«Αποικία ζητιάνων» η Ελλάς: Σύσσωμη -πλην πρωθυπουργού- πολιτική & στρατιωτική ηγεσία αποχαιρετά έναν… Αμερικανό ΑΚΑΜ

26/6/21 | 2 | 2 | 342 εμφανίσεις

Φαίνεται ότι είχε δίκιο ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Παλμ που είχε περιγράψει τους Έλληνες ως «ζητιάνους» αναφερόμενος στο θέμα των φρεγατών και στις απαιτήσεις που είχαμε.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως στον αποχαιρετισμό του διαδόχου του, ενός απλού Ακολούθου Άμυνας (ΑΚΑΜ) με τον βαθμό του πλοιάρχου, παρέστη σύσσωμη η ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα παρέστησαν στην δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, για την αποχώρηση από την Ελλάδα του ακολούθου Άμυνας, του πλοιάρχου Τίμοθυ Κέτερ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, παρόντες στην τελετή αποχώρησης «farewell» ήταν υπουργός και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Στεφανής, γενικός γραμματέας ΥΠΕΘΑ, αλλά και οι τέσσερις αρχηγοί (Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ) Κωνσταντίνος Φλώρος, Χαράλαμπος Λαλούσης, Στυλιανός Πετράκης, Γεώργιος Μπλιούμης  όπως και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος.

Ο μόνος που έλειπε από την τελετή ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σίγουρα θα δεχθεί επίπληξη από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς δεν παρευρέθηκε να υποβάλει τα σέβη του στον… Αμερικανό πλοίαρχο.

Φαντάζεστε στον αποχαιρετισμό του Έλληνα ΑΚΑΜ από την Ουάσιγκτον να παρευρεθεί ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία; Διότι αυτή είναι η αντιστοιχία και δεν επιτρέπεται τίποτα λιγότερο από μία ελεύθερη χώρα, αλλιώς μιλάμε για μία κανονική αποικία.

Ο κ. Κέτερ είναι εξαιρετικά συμπαθής, εργάστηκε με συνέπεια για την πατρίδα του, αλλά η αντιστοιχία σε ό,τι αφορά τον αποχαιρετισμό και τα πρόσωπα που παρέστησαν στο «farewell» ήταν επιεικώς απαράδεκτη. 

Δώσαμε εικόνα αποικίας και αυτό είχε στο μυαλό του ο προκάτοχός του όταν μας αποκάλεσε ζητιάνους, και εννοείται τους Αμερικανούς δεν νοείται να τους ψέξουμε, διότι έτσι κάνουν έτσι νιώθουν έτσι λένε. 

Να μας πουν ειδικά οι αρχηγοί των τεσσάρων κλάδων με μια λογική παραβρέθηκαν σε μία τέτοια εκδήλωση που εκφεύγει σαφώς των διπλωματικών και στρατιωτικών ειωθότων και το μόνο που δείχνει είναι ραγιαδισμός. 

Μία άλλη αντίστοιχη στιγμή που μπορούμε να θυμηθούμε ήταν όταν το 2014, ο τότε Α\ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος κατέθεσε στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου για τους νεκρούς Γερμανούς των στρατευμάτων κατοχής της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίοι κατέσφαξαν τον ελληνικό άμαχο πληθυσμό. 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypetha/997274_apoikia-zitianon-i-ellas-syssomi-plin-prothypoyrgoy-politiki

Category: Ειδησεις, Προτεινόμενα άρθρα

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Τελικά, ο ραγιαδισμός δεν έφυγε από τον Νεοέλληνα. Είμαστε καλά-καλά Ανατολίτες κι ας μάς κακοφαίνεται όταν μάς το λένε.

  • 1.1
   Ιορδάνης says:

   Το Εθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθινό!

   Πώς να το που μεεεεεε!!!!!!

   • 1.1.1
    Επισκέπτης says:

    Όπως το λέω εγώ παραπάνω, στα ίσα και χωρίς περιστροφές. Και προπαντός να πάψουν κάποιοι να καμαρώνουν, επαναπαυόμενοι, σαν οδαλίσκες, πάνω στις δάφνες των προγόνων και να λένε ότι είμαστε κάτι το ιδιαίτερο, σαν λαός.

 2. 2
  Βασίλης Αγγελίδης says:

  Είμαστε ο Αχιλλέας αλλά είμαστε και ο Οδυσσέας, ανάλογα την περίσταση

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/7/21 | (0 σχόλια)
  Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο