«Απασφάλισε» ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Τζαβάρας εναντίον του Κ.Μητσοτάκη: «Πήγε στο Χάρβαρντ αλλά είναι αμόρφωτος!» 

27/5/21 | 1 | 0 | 248 εμφανίσεις

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας συνεχίζει την ολομέτωπο επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση λόγω της κατάργησης των πανεπιστημιακών τμημάτων στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, αλλά και την απαξίωση που έλαβε όταν εξέφρασε την αντίθεσή του.

«Δεν μπορώ να παραστήσω τον κοσμοπολίτη, όταν καταργούν ένα τμήμα άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγή και τη γνώση», είπε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Υπερασπίζομαι ότι το πτυχίο που παίρνει κάποιος από ένα Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχει και ανάλογο μορφωτικό αποτύπωμα. Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ που σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι έχεις κάνει κοινωνικές ή οικονομικές σπουδές, όταν το αντίστοιχο μορφωτικό σου επίπεδο είναι μηδέν», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας, «φωτογραφίζοντας» τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος διατυμπανίζει παντού ότι έχει πτυχίο… κοινωνικών σπουδών από το Χάρβαρντ και μεταπτυχιακό στα οικονομικά.

Ο κ Τζαβάρας αιτιολογώντας  την απόφασή του να μην πολιτευθεί ξανά, υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ευλογεί το παράλογο, τονίζοντας ότι μια περιοχή με 800.000 στρέμματα κάμπου, επιβάλλεται να έχει μια σχολή Γεωπονίας έτσι ώστε να συνδέεται η επιστήμη με την γνώση και τη φυσιογνωμία της περιοχής.

«Εγώ αντέδρασα σε μία διαδικασία που είχε ως σκοπό από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών να κάνει ένα στρατηγικό επανασχεδιασμό της δράσης του Πανεπιστημίου από την οποία διαδικασία προέκυψε μία απόφαση που έλεγε ότι 5-6 τμήματα στο Αγρίνιο στον Πύργο την Αμαλιάδα και την Πάτρα ή συγχωνεύονται ή μεταφέρονται. Αυτή η απόφαση στη συνέχεια με παρεμβάσεις πολιτικές στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία, εκεί που ήταν τα 4-5 τμήματα έφυγε από την μέση.

Το Αίγιο γιατί ενδιαφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το Αγρίνιο λόγω τοπικών βουλευτών και έμειναν ο Πύργος και η Αμαλιάδα. Και λέω εγώ τώρα, με τί λογική μία τέτοια διαδικασία αλλαγής του status των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν ολοκληρώνεται κανονικά, αλλά με παρεμβάσεις διάφορων παραγόντων έχουμε ως αποτέλεσμα αυτή την απόφαση, η οποία είναι διαβλητή από άποψη διαφάνειας. 

Η αποκορύφωση του όλου  παραλογισμού είναι ότι ενώ είχαν αποφασίσει για φέτος να λειτουργούν αυτά τα τμήματα με 100 φοιτητές, σε ένα μήνα χωρίς να επικαλεσθεί κάποιο νεότερο στοιχείο, η Σύγκλητος με τηλεφωνική απόφαση όρισε να κάνει τους 100 φοιτητές μηδέν. Αυτό δεν είναι σοβαρή εικόνα Πανεπιστημίου που να μπορεί να λέει ότι συμμετέχει στον ορθολογικό επανασχεδιασμό της πανεπιστημιακής πολιτικής.

Επειδή αφορούσε την εκλογική μου περιφέρεια, δεν μπορούσα να παραστήσω τον κοσμοπολίτη, αλλά εξέφρασα την αντίθετη γνώμη, όπου με κατηγόρησαν τοπικιστή και  λαικιστή. Μέχρι και συνήγορο των καρπουζιών με αποκάλεσαν γιατί υποστήριξα ότι ο ηλειακός κάμπος με 800.000 στρέμματα αρδευόμενης γης για να παράγονται αυτά τα καρπούζια που εξάγονται, όχι μόνο αξίζει να έχει τμήμα Γεωπονίας, αλλά επιβάλλεται, ώστε να συνδέσουμε την παραγωγή με την επιστήμη και τη γνώση». 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/989815_apasfalise-o-voyleytis-tis-nd-ktzavaras-enantion-toy-kmitsotaki

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1

  Είχα κρυφή ελπίδα πώς μέσα στα υπόλοιπα θέματα της καθημερινότητας θα αναφερόσασταν και σ’ αυτό.
  Το αθηνοκεντρικό κράτος δεν παραμελεί μόνο το Βορρά. Στην πραγματικότητα, εσείς εκεί στη Βόρεια Ελλάδα, πρέπει να έχετε από καιρό καταλάβει ότι εκείνη η περιοχή που είναι πραγματικά παραμελημένη είναι η Δύση.
  Και σ’ αυτή την περίπτωση, μπορεί ν’ ακούτε γιά λαϊκισμό των επαρχιωτών, γιά χωριά που έχουν σχολές, που εκπέμπει προπαγανδιστικά κυρίως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μπούρας σε ευθεία σύνδεση με την Κεραμέως.
  Στην πραγματικότητα, το θέμα της αφαίρεσης τμημάτων από την επαρχία, δεν είναι νέο. Ξεκινά από το μακρινό 1998 όταν μετακινήθηκε το Οικονομικό από το Αγρίνιο γιά να στεγάζεται από τότε σε τολ στην Πάτρα, συνεχίστηκε το 2013 επί “Αθηνάς” όταν καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και αρκετά τμήματα των ΤΕΙ Μεσολογγίου και Πατρών, γιά να λάβει μεγάλες διαστάσεις το 2019 επί Γαβρόγλου, όταν κλείσανε τμήματα στον Πύργο, τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι που είχαν ήδη συγχωνευθεί και ισχυροποιηθεί, όμως θυσιάστηκαν γιά να ιδρυθεί η Νομική στην Πάτρα, κάτι που δεν έγινε.
  Ο πρύτανης δε διαφώνησε στο κλείσιμο των 2 τμημάτων σε Πύργο και Αγρίνιο από τα 38 που κατάργησε η Κεραμέως και τώρα πριν ν’ αποφασίσουν οι υπόλοιποι πρυτάνεις και προπαντός η υπουργός αποφάσισε μαζί με τη Σύγκλητο να κλείσουν 4 τμήματα, συμπτωματικά; όλα εκτός Πατρών. Είχαν ζητήσει να μεταφερθούν κι άλλα από Αγρίνιο, Ρίο και Μεσολόγγι στην Πάτρα, αλλά η ίδια η υπουργός δεν το ενέκρινε. Δηλαδή ο πρύτανης είχε πιό ακραία αιτήματα από την υπουργό.
  Στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει από χρόνια ανδρωθεί μία νέα ελίτ, ένα κατεστημένο που πριν από 45 χρόνια που ιδρυόταν η Ιατρική στην Πάτρα, απαρτίζονταν από ελπιδοφόρους επιστήμονες του εξωτερικού που οι Αθηναίοι αμφισβητούσαν την εξέλιξή τους όμως όλοι αυτοί εξελίχτηκαν στους πρίγκιπες του Ρίου.
  Το Αίγιο, η Ναύπακτος και το Μεσολόγγι που απέχουν μέχρι 40 λεπτά από το Ρίο, λένε οι αντιπρυτάνεις ότι είναι πολύ μακριά από το Πανεπιστήμιο που σε λίγο θα είναι προάστια της Πάτρας η οποία διεκδικεί να γίνει μητροπολιτική περιοχή. Αλλά τα στενά συμφέροντα του Πανεπιστημίου, αυτό δεν το επιτρέπουν.
  Έτσι, έκλεισε τελείως η Μουσειολογία του Πύργου, η οποία από το ’19 έπρεπε να είναι στην Πάτρα που ήταν και η έδρα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, αλλά επιλέχτηκε η ίδρυση τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στην Πάτρα, γιά να βολευτούν στην Πάτρα τα πολλά μέλη ΔΕΠ που είχε το μητρικό τμήμα ΔΟΕΠΤΜ του Πύργου, όπως έγινε και με το Οικονομικό το 1998. Η Μουσειολογία όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν σαν τα υπόλοιπα τμήματα του 4 και του 5 που προπαγανδιστικά λένε. Ούτε το ΔΠΠΝΤ του Αγρινίου που ακόμα φωνάζουν οι φοιτητές του προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί γιά αδικία το 2019.
  Δυστυχώς, οι τοπικοί άρχοντες καθυβρίζονται από τα αθηναϊκά παπαγαλάκια ενώ οι τοπικοί βουλευτές ξαναέβγαλαν τα μαχαίρια αντί να ομονοήσουν και να παλέψουν κάποια αιτήματα ειδικά στην Ηλεία που αντιμετωπίζει κι άλλα σοβαρά προβλήματα όπως το Πάτρα-Πύργος.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  22/6/21 | (0 σχόλια)
  του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο