Αλβανία: Χιλιάδες μουσουλμάνοι προσεύχονται στην κεντρική πλατεία των Τιράνων

14/5/21 | 0 | 0 | 106 εμφανίσεις

Μάιος 13, 2021. 22:35. Ελλάδα.

Τίρανα.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στην προσευχή του Φίτερ Μπαϊράμι (Eid al-Fitr) στην πλατεία «Σκεντέρμπεη» στα Τίρανα και σε χιλιάδες άλλοι σε κεντρικές πλατείες κάθε πόλης της χώρας.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες με προσευχή.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του Μπαϊράμι ξεκίνησε με την απαγγελία ενός αποσπάσματος από το Ιερό Κοράνι, το οποίο αναγνώστηκε από τον ιμάμη του τζαμιού «“Et’hem Beut», Elton Karaj.

Η τελετή συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας, Μπουχάρ Σπαχίου, ο οποίος έδωσε στους παρευρισκόμενους τους χαιρετισμούς και τους χαιρετισμούς αυτής της ημέρας χαράς για όλους τους Αλβανούς πιστούς μουσουλμάνους.

Η νηστεία, η οποία στα αραβικά σημαίνει «αποχή», είναι ένας από τους 5 πυλώνες της ισλαμικής θρησκείας, και κατά τη διάρκεια αυτής τόσο οι φτωχοί όσο και οι πλούσιοι είναι ίσοι.

Η μέρα ξεκίνησε νωρίς με τη διανομή φαγητού στους φτωχούς και μετά με τη συγκέντρωση στην πλατεία.

Μετά από ένα πλούσιο γεύμα με την οικογένεια, η μέρα κλείνει με επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.

Η προσευχή του Eid είναι απαραίτητη υποχρέωση για κάθε μουσουλμάνο. Ο Μωάμεθ προσδίδει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, διατάζοντας τους Μουσουλμάνους να κάνουν αυτήν την προσευχή, όπως σημειώνει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο