Νοέμβριος 26, 2023. Ελλάδα.

Ως εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και πεπεισμένος για την αθωότητά του, ο Φρέντη Μπελέρης θα ήταν φρόνιμο να απευθυνθεί στους κατοίκους με έναν χαιρετισμό για την 111η επέτειο της Ανεξαρτησίας, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Καθώς ζητά να ορκιστεί, παρόλο που ο Ράμα παραδέχτηκε ότι τον ανέχεται κατά παράβαση των προθεσμιών και δεν τον απολύει, ο Μπελέρης προσπαθεί να τονίσει κάποια τεχνικά ζητήματα της σύλληψης και της έρευνας.

 Το προσκύνημα που του έκαναν εδώ και καιρό στη φυλακή Έλληνες ιερείς και πολιτικοί της «Νέας Δημοκρατίας» φαίνεται ότι του ενέπνευσε, αν όχι του υπαγόρευσε, πώς να ρίξει λάδι στη φωτιά για οδηγήσει σε περαιτέρω ανταγωνισμό της Αθήνας με τα Τίρανα.

Το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναλάβει το ρόλο του δικαστηρίου η αλβανική κυβέρνηση και να αφήσει ελεύθερο τον κρατούμενο χωρίς απόφαση, παραμένει παράλογο όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και για την ουσία.

Έτσι από τη μια ο Φρέντη Μπελέρης κατηγορεί τον Ράμα ότι κατευθύνει τη δικαιοσύνη για να τον κρατήσει στη φυλακή και από την άλλη ζητούν από τον Ράμα να διευθύνει τη δικαιοσύνη αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Ο Φρέντη Μπελέρης αναμένεται να αντικαταστήσει τον Γιώργο Γκόρο σε περίπτωση οριστικής αθωότητας.

Πρόκειται για μια άλλη μειοψηφία, που κούνησε το δάχτυλο ο ένας στον άλλο στην πολιτική αντιπαράθεση με τον δήμαρχο στη φυλακή.

Ο ένας κατηγορώντας τον για κλοπή περιουσίας, ο άλλος για αγορά εκλογών.

Κανονικά, τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει για την Ελλάδα όταν πρόκειται για την αντικατάσταση ενός μειονοτικού με έναν άλλο.

Στην πολιτική της Αλβανίας υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά ονόματα από τη μειοψηφία: βουλευτές, υπουργοί και ανώτατα στελέχη που ποτέ δεν επισκέφτηκαν ή υποδέχθηκαν υψηλά στελέχη της ελληνικής πολιτικής.

Αλλά για τον τελευταίο, όπως φαίνεται, προτιμάται ο Μπελέρης γιατί εκτός από το να ποζάρει με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου, είναι έτοιμος σύμφωνα με τη δικαιοσύνη να εξασφαλίσει τη νίκη πάση θυσία… Ενώ ο Γιώργος Γκόρος έχει τιμωρηθεί από την Ελλάδα, τονίζοντας πώς η Αθήνα έχει συμβιβαστεί στην ψευδή δημιουργία της μειονότητας στη Χειμάρρα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, είχε δηλώσει πριν από χρόνια ότι του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα του Γκόρο επειδή ενήργησε ενάντια στα συμφέροντα της Αθήνας.

Αυτό που συνέβη με τον Γκόρο δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις και όχι η καταγωγή κάνουν τη μειονότητα.

Από αυτό θα έπρεπε να προκύψουν οι πρώτες αμφιβολίες για το πώς από τον Μπελέρη μέχρι τον πιο πρόσφατο ‘Έλληνα της Χειμάρρας, έχουν γίνει Έλληνες αυτά τα 30 χρόνια.

Ως εκ τούτου, ορκισμένος ή όχι, το όνομα του Φρέντη Μπελέρη θα συζητιέται για πολύ ακόμα και όταν σταματήσει να γράφει δημόσιες επιστολές γιατί αν το παρελθόν είναι αμφιλεγόμενο, το παρόν είναι κραυγαλέο. Αυτός και η Αθήνα.

Java news- Ardit Rada

The Hellenic Information Team