Αποκάλυψη – Διαβάστε ποια είναι η άποψη των Κούρδων του ΡΚΚ και του Άπο για τον Σάββα Καλεντερίδη

17/2/17 | 1 | 0 | 1,124 εμφανίσεις

infognomon.gr

 
Το εξώφυλλο του βιβλίου
του Σάββα Καλεντερίδη
Η Παράδοση Οτζαλάν
που κυκλοφόρησε στην Τουρκία

Το 2001 ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν με κατηγόρησε και ζήτησε να μιλήσω για την υπόθεση και να πω ό,τι ξέρω.

Αυτές τις κατηγορίες, τις πήραν ορισμένοι και τις διακινούν εδώ κι εκεί, χωρίς να λαβμάνουν υπ’ όψιν την απάντηση που έδωσα για το θέμα στο βιβλίο μου, την οποία δημοσιοποίησα και πάλι με την εξής ανάρτηση: “Μια απάντηση σε όσα διακινούνται “ξαναζεσταμένα” για την παράδοση Οτζαλάν”.

Φέτος, οι ίδιοι κύκλοι, συνεχίζουν τις ανοησίες, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψι τις εξηγήσεις του άρθρου.

Σήμερα, δημοσιεύω για πρώτη φορά την επιστολή που μου έστειλε η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), η οποία είναι η ανώτατη αρχή του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος και διοικείται από Διοικούσα Επιτροπή, με Επίτιμο Αρχηγό τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Την επιστολή μου την έστειλαν το 2009, ως απάντηση στο βιβλίο που έστειλα στον ίδιο τον Οτζαλάν, μέσω των δικηγόρων του στη φυλακή, και στην ηγεσία του KCK, στο όρος Κανδήλι.

Σημειώνεται ότι το βιλίο μου “Παράδοση Οτζαλάν – Η Ωρα της Αλήθειας”, το 2009 το μετέφρασα στα τουρκικά, το εξέδωσε στην Τουρκία ο εκδοτικός οίκος Pencere Yayinlari, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα.

Για το βιβλίο δέχτηκα απίστευτες ύβρεις από Τούρκους δημοσιογράφους, που έγραψαν ολόκληρα άρθρα γι’ αυτό.

Στην επιστολή, που είναι του 2009 και γράφτηκε με έγκριση του Οτζαλάν, φαίνεται πια είναι άποψή του και του Κουρδικού Κινήματος για το βιβλίο και για τον συγγραφέα του και για το ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση.

Αφήνω τους περιθωριακούς που διακινούν την ανυπαρξία τους, στην κρίση των αναγνωστών:

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Καλεντερίδη

Από τότε που ο Πρόεδρος Άπο, ως αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνομωσίας απήχθη και παραδόθηκε στην Τουρκία, έχουν περάσει 10 χρόνια. Από την αρχή αυτής της συνομωσίας ήσασταν παρών και αποτελείται ζωντανό μάρτυρα. Το γεγονός ότι αυτή σας τη μαρτυρία, έστω και με κάποια καθυστέρηση, την συμπεριλάβατε στο βιβλίο σας «Η Ώρα της Αλήθειας», αποτελεί μια θετική πράξη. Τέτοιου είδους εργασίες και εκδόσεις, είναι απαραίτητες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλες της τις διαστάσεις και οι υπεύθυνοι αυτής της υπόθεσης να παραδοθούν στην Ιστορία αλλά και στην καταδίκη της συνείδησης των λαών.

Επί πλέον, αναφέρετε στο βιβλίο σας ότι εξ αιτίας αυτής της συνομωσίας έχουν ανοίξει βαθιές πληγές-ρήγματα ανάμεσα στον Κουρδικό και τον Ελληνικό λαό, έχουν παγώσει οι ιστορικά καλές σχέσεις των δυο λαών, κάτι που δεν είναι υπέρ των Ελλήνων ούτε των Κούρδων. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για να αποκαθαρθεί αυτή η μαύρη κηλίδα που έχει κολλήσει πάνω στον Ελληνικό λαό, ούτως ώστε στη συνέχεια να καταστεί δυνατή η ανοικοδόμηση αυτής της ιστορικής σχέσης και η φιλίας μεταξύ των Κούρδων και των Ελλήνων. Για το λόγο αυτό, δεν αρκεί μόνο η ξερή παράθεση των γεγονότων που βιώθηκαν, αλλά και ο σχολιασμός τους.

Το ελληνικό κράτος, χρησιμοποιώντας και εσάς, έδωσε κρατικές εγγυήσεις στον Πρόεδρο Άπο, και έκανε πράξη αυτήν την συνομωσία. Όπως αναφέρετε κι εσείς στο βιβλίο σας, αν μετέφερε αυτές τις εγγυήσεις άλλος στον Πρόεδρο Άπο, είναι πιθανόν να μην τον εμπιστευόταν και να μην είχε πειστεί από αυτές. Το Ελληνικό κράτος, επειδή το γνώριζε αυτό, σας ανέθεσε αυτήν την αποστολή. Σας χρησιμοποίησε στα βρώμικα σχέδιά του. Σας έφερε εκεί που ήθελε. Θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι εκείνοι που έστησαν αυτό το παιχνίδι, στο οποίο σας χρησιμοποίησαν κι εσάς. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Το γεγονός ότι αργήσατε να βγάλετε το βιβλίο και το εκδώσατε οκτώ χρόνια μετά τη συνομωσία, όπως αναφέρετε στο βιβλίο σας, το συνδέσατε με τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούσε η κυβέρνηση που έκανε τη συνομωσία, στο  τύπο και τα ΜΜΕ. Αυτό από μια άποψη είναι αποδεκτό. Όμως αυτή η κατάσταση ξεπεράστηκε.

Παρότι το Ελληνικό κράτος άσκησε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο Άπο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αυτό δεν αποδείχτηκε και το δικαστήριο αποφάσισε ότι το ελληνικό κράτος είχε άδικο. Με την απόφαση αυτή γενήθηκαν νέες δυνατότητες για την αποκάλυψη αυτών που έπαιξαν ρόλο στη συνομωσία. Περιμένουμε να συμμετέχετε στην δίκη που έχει ανοίξει στην Ελλάδα, με τα στοιχεία που έχετε στα χέρια σας και με την μαρτυρία σας. Αυτό είναι ένα ιστορικό καθήκον που αναμένει από σας να φέρετε σε πέρας ο Ελληνικός λαός και αυτό μπορεί να γίνει η γέφυρα για να ξαναχτίσουμε τις ελληνοκουρδικές σχέσεις.

Το ότι γράψατε αυτό το βιβλίο, δείχνει ότι έχετε αυτές τις προθέσεις και ότι καταβάλλετε προσπάθειες σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσετε να καταβάλετε αυτές τις προσπάθειες, το περιμένουμε και σας εμπιστευόμαστε. Σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας και ελπίζουμε ότι αυτό το βιβλίο θα εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό.

Με τους χαιρετισμούς και το σεβασμό μας

05-01-2009

Η Επιτροπή Επιστημών και Διαφώτισης

Της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK)*

*Το  KCK είναι η ανώτατη αρχή του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, που διοικείται απόΔιοικούσα Επιτροπή, με Επίτιμο Αρχηγό τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν

Ακολουθεί η πρωτότυπη επιστολή, όπως μου παραδώθηκε από ανώτατα στελέχη του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος στις Βρυξέλλες, παρουσία του Πρέσβη Γεωργίου Κωστούλα.

ινφογνώμων

Category: Διπλωματία

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ Α Ν says:

    Πολυ λογικο ειναι να προσπαθει ο κ. Καλεντεριδης να εξασφαλισει την υστεροφημια του . Δεν θα ηταν ομως προτιμωτερο την επιστολη αυτη να την υπεγραφε ο ιδιος ο κ. Οτσαλαν, που τον πηραν οι Τουρκοι σχεδον ”μεσα απο τα χερια του”;;;. Μονο αυτοι οι δυο γνωριζουν την πασαν αληθεια. Η προσπαθεια θυμιζει τον κ. Γ.Α.Παπανδρεου- ΓΑΠ-, που δεν θελει να θυμουνται οι Ελληνες το Καστελλοριζο, ουτε την υπογραφη του στο πρωτο εθνοκτονο Μνημονιο το 2010 και σαν την γατα τα ”ριχνει στην ουρα του”. Ελα ομως που η Ιστορια αυτους κατεγραψε ως πρωτογωνιστες σαυτες τις υποθεσεις και οπως ειπε αλλος πολιτικος, για αλλο εθνικο θεμα ” η Ιστορια ουτε διαγραφεται ,ουτε παραγραφεται και ουτε ξαναγραφεται ”. Εν τελει επειδη και οι δυο αυτες υποθεσεις αφορουν σε εθνικα θεματα ,-για τα οποια η εχεμυθεια επιβαλλεται παντοτε- ,καλον θα ηταν να ”καταχωρισθουν” στην Ιστορια ως παραπλευρες απωλειες -αποψη την οποιαν πρεπει να αποδεχθουν αμφοτεροι , ασμενως δε,-, γιατι ουτε οι πρωτοι, ουτε οι τελευταιοι ειναι. Γινεται να ανακατευεσαι με τα πιτουρα ”και να μη σε φανε οι κοτες” , που προφανως ειναι ελευθερες, οπως οι γνωμες των συνελληνων;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    19/10/20 | (1 σχόλια)
    ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ* 18.10.2020 • 09:59 Η νέα ΝAVΤEX της Τουρκίας για την έξοδο του «Ορούτς Ρέις» κατέδειξε τα όρια της δεσμευμένης περιοχής, που εκτείνονται νοτίως του σημείου που απέχει 6,5 ν.μ. από το σύμπλεγμα Μεγίστης/Καστελλορίζου. Πρόκειται για περιοχή υφαλοκρηπίδας από ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας