Απίστευτη πρόκληση: Ο δημιουργός του τουρκολιβυκού μνημονίου ζητεί να αλλάξει όνομα το Αιγαίο

23/7/20 | 0 | 0 | 270 εμφανίσεις
O Τζιχάτ Γιαϊτζί, εμπνευστής του τουρκικού δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας” βρήκε έναν ακόμα τρόπο να προκαλέσει την Ελλάδα, την ώρα που η ένταση στην περιοχή της Μεγίστης παραμένει, εν αναμονή των πιθανών επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας, μετά τις NAVTEX για υποθαλάσσιες έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γιαϊτζί είπε ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τη λέξη “Αιγαίο”, η οποία έχει ελληνική καταγωγή, καθώς το όνομα προέρχεται από τον Αιγέα, βασιλιά της Αθήνας και πατέρα του Θησέα, ο οποίος έπεσε και πνίγηκε στα νερά του πελάγους από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο..

Πρότεινε ότι το Αιγαίο Πέλαγος πρέπει να ονομαστεί “Θάλασσα των Νήσων” ή “Βόρεια Μεσόγειος”.

Ανέφερε επίσης ότι η περιοχή της Τουρκίας στο Αιγαίο, μία από τις επτά γεωγραφικές περιοχές της χώρας, θα πρέπει να μετονομαστεί σε “δυτική Ανατολία”, καθώς σήμερα αποκαλείται Ege (Αιγαίο) και φυσικά ο όρος Ανατολία είναι τουρκικός όρος, μετονομασία της Μικράς Ασίας

Ο Γιαϊτζί παραιτήθηκε τον Μάιο, μετά την απομάκρυνσή του από το βασικό αξίωμα του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, κατ’ εντολή του Τούρκου προέδρους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκτός από το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία έχει αρχίσει να επικαλείται παράνομα ότι έχει δικαιώματα σε ύδατα γύρω από την επικράτειά της, τα οποία ανήκουν σε άλλες χώρες, ο Γιαϊτζί είναι και ο αρχιτέκτονας των δύο παράνομων μνημονίων συνεργασίας της Τουρκίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με έδρα την Τρίπολη.

Πέτρος Κράνιας

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας