Αποκάλυψη – ‘βόμβα’ από τις ΗΠΑ για την Τουρκία: Ναρκοκράτος με κρατική επιστασία στη διακίνηση και άγριες δολοφονίες! Οι ‘σκοτεινές’ εταιρείες του Ερντογάν, οι μεγιστάνες και οι αρχιμαφιόζοι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πως η δολοφονία Τουρκοκύπριου μεγιστάνα στα κατεχόμενα, συνδέεται με την απόπειρα συγκάλυψης εμπλοκής της τουρκικής κυβέρνησης στην διακίνηση ναρκωτικών. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μάλιστα είχε κατονομαστεί από τον τούρκο αρχιμαφιόζο ο οποίος βρίσκεται στην εξορία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως ο συνδετικός κρίκος του εμπορίου ηρωίνη και κοκαΐνη με την κυβέρνηση Ερντογάν! Μία εβδομάδα μετά, δολοφονήθηκε…

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι η κρατική εμπλοκή της Τουρκίας η οποία ενισχύει εταιρείες που πήραν την διαχείριση λιμανιών της λατινικής Αμερικής από όπου αποδεικνύεται πως φεύγουν οι ποσότητες με προορισμό την Τουρκία, καθιστά την απόδοση του αεροδρομίου της Καμπούλ στην Τουρκία, σε έναν παγκόσμιο κίνδυνο. Διότι το Αφγανιστάν είναι η κοιτίδα της ηρωίνης και ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σπουδή της Τουρκίας να αναλάβει το αεροδρόμιο, δεν συνδέεται με την άμεση μεταφορά της πρώτης ύλης για την παραγωγή ηρωίνης απευθείας στην Τουρκία.

Ο δολοφονημένος μαφιόζος Φαλιαλί με το γαλάζιο πουκάμισο, δίπλα στον τούρκο ψευτοπρόεδρο των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ

Ενώ η αμερικανική εξωτερική πολιτική εξακολουθεί να στηρίζει τα τούρκικα εγκλήματα, το εμβληματικό αμερικανικό μέσο The National Interest, προβαίνει σε μία σειρά συγκλονιστικών αποκαλύψεων που τεκμηριώνουν την εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού κράτους στην διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών, αποκαλώντας ευθέως την Τουρκία ως «ναρκοκράτος».

Η δολοφονία του Τουρκοκύπριου μεγιστάνα των καζίνο Χαλίλ Φαλιάλι την περασμένη εβδομάδα ήταν το τελευταίο επεισόδιο στον υπόγειο πόλεμο της Τουρκίας για τη διακίνηση ναρκωτικών και την παράνομη χρηματοδότηση. Ο Τούρκος μαφιόζος που έγινε πληροφοριοδότης, ο Sedat Peker κατηγόρησε τον Falyali πέρυσι ότι ήταν βασικός παράγοντας στο εμπόριο κοκαΐνης και ότι συμπράττει με τον Erkan Yildirim, τον γιο του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Binali Yildirim.

Ο εξόριστος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ

Ο Peker ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία, η οποία αποτελεί εδώ και καιρό κομβική οδό για το εμπόριο ηρωίνης, έχει γίνει επίσης βασικός κόμβος για την κοκαΐνη, μετά την σχεδόν εικοσαετή διακυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με τις ισλαμιστικές καταβολές. Αυτές οι εξελίξεις εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν η Τουρκία γίνεται το κεντρικό ναρκοκράτος στη Μέση Ανατολή, μαζί με τον Λίβανο και τη Συρία.

Ο Timur Soykan, ένας από τους κορυφαίους ερευνητές δημοσιογράφους της Τουρκίας που επικεντρώνεται στις έρευνες για τη διακίνηση ναρκωτικών, ισχυρίστηκε ότι ο Falyali, ο οποίος είναι γνωστός για την εκτεταμένη «συλλογή» ενοχοποιητικών βίντεο εις βάρος κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο βιντεοσκοπημένο υλικό για να εκβιάσει τον Erkan Yildirim ώστε να δημιουργήσει μια διαδρομή μεταφοράς κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Ο Ερκ Ακάρερ, ένας ερευνητής δημοσιογράφος με έδρα το Βερολίνο, ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Φαλιάλι εκβίαζε πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη με «ακατάλληλα βίντεο».

Το λιμάνι Μπολιβάρ στο Εκουαδόρ, που διαχειρίζεται τουρκική εταιρία σχετιζόμενη με τον Ερντογάν

Πέρυσι, ο πρώην Τουρκοκύπριος πρόεδρος Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε τον Φαλιαλί ότι είχε παράνομους δεσμούς και παρείχε υποστήριξη στην σκληροπυρηνική παράνομη κυβέρνηση της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου που υποστηρίζεται από την Άγκυρα. Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι μετά τη δολοφονία του Φαλυάλι, δεκάδες τουρκόφωνοι χρήστες μπήκαν στο Twitter, αποκαλώντας την επίθεση απόπειρα συγκάλυψης με στόχο «να φιμώσει τον Φαλιάλι».

Μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Φαλιάλι, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, καυχιόταν ότι οι κατασχέσεις ναρκωτικών στη χώρα έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μόνο το 2021, πρόσθεσε, η αστυνομία κατέσχεσε περίπου 2,8 τόνους κοκαΐνης. Αυτό που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών ως success story φαίνεται σε άλλους ως αποτέλεσμα μιας ανησυχητικής τάσης. Οι παράνομες εισαγωγές κοκαΐνης στη χώρα σημειώνουν σταθερή άνοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια: 1,5 τόνοι το 2018, 1,6 τόνοι το 2018 και περίπου 1,9 τόνοι το 2020.

Τον περασμένο Ιούνιο, στη μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης στην τουρκική ιστορία, η αστυνομία κατέσχεσε 1,3 τόνους ναρκωτικών που ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε μπανάνες που μεταφέρθηκαν από τον Ισημερινό στο Μεσογειακό λιμάνι της Τουρκίας, τη Μερσίνα. Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακάλυψε επιπλέον μισό τόνο κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε άλλο φορτίο από τον Ισημερινό στο ίδιο λιμάνι. Οι κατασχέσεις μόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις υπερβαίνουν τα ετήσια σύνολα προηγούμενων ετών.

Αυτά τα στοιχεία είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου και δεν περιλαμβάνει τις αποστολές κοκαΐνης με προορισμό την Τουρκία, που εντοπίζονται σε λιμάνια εξόδου της Λατινικής Αμερικής. Τον περασμένο Ιούνιο, για παράδειγμα, η αστυνομία της Κολομβίας κατέσχεσε 4,9 τόνους κοκαΐνης στο νοτιοδυτικό λιμάνι της χώρας Buenaventura καθ’ οδόν προς το λιμάνι Ambarli της Κωνσταντινούπολης. Ομοίως, τον προηγούμενο μήνα, οι αρχές του Παναμά κατέλαβαν 1,3 τόνους κοκαΐνης καθ’ οδόν από το μεγαλύτερο λιμάνι του Ισημερινού, το Πουέρτο Μπολιβάρ, ​​προς τη Μερσίνα. Αυτές οι δύο ποσότητες από μόνες τους ήταν υπερδιπλάσιες από τις συνολικές κατασχέσεις κοκαΐνης στην Τουρκία πέρυσι.

Εκτός από τις θαλάσσιες διαδρομές, οι διακινητές χρησιμοποιούν και αεροπλάνα. Τον περασμένο Αύγουστο, για παράδειγμα, η αστυνομία της Βραζιλίας κατάσχεσε 1,3 τόνους κοκαΐνης σε ένα τουρκικό ιδιωτικό τζετ που ανήκε προηγουμένως στον Τούρκο πρωθυπουργό, το οποίο τώρα διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται ένας υποψήφιος βουλευτής από το AKP του Ερντογάν. Νωρίτερα πέρυσι, η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε επίσης κοκαΐνη καθ’ οδόν από την Κολομβία προς την Τουρκία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Πολλοί Τούρκοι πολίτες υποψιάζονται ότι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι εμπλέκονται σε μια τεράστια εγκληματική οργάνωση, διευκολύνουν τη διακίνηση ναρκωτικών και προστατεύουν τους διακινητές. Οι ισχυρισμοί του Peker ότι ο Γιλντιρίμ είναι κεντρικό πρόσωπο στη διακίνηση κοκαΐνης μέσω της Τουρκίας ώθησαν τον γιο του πρώην πρωθυπουργού να μηνύσει τον Peker, ο οποίος βρίσκεται αυτοεξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από πέρυσι.

Ο Peker ισχυρίστηκε ότι ο Γιλντιρίμ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας ναυτιλιακής επιχείρησης που εμπλέκεται στα Malta Files -ένα πλήθος εγγράφων που διέρρευσαν και αποκαλύπτουν παράνομη οικονομική δραστηριότητα που δημοσιεύθηκε από ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό δίκτυο δημοσιογραφίας το 2017, το ICIJ- επισκέφτηκε τη Βενεζουέλα δύο φορές το 2021 για να δημιουργήσει μια νέα διαδρομή διακίνησης μακρυά ​​από την εμβέλεια της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA). Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υπερασπίστηκε τον γιο του υποστηρίζοντας ότι είχε ταξιδέψει στο Καράκας για να παραδώσει κιτ και μάσκες για τον Covid-19, ισχυρισμός που διαψεύδεται τόσο από τα τουρκικά τελωνειακά αρχεία όσο και από μαρτυρίες Τούρκων πολιτών που διαμένουν στη Βενεζουέλα. Ο Φαλιάλι, εν τω μεταξύ, βρισκόταν υπό ποινική δίωξη από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια για τον φερόμενο ρόλο του, όπως αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση ειδικού πράκτορα της DEA, για ξέπλυμα εσόδων από ναρκωτικά μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ.

Αυτό που εγείρει περαιτέρω υποψίες για τη συνενοχή Τούρκων αξιωματούχων είναι ότι η κοκαΐνη που αποστέλλεται στην Τουρκία προέρχεται από το λιμάνι Puerto Bolivar του Ισημερινού, το οποίο μια τουρκική εταιρεία που υποστηρίζεται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε την παραχώρηση για 50 χρόνια, το 2016!

Οι ισραηλινές αρχές μάλιστα απέκλεισαν την Τουρκική εταιρία από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Χάιφα λόγω των υποτιθέμενων δεσμών της Χεζμπολάχ με έναν από τους ιδιοκτήτες και της εμπλοκής του με μια ναυτιλιακή εταιρεία που εκμεταλλεύεται το λιμάνι της Βηρυτού του Λιβάνου. Από τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Τουρκία το 2021, τέσσερις από αυτές προέρχονταν από το Πουέρτο Μπολιβάρ, ​​χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι 1,3 τόνοι κοκαΐνης που μεταφέρθηκαν από το ίδιο λιμάνι, με προορισμό την Τουρκία, αλλά κατασχέθηκαν στον Παναμά.

Ωστόσο, αυτό που κάνει πιο ορατή στους Τούρκους πολίτες την ατιμωρησία των προσώπων που συνδέονται με το ΑΚΡ είναι η εμπλοκή στελεχών του κόμματος Ερντογάν!

Ο Kursat Ayvatoglu Σνιφαρει κοκαΐνη. Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος Ερντογάν

Τον Μάρτιο του 2021, οι εικόνες του Kursat Ayvatoglu, του βοηθού του αντιπροέδρου του AKP και βουλευτή Hamza Dag, να ρουφάει κοκαΐνη στη θέση του οδηγού ενός πολυτελούς οχήματος έγιναν viral και συγκλόνισαν τη χώρα. Πριν από την ανάμειξή του στην πολιτική στις τάξεις του AKP το 2014, ο Ayvatoglu, που εγκατέλειψε το γυμνάσιο, ήταν ένας ταπεινός γραφίστας που οδηγούσε ένα σαράβαλο στη μικρή βορειοδυτική πόλη Κασταμονή της Μαύρης Θάλασσας. Αφού δούλεψε για τον τοπικό υποψήφιο δήμαρχο του ΑΚΡ Ταχσίν Μπαμπάς και την επακόλουθη νίκη του, ο Αϊβατόγλου έχει γίνει μυστηριωδώς από φτωχός, πάμπλουτος. Όταν οι εικόνες του έγιναν viral τον Μάρτιο του 2021, ο Ayvatoglu αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος δηλώνοντας απλώς ότι ρουφούσε… «ζάχαρη άχνη»!

Ομοίως, το 2020, όταν Τούρκοι τελωνειακοί κατέσχεσαν 100 κιλά ηρωίνης στο αυτοκίνητο ενός πρώην συμβούλου Τύπου στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες με στενούς δεσμούς με ανώτερα στελέχη του AKP, οι τουρκικές αρχές απέκρυψαν την είδηση ​​από τον Τύπο για δύο εβδομάδες και αργότερα εισήγαγαν μια διαταγή φίμωσης για λόγους «εθνικού συμφέροντος»!

Η συνεχιζόμενη χρηματοοικονομική κατάρρευση της Τουρκίας και η αυξανόμενη ανάγκη της για ξένο νόμισμα εν μέσω της εξάντλησης των καθαρών συναλλαγματικών αποθεμάτων της κεντρικής της τράπεζας θα καταστήσει την πολιτική ελίτ και τους μαχόμενους πολίτες της χώρας πιο επιρρεπείς στην δύναμη των ναρκοδολαρίων. Οι διακινητές φαίνεται να απολαμβάνουν την ατιμωρησία και οι ποσότητες κατασχεμένων ναρκωτικών φαίνονται περισσότερο σαν απόπειρες βιτρίνας που στοχεύουν στην απόκρυψη του πραγματικού μεγέθους του παγόβουνου.

Η Τουρκία εξελίσσεται σε παγκόσμιο κίνδυνο, καθώς τα δισεκατομμύρια που κερδίζει από το εμπόριο ναρκωτικών είναι αδήλωτα, αόρατα, και εύκολα καταλήγουν σε τσέπες δυτικών αξιωματούχων προκειμένου να καλύπτουν τα τουρκικά εγκλήματα.

Αποκάλυψη – ‘βόμβα’ από τις ΗΠΑ για την Τουρκία: Ναρκοκράτος με κρατική επιστασία στη διακίνηση και άγριες δολοφονίες! Οι ‘σκοτεινές’ εταιρείες του Ερντογάν, οι μεγιστάνες και οι αρχιμαφιόζοι (φωτο)

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα