Η Ελλάδα διαθέτει 4 κυβερνητικά αεροσκάφη VIP, αριθμός πολύ μεγάλος και για τις ανάγκες και για τις δυνατότητες της χώρας. Το militaire.gr είχε αποκαλύψει την απόκτηση του τέταρτου αεροσκάφους VIP από τη Γαλλία, ενός σύγχρονου Falcon. Μόνο το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση…

Στο μεταξύ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν ότι μπορούν για να μας πείσουν ότι ούτε τα 4 VIP αεροσκάφη τους αρκούν! Τα «μαχαιρώματα» μέσω δημοσιευμάτων δίνουν και παίρνουν και το πεδίο αντιπαράθεσης απ΄ ότι φαίνεται είναι ποιος θα πετάει με το «καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω», το Falcon!

Πρόσφατα το αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα υπουργός που ήθελε να πετάξει να εκνευριστεί επειδή φαίνεται τα υπόλοιπα τρία VIP δεν …του έκαναν! 

Λίγες ημέρες αργότερα υπουργός που είχε «ξεπέσει» σε πτήση VIP με μεταγωγικό αεροσκάφος της ΠΑ ζήτησε να φορτώσουν στο αεροσκάφος και το υπηρεσιακό τζιπ! Χρειάστηκαν αρκετές ώρες κι απ΄ ότι μαθαίνουμε και τηλεφώνημα από τον Α/ΓΕΑ για να πειστεί ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει.

Όλα αυτά αποκαλύπτουν μία VIP αλαζονεία που δεν συμβαδίζει με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα… 

Τα VIP αεροσκάφη και οι πτήσεις τους φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται και στον «πόλεμο των κρίσεων Αρχηγών» που μαίνεται και δεν άφησε κάποιους να κάνουν ήρεμα Χριστούγεννα…Για τις κρίσεις Αρχηγών θα επανέλθουμε όχι με «πιπεράτες πληροφορίες», αλλά με την παράθεση γεγονότων που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

https://www.militaire.gr/alazoneia-vip-kai-kriseis-arxigon/