Κατασκευασμένη στη βάση ενός βουνού

Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά και επίδειξης ισχύος η Τεχεράνη έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την υπόγεια βάση στα βουνά Zagros όπου φυλάσσονται μυστικά 100 UAV.

Κατασκευασμένη στη βάση ενός βουνού η υπόγεια βάση των UAV, με τα τεράστια τούνελ από γυαλιστερό τσιμέντο είναι εντυπωσιακή.

Τα μη επανδρωμένα drones φέρουν βαρύ οπλισμό.

Στις φωτογραφίες φαίνονται παρατεταγμένα τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – UAVs την ώρα που Ιρανοί αξιωματούχοι τα επιθεωρούν.

Οι εικόνες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της αεροπορικής δύναμης του Ιράν, με τα οπλισμένα drone είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους αντιπάλους τους. Ο στρατός του Ιράν που προχώρησε στην αποκάλυψη δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τον ακριβή τόπο όπου βρίσκεται αυτή η υπόγεια αεροπορική βάση, γεγονός αναμενόμενο.

Μεταξύ των 100 UAV διακρίνεται και το Ababil-5, το καμάρι της ιρανικής αεροναυπηγικής τεχνολογίας, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή εξελιγμένων drones.

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/apokalypsi-tromou-apo-to-iran-sto-fos-mystiki-vasi-me-100-drone-vareos-oplismou-vinteo/