Αξιωματούχος της Χαμάς Basem Naim: «Δεν γνωρίζουμε ποιοι από τους ομήρους είναι νεκροί ή ζωντανοί»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε στο BBC ότι «οι πληροφορίες για τους ομήρους είναι “πολύτιμες” και δεν μπορούν να δοθούν “δωρεάν”».

JERUSALEM POST STAFF ,

DANIELLE GREYMAN-KENNARD

5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ο Basem Naim μιλώντας στη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου, 27 Φεβρουαρίου 2024.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Basem Naim δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η τρομοκρατική ομάδα δεν γνώριζε ποιος από τους ομήρους ήταν νεκρός ή ζωντανός. Ο Basem πρόσθεσε επίσης ότι οι όμηροι κρατούνταν από πολλές τρομοκρατικές ομάδες σε διαφορετικές τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον Basem, μια κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη για να εξακριβώσει πόσους και ποιους ομήρους κρατά ακόμα.

Ο ίδιος αξιωματούχος της Χαμάς, Basem Naim σε συνέντευξή του στο BBC, είπε ότι «οι όμηροι βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές με διαφορετικές ομάδες» και η Χαμάς «ζήτησε κατάπαυση του πυρός για να συλλέξει αυτά τα δεδομένα [για το ποιοι όμηροι είναι ζωντανοί και πού.]». Συνεχίζοντας τη συνέντευξη στο BBC, ο Naim υποστήριξε ότι «οι πληροφορίες που σχετίζονται με τους ομήρους ήταν “πολύτιμες” και δεν μπορούσαν να δοθούν “δωρεάν”».

Απόκρυψη πληροφοριών για τους ομήρους

Η Χαμάς, σε μια ατεκμηρίωτη δήλωση την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι 7 όμηροι σκοτώθηκαν, αλλά έδωσε τα ονόματα μόνο τριών. Ο Gershon Peri, 79, ο Yoram Itak Metzger, 80 και ο Amiram Israel Cooper, 85 ετών, ανακοινώθηκαν ως νεκροί το απόγευμα της Παρασκευής. Νωρίτερα την ίδια μέρα, η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο όπου πρότεινε τρία σενάρια σχετικά με τις τύχες των ομήρων. Στο πρώτο είχαν σκοτωθεί όλοι, στο δεύτερο άλλοι είχαν σκοτωθεί και άλλοι τραυματίστηκαν και στο τρίτο όλοι ήταν ακόμα ζωντανοί.

Και οι τρεις άνδρες, που απήχθησαν από το Κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου 2023, είχαν επίσης εμφανιστεί σε βίντεο που κυκλοφόρησε η Χαμάς τον Δεκέμβριο 2023.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από τη Χαμάς είναι ανεπιβεβαίωτες και η Χαμάς έχει κοινοποιήσει στο παρελθόν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ευημερία των ομήρων ως μέρος της χρήσης της στον ψυχολογικό πόλεμο. Η Χαμάς είχε προηγουμένως κατονομάσει έναν όμηρο ως σκοτωμένο για να τον απελευθερώσει αργότερα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Χάνα Κατζίρ. 

Μια εικόνα που τραβήχτηκε από βίντεο της Χαμάς που ισχυρίζεται τον θάνατο 7ομήρων. 1 Μαρτίου 2024. (Προσφορά: Screenshot/Telegram της Χαμάς)

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα