Αποκάλυψη: Αμερικανικά στρατηγικά αναγνωριστικά RQ-4Β απογειώνονται από την Λάρισα και κατασκοπεύουν Ουκρανία-Κριμαία!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα αναγνωρίσουν την πολύτιμη συνεισφορά της Ελλάδας;

Πολύτιμη είναι για άλλη μία φορά η συνεισφορά της Ελλάδας στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ να ηττηθεί η Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας και τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε να εκτιμηθεί από τους συμμάχους: Το αεροδρόμιο της Λάρισας (110 Πτέρυγα Μάχης), αποκαλύπτεται ότι είναι η βάση των αποστολών επιτήρησης και καταγραφής πληροφοριών (ELINT-SIGINT-COMMINT) για τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και την Κριμαία με πτήσεις στρατηγικών UAV RQ-4B Global Hawk!

Η αεροπορική βάση της Λάρισας χρησιμοποιείται για τις συγκεκριμένες αποστολές, περιορίζοντας στο ήμισυ (!) τους χρόνους πτήσης για τη μετάβαση στην περιοχή ενδιαφέροντος και την επιστροφή.

Άρα περιορίζει στο ήμισυ και την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που αυξάνει σημαντικά το χρόνο παραμονής στην περιοχή ενδιαφέροντος (time on station).

Επιχειρώντας από την 110 Πτέρυγα Μάχης επομένως, τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είτε είναι RQ-4 είτε MQ-9, έχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια χρόνου επιτήρησης και παρακολούθησης των ρωσικών κινήσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα UAV στρατηγικής αναγνώρισης των ΗΠΑ RQ-4B Global Hawk που αποκαλύπτεται ότι εδρεύουν πλέον στην Λάρισα προσφέρουν εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ και φυσικά στις ΗΠΑ.

Και οι επιθέσεις στην Ουκρανία και την στα λιμάνια της Κριμαίας, αλλά και η βύθιση του «Μόσκβα» στις 14 Απριλίου, οφείλονται στον συντονισμό τους από τα συγκεκριμένα εναέρια μέσα.

Εδώ βλέπουμε ότι το αμερικανικό RQ-4 λοιπόν φαίνεται να πετά σε διεθνή εναέριο χώρο στα όρια των FIR Άγκυρας και Συμφερούπολης.

Και βέβαια ότι ξεκινά την πτήση του από την Λάρισα!

Κατά τη μετάβασή του στην περιοχή ενδιαφέροντος δεν διέρχεται από τουρκικό εναέριο χώρο (FIR Κωνσταντινούπολης/LTBB), γεγονός που αποκαλύπτει τις ισορροπίες που κρατούν οι ΗΠΑ σε σχέση με την εμπλοκή και το ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας

Ενώ δηλαδή χρησιμοποιούν την 110 Πτέρυγα Μάχης ως συμμαχική – ΝΑΤΟϊκή εγκατάσταση, αποφεύγουν να ζητήσουν άδεια χρήσης του τουρκικού εναέριου χώρου!

Και αυτό είναι κάτι που λέει πολλά και οφείλει να αξιοποιήσει η ελληνική πλευρά. Αναγνωριστικά UAV 4 MQ-4Β και 2 MQ-9B Reaper, έχουν αφιχθεί στην Λάρισα όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Εκτός και αν η Τουρκία θεωρείται ως «ιερή αγελάδα» και δεν πρέπει να την ενοχλεί το ΝΑΤΟ ενώ την Ελλάδα μπορεί να την εκμεταλλεύεται όπως θέλει. 

Το να σε έχουν στοχοποιήσει οι ρωσικοί πύραυλοι -γιατί αυτό έχει συμβεί από την στιγμή που η 110 ΠΜ έγινε έδρα του εναέριου δικτύου των UAV των ΗΠΑ- δεν είναι κάτι που αξίζει να αναγνωριστεί από τους συμμάχους μας;

Δείτε το εντυπωσιακό MQ-4Β:

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/apokalypsi-amerikanika-stratigika-anagnoristika-rq-4v-apogeionontai-apo-tin-larisa-kai-kataskopeyoun-oukrania-krimaia/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα