Ανοίγει παράρτημα τουρκικού τεχνικού πανεπιστήμιου στα Τίρανα

29/3/21 | 0 | 0 | 116 εμφανίσεις

Μάρτιος 27, 2021. 21:51. Ελλάδα.

Τίρανα.

Κατά τη συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεότητας,  Έβις Κούσι με τον Τούρκο ομόλογό της Ζιγιά Σελτσούκ, χθες, στην αλβανική πρωτεύουσα, η αλβανική πλευρά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Τουρκία για την υποστήριξη στον τομέα της εκπαίδευσης παρέχοντας υποτροφίες σε Αλβανούς φοιτητές καθώς και για την ανοικοδόμηση πολλών εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συμφωνία που υπεγράφη στην Άγκυρα στις 6 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
Η Κούσι εξήρε, επίσης, την ετοιμότητα της τουρκικής πλευράς για το άνοιγμα του υποκαταστήματος του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης στην Αλβανία.

«Είμαι πολύ σίγουρη ότι μετά από αυτήν την επίσκεψη, αλλά και μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας, η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας θα συνεχίσει να εμβαθύνει όχι μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και σε όλους τους τομείς”, δήλωσε η Κούσι.

Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Δυσαρεστήθηκε ο Πρετεντέρης για την 70η θέση στην οποία κατρακύλησε η Ελλάδα στoν διεθνή κατάλογο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία των ΜΜΕ. «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι..τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο