Αμερικανικά ελικόπτερα βυθίζουν 3 σκάφη των Χούτι μετά από κλήση κινδύνου από εμπορικό πλοίο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69)

Δεκέμβριος 31, 2023. Ελλάδα.

Η Κεντρική Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ ανακοίνωσε, την Κυριακή, τη βύθιση 3 σκαφών που ανήκαν στην υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χούτι στην Υεμένη που αναχαίτισαν ένα φορτηγό πλοίο και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αυτό.

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ανέφερε: «Στις 31 Δεκεμβρίου, στις 6:30 π.μ. (ώρα Sanaa), το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Hangzhou εξέδωσε δεύτερη κλήση κινδύνου σε λιγότερο από 24 ώρες δηλώνοντας ότι του  επιτέθηκαν τέσσερις μικρές βάρκες που ανήκουν στους Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Και συνέχισε: «Τα μικρά σκάφη, που απέπλευσαν από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη, άνοιξαν πυρ κατά του πληρώματος του πλοίου Maersk Hangzhou και έφτασαν σε απόσταση 20 μέτρων από το πλοίο και επιχείρησαν να επιβιβαστούν».

Πρόσθεσε:

«Η συμβεβλημένη ομάδα ασφαλείας του πλοίου ανταπέδωσε τα πυρά. Τα αμερικανικά ελικόπτερα από το USS EISENHOWER (CVN 69) και το GRAVELY (DDG 107) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κινδύνου και ενώ έκαναν προφορικές κλήσεις προς τα μικρά σκάφη, τα σκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον των ελικοπτέρων των ΗΠΑ εξοπλισμένα με φορητά όπλα και τα ελικόπτερα του αμερικανικού ναυτικού απάντησαν.»

 «Άνοιξαν πυρ σε αυτοάμυνα, βυθίζοντας τρία από τα τέσσερα μικρά σκάφη, σκοτώνοντας τα μέλη του πληρώματος και το τέταρτο σκάφος εγκατέλειψε την περιοχή».

Αναφέρεται ότι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ανήκει στη Δανία και φέρει τη σημαία της Σιγκαπούρης, που ονομάζεται «Maersk Hangzhou», χτυπήθηκε από πύραυλο το Σάββατο ενώ διέσχιζε τη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Το USS Gravely και το USS Laboon απάντησαν στο πλοίο. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα και τόνισε ότι το πλοίο ήταν σε θέση να συνεχίσει τον πλουν του.

Arabic CNN

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει να στοχοποιήσουν άμεσα την ομάδα εντός της Υεμένης, ενώ προσπαθούν να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ενεργούν σε αυτοάμυνα.

«Δεν επιδιώκουμε μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή και δεν επιδιώκουμε μια σύγκρουση με τους Χούτι», δήλωσε ο Κίρμπι στο ABC News.

Είπε, «το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ είναι να σταματήσουν οι Χούτι αυτές τις επιθέσεις, όπως έχουμε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα».

The Hellenic Information Team

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα