Τιμητική θέση κατά την επίσκεψη του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον στα Τίρανα είχε ο Άλεξ Σόρος. Όχι χωρίς λόγο. Ο πολιτικός φιλάνθρωπος Σόρος είναι γνωστός για τη φιλία του με τον Έντι Ράμα και τους Κλίντον. Αυτό είναι το δώρο που περίμενε ο Έντι Ράμα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Είναι περίεργο πώς οι δημοσιογράφοι/συντονιστές που έχουν χρόνια σε αυτή τη τέχνη γίνονται τόσο αφελείς και ρωτούν τους καλεσμένους στο στούντιο: ήταν αυτό ένα δώρο από την (αμερικανική) κυβέρνηση στον Έντι Ράμα;

Είναι είτε άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν οι ΗΠΑ, είτε βρίσκονται σε σύγχυση και πρέπει να χτυπήσουν την κόρνα και να επαναλάβουν το μήνυμα της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Κλίντον ξεκαθάρισε στην ομιλία του ότι ήταν «ιδιώτης» και δεν μιλά για λογαριασμό της επίσημης πολιτικής.

Μια ιδιωτική επίσκεψη του Κλίντον χρησιμοποιήθηκε στο μέγιστο ως ιδιωτική επίσκεψη του Έντι Ράμα.

Ο μόνος που «χάλασε» το ιδιωτικό πάρτι γενεθλίων του Έντι Ράμα ήταν ο πρόεδρος Μπεγάι. Η φράση «λόγοι υγείας» είναι γνωστή στη διπλωματία.

Ο Μπιλ Κλίντον έλαβε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Μεϊντάνι, το υψηλότερο παράσημο που δόθηκε από το αλβανικό κράτος. Άλλη μια διακόσμηση από τον πρωθυπουργό είναι παράλογη και ανούσια.

Η παρουσία του Άλεξ Σόρος στα Τίρανα στον τιμητικό τόπο εξηγεί και το δώρο στον Έντι Ράμα.

Επιπλέον, ο Έντι Ράμα δεν τα πήγε άσχημα ως διευθυντής πρωτοκόλλου. Χρησιμοποίησε τα αγόρια και τα κορίτσια του Κοσσυφοπεδίου ως διακόσμηση, αλλά δεν είχε την καρδιά να πει λέξη σήμερα για να βοηθήσει το Κοσσυφοπέδιο.

syri.net

Αλβανία: Δώρο του Σόρος στον Έντι Ράμα η επίσκεψη Μπιλ Κλίντον