Αντιδήμαρχος Μυκόνου για lockdown:«Μας καταστρέφουν χωρίς λόγο» – Νέα μέτρα για ασυμπτωματικά κρούσματα! 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Παγωμάρα» στο νησί για τους λόγους που επιβλήθηκε το lockdown

Σαστισμένοι αλλά και με αγωνία για το μέλλον του νησιού και της οικονομίας εμφανίζονται άπαντες στην Μύκονο μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή νέων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό για τις επόμενες 10 ημέρες και αυτό γιατί οι τοπικές αρχές το βλέπουν ως καταστροφή καθώς μιλάνε για ασυμπτωματικά κρούσματα και χωρίς καμία νόσηση σε νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Σάββατο και μέχρι τις 26 του μήνα, με εντολή Χαρδαλιά, θα απαγορεύεται η μουσική όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Αλέξανδρος Κουκάς, αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας και πολιτικής προστασίας Μυκόνου, ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά καταστρέφουν ολοσχερώς τον τουρισμό στο νησί.

Η αιτιολογία

Η κατάσταση στην Μύκονο όπως διαρρέουν από κυβερνητικούς παράγοντες είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες (άραγε τι περίμεναν στην κυβέρνηση να πληρώνουν οι τουρίστες το κρατικό ταμείο και να κοιμούνται απλά στο δωμάτιό τους;).

Η Αστυνομία από ένα σημείο και ύστερα αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωναν χθες αξιωματικοί: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με την κατάσταση που επικρατεί!» ενώ στο νησί φτάνουν και άλλα κλιμάκια και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφασίστηκαν τα έκτακτα μέτρα είναι ότι δοκιμάστηκαν οι δομές του νησιού μη μπορώντας να φιλοξενήσουν άλλα κρούσματα (τα ασυμπτωματικά – ίσως καταντά αστείο).

Η Μύκονος χθες είχε 40 νέα κρούσματα και 394,71 ανά 100.000 πληθυσμό. Σύμφωνα με πληροφοριες σήμερα στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερα, ειναι γεμάτο εδω και μέρες απο ασθενείς. «Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα» αναφέρει γιατρός απο το Κεντρο Υγείας Μυκόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοι στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες!

Η Ντίνα Σαμψούνη, τομεάρης Υγείας του δήμου Μυκόνου δήλωσε: «Ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό. Από τη μία οι μεγάλες ροές τουριστών, από την άλλη τα πάρτι… Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων εδώ στο νησί είναι τα 27 έτη και οι περισσότεροι είναι νέοι και ασυμπτωματικοί. Ευτυχώς δεν έχουμε βαριά περιστατικά. Το ξενοδοχείο καραντίνας ήταν γεμάτο μέχρι χθες. Σήμερα αναμένεται να απελευθερωθούν κάποια δωμάτια για να βάλουμε άλλους».

«Δεν το περιμέναμε, είναι υπερβολικό, έπεσα από τα σύννεφα», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι το νησί των ανέμων είναι από τα πρώτα στους εμβολιασμούς και θεώρησε πολύ απότομη την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

https://www.pronews.gr/mykonos/1002694_akoykas-gia-ta-metra-stin-mykono-einai-ypervoliko-epesa-apo-ta-synnefa

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα