ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα» δηλώνουν οι ΗΠΑ σε ενδεχόμενη «θερμή» κρίση με τη Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες διπλωματικές πληροφορίες, από την Ουάσιγκτον, η επίσκεψη του ΥΕΘΑ έχει ως κύριο αντικείμενο την ενημέρωση της Αθήνας για την ήδη ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να στηρίξει την Ελλάδα – με στρατιωτικά μέσα – στην περίπτωση που η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν αποφασίσει να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο σε βάρος της Ελλάδας.

Οι ίδιες υψηλού επιπέδου διπλωματικές πηγές προσδιορίζουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει την Ελλάδα με:

– Παροχή στρατιωτικών πληροφοριών προς την Ελλάδα με όλα τα μέσα (δορυφόροι, ραντάρ, SATCOM κλπ.)

– Επίσπευση παράδοσης ανταλλακτικών για την υποστήριξη και την αύξηση της διαθεσιμότητας των F-16, C-130, P-3 και των ραντάρ

– Η Ουάσιγκτον θα προσφέρει σε real time «την διάταξη μάχης» των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για να αποφευχθεί θερμό επεισόδιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι σε περίπτωση που η Τουρκία προμηθευθεί έγκαιρα τους ρωσικούς πυραύλους S-400 για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας, τότε η υποστήριξη που θα προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα θα καλύπτουν και άλλους σημαντικούς τομείς.

Η πρώτη ανεπίσημη εξήγηση για αυτήν την στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα είναι ότι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης παραμένει σταθερή, διότι δεν επιθυμεί αναταραχή στη Μεσόγειο, δεδομένου ότι πρέπει να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή αυτή.

Οι ίδιες πηγές ακόμα πρόσθεσαν ότι γι’ αυτήν τη θέση των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Τουρκία και ο πρόεδρος Ρ.Τ,Ερντογάν.

Η κίνηση που επιχειρούν οι ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα με την υπόσχεση απόλυτης στήριξης της σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία – σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται – δείχνει ακριβώς ότι η Ουάσιγκτον αναζητά τρόπους να αποτρέψει την Άγκυρα να διανοηθεί την πρόκληση επεισοδίου.

Και ακόμα περισσότερο να μην διανοηθεί να «εγκαινιάσει» τους ρωσικούς πυραύλους S-400 εναντίον ΝΑΤΟϊκής και στενής συμμάχου των ΗΠΑ, χώρας. όπως η Ελλάδα.

Η αμερικανική αυτή κίνηση ερμηνεύεται ως στήριξη της Ελλάδας ανεξαρτήτως κυβερνήσεων

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα