολιτικές στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ΥΠΕΞ!

Ο οποίος ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης, στην ημερήσια διαταγή του σήμερα, απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα προέτρεψε:

«Το έργο μας είναι σημαντικό και η πορεία δεν είναι εύκολη. Δεν είναι ανεκτή καμιά διολίσθηση σε οτιδήποτε αφορά στην εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με έντονη δράση και εξωστρέφεια, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, με πίστη και αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα, και με ορθή λειτουργία των δομών και της ιεραρχίας, θα ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων στο ευρύτατο φάσμα των δραστηριοτήτων τους»!

Φαντάζομαι τα άκουσαν τα μηνύματα Δένδια, τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης!

Σύντομα επανέρχομαι…

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα