Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, τελειώσαμε.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

CRASH TEST

Η υβριδική επίθεση που υφίσταται η Ελλάδα στον Έβρο από τη “σύμμαχο” Τουρκία είναι μια προσομοίωση του τι θα συμβεί σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ή ολιγόωρης ή ολιγοήμερης αντιπαράθεσης με τη γειτονική χώρα.
-Δοκιμάζονται οι αντοχές και η αποτελεσματικότητα ορισμένων, έστω, μορφών. της προβολής αποτρεπτικής ή σκληρής ισχύος της χώρας στον Έβρο.
-Θα δοκιμαστούν, αν δεν υπάρξει διευθέτηση, οι ίδιες αντοχές και αποτελεσματικότητα στη θάλασσα όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.
-Δοκιμάζεται ένα σύστημα διεθνούς ενημέρωσης εκ μέρους της Ελλάδας (εδώ παίζεται ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού). Η Τουρκία είναι σ αυτό ικανότατη. Θα δούμε κατά πόσο οι κρατικοί αργόσχολοι είναι αποτελεσματικοί στις κρίσιμες στιγμές.
-Δοκιμάζεται η κυβέρνηση στις διπλωματικές κινήσεις της και στην διαχείριση της κρίσης.
-Δοκιμάζονται όλα τα πολιτικά κόμματα ως προς την συμπεριφορά τους σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
-Δοκιμαζόμαστε ως λαός στο κατά πόσο έχουμε κοινή συνείδηση κινδύνων και απειλών και διάθεση να υποστηρίξουμε τον τόπο που ζούμε. Ήδη η διάσπαση είναι εμφανής. Και, δυστυχώς, όχι, μόνο σε δύο πεδία. Θα επιμείνω, μόνο, στον χώρο ο οποίος αναζητά μια αντιμετώπιση του θέματος που θα συνδυάζει ανθρωπιστική προσέγγιση και επιβίωσης του ελληνικού λαού στην πατρίδα του. Συνεχίζει να είναι, απλώς, ανθρωπιστικό το πρόβλημα; Η εργαλειοποίηση και η σκληρή τουρκική διαχείριση των μεταναστών για μαζική είσοδο στην Ελλάδα δεν εμβάλλει σε σκέψεις ότι πρόκειται για σαφή ενέργεια υβριδικού πολέμου;
Μπορεί να υποδεχθεί και να συντηρήσει, υπο ανθρώπινες συνθήκες, η Ελλάδα έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι, είναι και οικονομικοί μετανάστες όσο, τουλάχιστον, και πρόσφυγες πολέμου;
Έχει υπόψη της η μερίδα των συνελλήνων που προσεγγίζει το θέμα, μόνο, ανθρωπιστικά τα σενάρια αλλοίωσης και στη συνέχεια απόσχισης, στη βάση εθνικής ή θρησκευτικής ομοιογένειας της Δυτικής Θράκης;
Ας υποθέσουμε ότι οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι εισέρχονται στην Ελλάδα. Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα;
Πιστεύει κανείς πως η λοιπή Ευρώπη θα επιτρέψει την συνέχιση της πορείας τους προς την Κεντρική ή Ανατολική Ευρώπη;
Στην Τουρκία υπάρχουν άλλα 3,5 εκατομμύρια ψυχές. Θα τις προωθήσει και αυτές ο Ερντογάν στην Ελλάδα. Ας μας δώσει κάποιος μια πειστική απάντηση: μπορεί η Ελλάδα να συντηρήσει 3,5 σύν ένα που υπάρχει ήδη στη χώρα, δηλαδή τέσσερα εκατομμύρια μετανάστες;
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ανθρωπιστικά αισθήματα έχουν όλοι οι άνθρωποι. Εδώ, όμως, υπάρχει μια θανάσιμη υβριδική απειλή. Ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι μέσα στο μεγάλο πλήθος των ταλαιπωρημένων ανθρώπων δεν παρεισέφρυσαν τζιχαντιστές ή πράκτορες της Τουρκίας για να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση και διάλυση της Ελλάδας;
Μια άλλη διαπίστωση είναι τα αργά αντανακλαστικά της Αθήνας με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Φάνηκαν στην περίπτωση του τουρκολιβυκού συμφώνου.
Αποκαλύπτονται και στην περίπτωση συνειδητοποίησης των προβλημάτων απο την συμμετοχή της χώρας στην Σέγκεν. Τι προσφέρει η συμμετοχή αυτή, πέραν της υποχρέωσης να κρατούνται οι μετανάστες στην Ελλάδα; Με τη βούλησή της η Αθήνα μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών; Γιατί δεν αποχωρεί;
Και ερχόμαστε στο σκληρό ερώτημα: ποιά είναι η αποτελεσματικότητα της συμμετοχής της χώρας σε συμμαχίες και ενώσεις;
Η Τουρκία ζητά τη ΝΑΤΟϊκή συνδρομή σε έναν επιθετικό πόλεμο. Έχει εισβάλλει στη Συρία και ζητά την υποστήριξη του ΝΑΤΟ να εδραιωθεί. Και το ΝΑΤΟ υπόσχεται συνδρομή.
Το ΝΑΤΟ είναι, όμως, αμυντική -υποτίθεται- συμμαχία. Όργανο των ΗΠΑ είναι αλλά τέλος πάντων ας αποδεχθούμε αυτό που λέει ότι είναι.
Η ελληνική κυβέρνηση υποτίθεται ότι έθεσε βέτο στο να καταστεί το ΝΑΤΟ η αεροπορία της Τουρκίας στη Συρία. Τα τουρκικά ΜΜΕ, όμως, μετέδωσαν χθές ότι η Ελλάδα υποχώρησε απο τη θέση της αυτή. Είναι αλήθεια ή πρόκειται για ένα άλλο στοιχείο υβριδικού πολέμου της Τουρκίας κατά της Ελλάδας;
Αν ισχύει, λέω αν ισχύει,είναι δυνατόν να υποχωρήσει σε ένα τέτοιο ζήτημα η Αθήνα χωρίς να πάρει κάτι μείζον απο τον Ερντογάν;
Είναι δυνατόν να κάνει τέτοιο δώρο στην Τουρκία;
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει απειλή της εδαφικής της ακεραιότητας στο έδαφός της.
Σκέφτονται να αρχίσουν, άμεσα, διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ; Οι υβριδικές απειλές έχουν συμπεριληφθεί στους ΝΑΤΟϊκούς στόχους.
Η κρίση των τελευταίων ημερών δείχνει και το πως θα συμπεριφερθεί η Ευρώπη στην οποία συμμετέχουμε.
Δείχνει, επίσης, τον βαθμό δέσμευσης των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Ελλάδας.
Αν δεν εκδηλωθεί έμπρακτη υποστήριξη της Ουάσιγκτον στην απειλή εθνικής ασφάλειας που δέχεται η χώρα, πρέπει να αναρωτηθούμε αν αξίζει η οποιασδήποτε μορφής στρατιωτική αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα. Δεκτή η αμερικανική παρουσία αλλά με ανταλλάγματα ασφαλείας. Διαφορετικά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα.
Αν η Ελλάδα δεν δεχθεί έμπρακτη υποστήριξη απο τις ΗΠΑ στην απειλή ασφαλείας που δέχεται, τότε πρέπει να μας προβληματίσει ο ύπουλος ρόλος της Ουάσιγκτον. Και εκεί που το δίκαιο είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας με την Ελλάδα μας συνιστούν διαβουλεύσεις με την Άγκυρα πριν οποιαδήποτε ενέργεια. Το αποτέλεσμα είναι μια χειμερία νάρκη άκρως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας.
Crash test, λοιπόν σε όλα αυτά.
Για όσους επιμένουμε να θέλουμε να ζήσουμε σε αυτόν τον τόπο με τον Ελληνικό Τρόπο που υμνήθηκε διαχρονικά η λύση είναι μία: ετοιμότητα κάθε μορφής για την αντιμετώπιση των κινδύνων.
Η εποχή της επανάπαυσης τελείωσε.
Ή αλλάζουμε νοοτροπία, ή τελειώσαμε και εμείς.

Π.Σαβ.

spot_img

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έχεις λάθος προσέγγιση σ’ αυτό Παντελή. Για ανθρωπιστικούς αλλά και πρακτικούς λόγους θα έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να περάσουν κι όταν λέω να περάσουν εννοώ για πάνε εκεί που θέλουν. Ο Μητσοτάκης δεν έκλεισε τα σύνορα για να προστατέψει τη χώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ο Ματατζής της Ευρώπης. Η μετανάστες δεν είναι ηλίθιοι, δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, ξέρουν τι σημαίνει Ελλάδα και Ειδομένη, στην Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία θέλουν να πάνε. Να πάνε εκεί λοιπόν κι οι Ευρωπαίοι που έχουν και λεφτά ας τους κάνουν ό,τι θέλουν, ας τους βάλουν σε ανοιχτές ή κλειστές δομές, ας τους ενσωματώσουν ή ας τους επαναπατρίσουν. Έχουμε μπει μπροστά και κάνουμε τη βρομοδουλειά της Γερμανίας και στο τέλος όταν θα γίνει η μαλακία θα μας κατηγορήσουν κιόλας. Έχει ήδη δημιουργηθεί κλίμα στη Γερμανική ειδησιογραφία. Η πολιτική που πρέπει ν’ ακολουθήσει η Ελλάδα δεν είναι το push back αλλά το push forward, για την ακρίβεια ούτε καν push αλλά let forward. Και μην ακούσω ότι είναι κλειστά τα σύνορα προς Βορρά. Υπάρχουν χιλιάδες περάσματα, το μόνο που χρειάζεται είναι ν’ αφεθούν τα δίκτυα των διακινητών να κάνουνε τη δουλειά τους. Να το παίζουμε σκληροί Παντελή μου, αλλά να το παίζουμε με τους δυνατούς όχι με τους φουκαράδες τους μετανάστες που τρέχουν από τον πόλεμο και την πείνα.

  • Επίσης αν το κάναμε αυτό θα αφαιρούσαμε από τα χέρια του Ερντογάν το κυριότερο όπλο με το οποίο εκβιάζει την Ευρώπη.
   Βασικά αυτό που πρέπει ν’ αλλάξει στις Βορειοευρωπαϊκές χώρες είναι η λογική ότι κάποιοι άλλοι στην περιφέρεια, είτε αυτή είναι η Τουρκία, είτε η Ελλάδα, είτε κάποιες χώρες της Βόρειας Αφρικής θα κάνουν τη δουλειά της αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών για εκείνους. Θα πρέπει να δεχτούν ότι το πρόβλημα είναι δικό τους (γιατί εκεί θέλουν να πάνε οι μετανάστες) και ότι θα πρέπει να το διαχειριστούν στα εδάφη τους με τους πόρους που διαθέτουν και με όποιο τρόπο κρίνουν σωστό. Αυτό είναι πρόβλημα ουσίας που θα διαρκέσει για δεκαετίες, δεν είναι πρόβλημα του Σαββατοκύριακου κι είναι όντως υπαρξιακή απειλή για την Ελλάδα, όχι γιατί κινδυνεύουμε να αλλοιωθούμε πληθυσμιακά ή πολιτισμικά (σιγά τον πολυέλαιο) αλλά γιατί δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος η ανάληψη ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος συνιστά αυτοκτονικό ρίσκο.

   • “Βασικά αυτό που πρέπει ν’ αλλάξει στις Βορειοευρωπαϊκές χώρες είναι η λογική ότι κάποιοι άλλοι στην περιφέρεια, είτε αυτή είναι η Τουρκία, είτε η Ελλάδα, είτε κάποιες χώρες της Βόρειας Αφρικής θα κάνουν τη δουλειά της αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών για εκείνους”

    Τώρα το γυρίζεις αλλιώς. Πήγαινε εσύ να τούς αλλάξεις νοοτροπία. Οι χώρες τής Β. Αφρικής κάνουν εξαγωγή λαθρομεταναστών</a. και όχι αναχαίτιση.

    “όχι γιατί κινδυνεύουμε να αλλοιωθούμε πληθυσμιακά ή πολιτισμικά (σιγά τον πολυέλαιο)”

    Γιατί, δεν κινδυνεύομε, ή εσένα σού είναι απλώς αδιάφορο;

   • Συμφωνώ. ΝΑ ΒΡΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.

    Δεν πρέπει να περιμένουμε καμιά βοήθεια απο πουθενά. Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έδωσαν στην ηγεσία των ιθαγενών το καθρεπτάκι της ελεύθερης διακίνησης στις χώρες τους και έκαναν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα.
    Η κυβέρνηση πρέπει να ανακαλύψει υβριδικές τακτικές για να προσελκύσει το ενδιαφέρον της δύσης.Όπως και ο Ερντογάν. Στέλνει τους μετανάστες και τους διαπραγματεύεται με υποστήριξη στα σχέδιά του στη Συρία.
    Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών πρέπει να κόψει τον ομφάλιο λώρο του με την γνωστή πρεσβεία. Να αποφασίζει για το συμφέρον της χώρας και του λαού της.
    Τα ακόλουθα βήματα συνιστούν μια υβριδική πολιτική που μπορεί να αναγκάσουν την Ευρώπη σε πιο λογική προσέγγιση του μεταναστευτικού:
    -Βέτο σε οτιδήποτε ζητά η Τουρκία απο το ΝΑΤΟ.
    -Πρόσκληση στην Άγκυρα ότι η Αθήνα είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί το βέτο της.
    -Άρση του βέτο σε περίπτωση που η Τουρκία συμφωνήσει να μεταφέρει τους μετανάστες στα σύνορα ευρωπαϊκών χωρών με πλοία..
    Περιμένουμε πράξεις και όχι λόγια.
    Η τουρκική πρόκληση έχει και τα καλά της.
    Μετά απο αυτήν η μόνη απειλή της Τουρκίας θα είναι το θερμό επεισόδιο ή η σύντομη αναμέτρηση.
    Στον Έβρο δοκιμάζονται οι αντοχές της σκληρής ισχύος της Ελλάδας. Θα φανεί αν υπάρχουν.

    • Συμφωνώ, κ. Σαββίδη, εκτός από ένα. Στον Έβρο δεν δοκιμαζόμαστε, ΑΜΥΝΟΜΑΣΤΕ! Τόσα χρόνια πήγαν χαμένα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς πολιτική, με εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό. Δεν ήταν αναμενόμενο ότι θα την παθαίναμε, αφού μάς προειδοποιούσαν κιόλα, όπως έγραψα; Μάς έφαγε ο ζαμανφουτισμός και η καλοπέραση, συμπληρωμένη από την τουρκοφοβία και την ηττοπάθεια, που μάς καλλιέργησαν οι εθνομηδενιστές.

  • α) Μπορούν να πάνε όπου θέλουν; Τούς δέχονται; Έχεις ακούσει τίποτε για Βαλκανικό Διάδρομο, συρματοπλέγματα στα σύνορα χωρών, επιστροφές βάσει Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ κλπ.; Αν μπορούν και τούς δέχονται, τότε γιατί εμείς κτίζομε κλειστές δομές και η χώρα μας καταστρέφεται γινόμενη χωματερή ψυχών; Αν μπορούν και τούς δέχονται, τότε εμείς γιατί τούς κρατάμε εδώ και καταστρέφονται τα νησιά πρωτίστως;

   β) Η Ελλάδα δεν κάνει τον ΜΑΤατζή τής Ευρώπης. Αντιθέτως, θέλει να προωθήσει κι αυτούς που έχει ήδη, αλλά η ΕΕ δεν τούς δέχεται. Καλά, ρε τύπε, εντελώς άσχετος με το θέμα είσαι;

   γ) Οι “φουκαράδες οι μετανάστες που τρέχουν από τον πόλεμο και την πείνα” (sic). Ξέρεις εσύ τι είναι ο κάθε λαθρομετανάστης, που πάει να μπει στην χώρα; Πώς είσαι βέβαιος ότι δεν είναι καταζητούμενος από την αστυνομία τής χώρας του, δραπέτης φυλακής, ποινικά διωκόμενος, διακινητής ναρκωτικών, όπλων κλπ.;

   Από τον πατριωτισμό τής … αστικής τάξης, στον φουκαρά μετανάστη σε πάει η μπροσούρα τής ΚΝΕ, ή λάθος κάνω;

   • α. Φυσικά και ξέρω τους κανονισμούς, αυτά πρέπει να καταγγείλει η Ελλάδα. Οι μετανάστες θα πρέπει να εισέρχονται στην Ελλάδα, να δηλώνουν τη χώρα επιλογής τους και να μετακινούνται εκεί για να γίνει η επεξεργασία του αιτήματός ασύλου τους. Αν τώρα η Ευρώπη δεν το δέχεται αυτό και θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Σπιναλόγκα για μετανάστες η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να διευκολύνει την παράνομη μετακίνησή τους χωρίς επιστροφές. Μου κάνει εντύπωση που διάφοροι πατριώτες σαν εσάς όταν ξαφνικά μπαίνουν τα συμφέροντα της Γερμανίας στη μέση πόσο υποτακτικοί γίνεστε.

    β. Βλέπε α

    γ. Δε μπορεί τρία τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι να είναι εγκληματίες, ας είμαστε σοβαροί. Αν κάποιοι είναι, οι χώρες υποδοχής μπορούν να το ερευνήσουν και να πράξουν ανάλογα. Κι αν ακούγεται σικ η αναφορά στην πείνα, οι δικοί μας νέοι δεν έφυγαν κατά δεκάδες χιλιάδες την περίοδο της κρίσης για να βρουν μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό; Το “καλύτερο μέλλον” που αναζήτησαν εκείνοι είναι κι αυτό σικ; Κι αν το επιχείρημα είναι ότι αυτοί είχαν ευρωπαϊκό διαβατήριο, επειδή η ιστορία τιμωρεί τους αλαζόνες κάτι μου λέει ότι στην επόμενη κρίση δε θα έχουν και θα ψάχνουν κι αυτοί σαν ποντικάκια την τρύπα στο φράχτη να χωθούν.

    Όχι δεν είμαι Κνίτης ούτε ταγματασφαλίτης. Ένας απλός πρακτοράκος της Μοσάντ είμαι που πιστεύει ότι τα προβλήματα πρέπει να τα λύνουν αυτοί που τους αφορούν κι όχι οι παρατρεχάμενοι τους.
    Εσύ φίλε μου επισκέπτη δε φαντάζομαι να είσαι κανένας Έλληνας του εξωτερικού που απλώς δε θέλει το πρόβλημα στην αυλή του έ;

    • α. Κατ’ αρχάς, τίποτε δεν “πρέπει”. Όποιος γουστάρει ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να έρχεται και να εγκαθίσταται στο σπίτι σου; Από πού κι ως πού; Εσύ πόσους φιλοξενείς στο δικό σου; Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα …, αλλά δυνατότητα έχει; “Μου κάνει εντύπωση που διάφοροι πατριώτες σαν εσάς όταν ξαφνικά μπαίνουν τα συμφέροντα της Γερμανίας στη μέση πόσο υποτακτικοί γίνεστε” Από πού συμπεραίνεις αυτή την αρλούμπα;

     γ. Ρε τύπε, είσαι για γέλια, διότι λες πράγματα, που τα έχουν πει/γράψει κνιτάκια πολύ πριν από σένα. Περσινά και προπέρσινα σταφύλια ξινισμένα. Οι δικοί μας νέοι πήγαν σε καμμία χώρα με το έτσι θέλω και δημιούργησαν μπάχαλο; Τι μαλακίες γράφεις τώρα; Το ευρωπαϊκό, ή το ελληνικό διαβατήριο, είναι ένα και το αυτό για το ΗΒ, Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία κλπ. Όσο για την ΕΕ, δεν πήγαν λόγω κοινοτικού κεκτημένου, αλλά αφού βρήκαν δουλειές και πάντα από την είσοδο και όχι πηδώντας φράκτες.

     Όχι, δεν είμαι κάτοικος εξωτερικού, όπως είσαι μάλλον εσύ. Εδώ, στην Ελλάδα ζω και στην Ελλάδα θα ζήσω, όσο μού είναι γραμμένο. Αλλά δεν θέλω να δω την χώρα μου να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμικό καρνάβαλο. Όσον αφορά στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, καμμία χώρα δεν μπορεί να ερευνήσει τίποτε αφού είναι λαθραίοι και δεν τούς ξέρει. Μήπως να κούναγες λίγο το κεφάλι σου, μπας και καταλάβεις τι ανοησίες γράφεις;

     Πρακτοράκος τής Μοσάντ; Ούτε για κλητήρας δεν μπαίνεις εκεί, με τα μυαλά που κουβαλάς (ο Θεός να τα κάμει). Τι ακριβώς θέλεις να παραστήσεις, αυτό εσύ μόνο το ξέρεις, διότι ούτε σαν χρήσιμος ηλίθιος δεν μού φαίνεται να παίζεις. Αυτοί δασκαλεύονται να είναι πιο πειστικοί, κοντύτερα στην πραγματικότητα, άλλως είναι άχρηστοι.

  • «Παντελή του»,

   πρακτορεύει καλά τόν, σχεδιασμένο από τούς εβραίους, αποχριστιανισμό/εξισλαμισμό τής €υρώπης,
   αυτό τό βρετανικό διαβατήριο,
   εδώ μέσα…

 2. Κύριε Σαββίδη,

  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στηρίζουν την Τουρκία. Αυτό είναι δεδομένο και δεν πρέπει να περιμένομε τίποτε από κει. Η χώρα δέχεται υβριδική επίθεση, η οποία δεν είναι πια απλώς crash test. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ αντισυμβατικός! Αυτό πρέπει να καταλάβομε. Τα Ίμια ήσαν crash test. Η λαθροεισβολή και δη αυτή που επιχειρείται στον Έβρο είναι εισβολή, όχι crash test. Ο πόλεμος έχει αρχίσει. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό.

  Κι ένα τελευταίο. Ας σταματήσομε να μετρούμε λαθρομετανάστες (αυτός είναι ο ορθός όρος) από το 2015 και μετά. Εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια, η χώρα μας έχει γεμίσει από κάθε καρυδιάς καρύδι, πολλοί εκ των οποίων έφεραν μαζί των (ιδίως Αλβανοί) το “βαρύ” έγκλημα και που δεν ξέρομε ούτε αυτοί τι ρόλο θα παίξουν στο εσωτερικό τής χώρας μας σε περίπτωση συρράξεως με την Τουρκία, η οποία, όπως είπα, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ. Αν τώρα γίνεται συστηματική εφαρμογή τού σχεδίου Οζάλ και μάς βρίσκει απροετοίμαστους, αυτό είναι λάθος δικό μας. Οι Τούρκοι μάς είχαν αρκούντως προειδοποιήσει. Οι πολιτικές ηγεσίες μας τι έκαναν τόσα χρόνια, εκτός από το να κλέβουν και να διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα;

  • Να, αφού συμφωνούμε τελικά, γιατί διαφωνούμε;
   Το κύριο πρόβλημα είναι οι συμμαχίες μας. Και γι’ αυτό ίσως να μην φταίνε μόνο εκείνοι αλλά κι εμείς με την πάντα ασφαλή και δεδομένη στάση μας. Πρέπει να οριοθετήσουμε εκ νέου αυτές τις σχέσεις. Τι πιο ωραίο και σωστό να κάνουμε τους Γερμανούς να καταλάβουν ότι δε θα παίξουμε το ρόλο του σεκιουριτά στο μεταναστευτικό, ότι δε θα λύνουμε τα προβλήματά τους δηλαδή. Αυτοί μαλάκες να λύνουνε τα προβλήματά τους ψάχνουν, εμείς γιατί ν’ αναλάβουμε αυτό το ρόλο.
   Κι όπως λέει σωστά κι ο Σαββίδης στο άρθρο του η Ελλάδα έχει μία εθνική απειλή, την Τουρκία. Αν το ΝΑΤΟ και η Αμερική δεν μας καλύπτει έναντι αυτής της απειλής τότε τι νόημα έχει να εμμένουμε σ’ αυτές τις συμμαχίες;
   Η απάντηση βέβαια σ’ αυτά τα προβλήματα είναι δυσάρεστη, είναι ότι αυτοί οι παράγοντες στους οποίους αναφερόμαστε δεν είναι σύμμαχοι, αλλά νταβάδες. Και δεδομένων των μεγεθών αν δεν τους κάνεις τα χατίρια, αν δεν καθίσεις να σε ξεζουμίσουν, θα σε διαλύσουν. Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας πάντα υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα απλώς όχι τα Ελληνικά. Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα μόνο στο βαθμό που αυτά συμπίπτουν μ’ αυτά των αφεντικών της. Όταν αυτά αποκλίνουν θα πρέπει να επιλέγονται τα δεύτερα. Κι αυτό μάλιστα είναι το μέγιστο εθνικό συμφέρον γιατί εξασφαλίζει την επιβίωσή μας, έστω κολοβωμένη. Αυτή είναι η αλήθεια.
   Αλλιώς, καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

   • Πού συμφωνούμε; Δεν το βλέπω. Αυτά τα “πρέπει να κάνουμε τούς Γερμανούς να καταλάβουν” και τούς διάφορους “πρεπεισμούς”, τούς έχομε αρκούντως φάει στη μάπα, από τύπους που είναι έξω από τον χορό. Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου, ας αναλάβει τώρα και ο κ. Σαββίδης. Στο κάτω-κάτω δικό του είναι το άρθρο, που σχολιάζεις.

 3. Άν μαλώνουμε μεταξύ μας δεν έχουμε ελπίδα.Άλλο οι διαφωνίες κι άλλο οι χαρακτηρισμοί.Επί της ουσίας όμως.Να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία τώρα και να αφήσει ή και να βοηθήσει όσους θέλουν να πάνε Ευρώπη να φύγουν απο κρυφά περάσματα ή με όποιον άλλο δυνατό τρόπο.Κι ύστερα να βάλει στρατό να φυλάει και τα σύνορα με την Ευρώπη.Αρκετά πια με τους καλούς τρόπους και την υποτελική στάση προς την υποκριτική Ευρώπη και Αμερική.Ύστερα είναι φανερό ότι οι άνθρωποι αγαπάνε και επιβραβεύουν τα κακά παιδιά.Τους γενοκτόνους,τους εισβολείς,τούς άδικους,τους θρασείς.Ας γίνουμε λοιπόν επιτέλους κι εμείς άτακτοι.Έτσι κι αλλιώς εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε.Ο λαός αυτό θέλει και είναι καιρός πια να τον ακούσουν οι πολιτικοί μιας και υποτίθεται ότι έχουμε δημοκρατία.

 4. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙ ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1951 ,ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΠ’ΆΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ,Η, ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ,ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ -ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟΥ- ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟΥ. ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ (2016) ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥς ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ -ΑΦΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ (ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ) ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ.
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ -ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ-ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥΣ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ- ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΥΨΩΜΕΝΝΟ ΠΑΝΤΑ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΒΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΄΄ΣΤΡΑΤΩΝ” ΓΙΑ ΝΑ ΄΄ΠΕΙΣΜΩΣΟΥΝ΄΄ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ”ΑΜΥΝΘΟΥΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ”.
  ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΦΡΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ”ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ .Η ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ,ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ.
  ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΤΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ.
  ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ”ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα