Αμερικανός γερουσιαστής μπλοκάρει τη στρατιωτική βοήθεια 75 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Ανώτερος Αμερικανός γερουσιαστής μπλόκαρε την επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 75 εκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ στην Αίγυπτο λόγω των «ανησυχιών» του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Το Κάιρο λαμβάνει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει περιορισμούς, ορισμένο όμως μέρος υπόκεινται σε όρους που βασίζονται σε νόμο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο πέρυσι.

Τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέκοψε στρατιωτική βοήθεια 130 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω εκτεταμένων ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο γερουσιαστής Πάτρικ Λήχι, πρόεδρος της Επιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας, απέρριψε μια αξιολόγηση που προσφέρθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να δικαιολογήσει τη βοήθεια, η οποία υπόκειται σε όρους βάσει νόμου που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο πέρυσι.

Ωστόσο, είπε ότι θα επιτρέψει την πληρωμή άλλων 75 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας την πρόοδο που είχε σημειώσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση όσον αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους και τη δέουσα διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης 500 πολιτικών κρατουμένων φέτος.

Η επιτροπή έχει δικαιοδοσία για τη νομοθεσία περί δαπανών, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας των ΗΠΑ στην Αίγυπτο.

«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτόν τον νόμο, διότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Αίγυπτο είναι θλιβερή», δήλωσε ο Λίχι [Leahy].

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το νόμο για άλλα πολιτικά ζητήματα», είπε ο Λίχι. Έχουμε όλοι ευθύνη να σεβαστούμε το νόμο και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα δίκαιης δίκης των κατηγορουμένων, είτε εδώ είτε στην Αίγυπτο».

Defense Arabic, dw.com/ar

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα