Ανώτερος διοικητής του IRGC και ο αναπληρωτής του δολοφονήθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στο προξενικό τμήμα της πρεσβείας του Ιράν στη Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

1 Απριλίου 2024

Φωτογραφία αρχείου του ανώτερου διοικητή της δύναμης Quds του Ιράν του IRGC στη Συρία και τον Λίβανο, ταξίαρχου Mohammad Reza Zahedi.

Ένας διοικητής της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) στη Συρία και τον Λίβανο σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα της Δαμασκού.

Ο ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρεζά Ζαχέντι και ο αναπληρωτής του Μοχάμαντ Χάντι Χατζί Ραχίμι σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση τη Δευτέρα στο Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, είπε ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από τον «ισραηλινό εχθρό» και είχαν στόχο τη συνοικία Mezzeh στη Δαμασκό το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Δαμασκό Χοσεΐν Ακμπάρι επιβεβαίωσε τις αναφορές για την ισραηλινή επίθεση και είπε ότι το καθεστώς είχε στοχεύσει το προξενικό κτίριο με έξι πυραύλους.

Το προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό δέχεται πυραυλική επίθεση 
Ο Akbari είπε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση, αλλά τα ονόματα και ο ακριβής αριθμός των μαρτύρων δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Σημείωσε επίσης ότι αρκετοί Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι και διπλωμάτες σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση με πυραύλους, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας έγινε στόχος μαχητικών αεροσκαφών F-35 και έξι πυραύλων.

Γεννημένος το 1960, ο Zahedi εντάχθηκε στο IRGC το 1980 και ήταν διοικητής της ελίτ δύναμης κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ το 1980-88.

Διετέλεσε διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του IRGC από το 2005 έως το 2006. Αργότερα υπηρέτησε ως Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του IRGC από το 2006 έως το 2008.

Ο Zahedi υπηρέτησε ως διοικητής της δύναμης Quds του IRGC από το 2008 έως το 2016.

www.presstv.co.uk

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα