Αναρχικοί δεν επέτρεψαν εκδήλωση στο ΑΠΘ επειδή συμμετείχε ο Νατσιός

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Φωνάζοντας συνθήματα του είδους: “Έξω οι φασιστες απο τις σχολές” μια ομάδα αναρχικών-κατά δήλωσή τους- δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη Δελιβάνη: “Για την Ελλάδα που ματώνει”, στην αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Φιλοσοφικής.
Αιτία της διαμαρτυρίας η προγραμματισμένη παρουσία στο πάνελ του Δημήτρη Νατσιού, Προέδρου της “Νίκης”. Τον θεωρούν φασίστα. Προφανώς απεφάνθη το λαϊκό τους δικαστήριο.
Σχόλια του είδους, “μας στέρησαν το δικαίωμα του λόγου” και άλλα παρόμοια απο εμάς τους εκδιωχθέντες, δεν νομίζω πως έχουν απήχηση σε μια χώρα και μια κοινωνία που έχει πάθει μιθριδατισμό ολοκληρωτικού δηλητηρίου. Και το δηλητήριο δεν είναι, μόνο, ο φασισμός. Είναι και η συμπεριφορά των αυτοπροσδιορισμένων ως αναρχικών, των λοιπών αριστερών δυνάμεων και φυσικά των Συριζαίων που επι κυριαρχίας τους ήμασταν “Γερμανοτσολιάδες”. Τώρα απο Γερμανοτσολιάδες γίναμε Φασίστες. Αναβαθμιστήκαμε, υποβαθμιστήκαμε, δεν μπορώ να καταλάβω.
Ολοκληρωτικό, όμως, είναι και το σύστημα επίσημης διακυβέρνησης αφού εξέλιπε κάθε ουσιαστική διάκριση εξουσιών (έχουν ταυτιστεί όλες στο πρόσωπο του πρωθυπουργού).
Και εκεί που πήγαινες να το καταγγείλεις βρίσκεσαι αντιμέτωπος με συμπεριφορές του είδους που βιώσαμε σήμερα. Και αναρωτιέσαι: μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα; Ναι, δυστυχώς.
Δεν είναι κρυφό, τα γιόρτασε, άλλωστε, την άνοιξη, ότι η κ. Δελιβάνη είναι 90 χρονών. Και σ αυτήν την ηλικία, διαβάζει, γράφει και προσπαθεί να αντισταθεί στην ολοκληρωτική λαίλαπα. Το βιβλίο της αποτελεί μια τέτοια αντίσταση.
Αλλά οι νεαροί αναρχικοί έκριναν ότι δεν πρέπει να της επιτρέψουν να κάνει μια εκδήλωση την οποία προετοίμαζε μήνες τώρα, αν και ο κ. Νατσιός αυτοαποκλείστηκε απο το πάνελ για να μην υπάρξει πρόβλημα.
Στείλτε τα παιδιά σας στο εξωτερικό. Αυτό το μιλέτι δεν διορθώνεται.
Για την ιστορία, οι …φασίστες του πάνελ:
-Στέργιος Καλόγερος, TV- Vergina
-Γιώργος Χαρβαλιάς,
-Μανώλης Κοττάκης
-Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη
-Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης ε.τ.
Θα συντόνιζε ο Παντελής Σαββίδης
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βρε καλώς τα τα μεγάλα παιδιά στην μεγάλη οικογένεια , που πιστεύει για την κοινωνία στο” νόμος και τάξη” για το Σχολείο και ”στις τιμωρίες” και για την οικογένεια στο ”όχι μεγάλη ελευθερία και πολλά χρήματα στα παιδιά ”ζωάκια”-λόγω της εφηβείας- μέχρι την αποφοίτησή τους από τα Λύκεια.
    Πότε ”εκδιώχθηκαν” και ως σκέψεις ακόμη αυτά από τις οικογένειες ,τα Σχολεία και την κοινωνία και ποιοι πολιτικοί σχηματισμοί ενέταξαν και εντάσσουν στις οργανώσεις τους πανελεύθερα , δυναμικά και εχθροπαθή παιδιά ,με τα οποία ήταν και είναι ”αγκαζέ” στις πορείες ,ενώ παρενέβαιναν στην Αστυνομία όχι να μη συλληφθούν τα ”αθώα παιδάκια”, αλλά ούτε καν να ταυτοποιηθούν;;;.
    ΚΑΙ ποιοι δεν ήθελαν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ,να προλάβει τουλάχιστον τα χθεσινά επεισόδια , που σίγουρα έχουν και ηθικούς αυτουργούς , οι οποίοι -όλοι γνωρίζουμε- ότι έχουν ορκισθεί να εξοντώσουν και με ξύλο όσους θεωρούν φασίστες και τις ιδέες τους ”για να σκοτώσουν τα φίδια που βγήκαν από το αυγά τους”.
    ΤΕΛΟΣ οι εξαίρετοι ομιλητές για την παρουσίαση του βιβλίου της πανεπιστημιακού κυρίας Δεληβάνη , ΓΙΑΤΙ δεν προσέφυγαν στους άρχοντες του Πανεπιστημίου , που είναι οι Πρυτανικές -Αρχές κατ’ευφημισμόν- και αν προσέφυγαν τι τους απάντησαν, αλήθεια ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα