Ακριβή μας Frontex – «Πεντάστερα» κόστη στα… σύνορα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γενικά η FRONTEX (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης) είναι μία από τις πλέον προσοδοφόρες επαγγελματικά Υπηρεσίες.

Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί περιζήτητη υπηρεσία για κάθε Αστυνομικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των παροχών αλλά και των όρων συνταξιοδότησης.

Μισή Ευρωπαϊκή Σύνταξη στην πενταετία, ολόκληρη στη δεκαετία υπηρεσίας.

Φυσικά θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα μέσα. Και εδώ δεν υπάρχει καμία αντίρρηση.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, γιατί ουσιαστικά τα χρήματα των Ελλήνων και λοιπών Ευρωπαίων φορολογουμένων είναι αυτά που πληρώνουν τις ομορφιές της FRONTEX.

Και τα ωραία στην FRONTEX, άρχισαν με το καλημέρα.

Κάθε νέος Ευρωπαίος Συνοριοφύλακας, παρέλαβε το τελευταίο κινητό τηλέφωνο I-PHONE και προσωπικό υπολογιστή κόστους περίπου 2.000 – 2.500 €!!! Μόνο το τελευταίο έτος προσελήφθησαν 1.000!!!

Αυτό όμως είναι πταίσμα σε ό,τι ακολουθεί.

Και αυτοί που αντιδρούν πρώτοι είναι οι ίδιοι οι συνοριοφύλακες, αν και δεν επιβαρύνεται η τσέπη τους.

Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι τοποθετημένοι συνοριοφύλακες της FRONTEX με βάση συμφωνία που έκλεισε η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Υπηρεσία, είναι αναγκασμένοι να ενοικιάζουν τα σπίτια τους από συγκεκριμένη εταιρία.

Τα χρήματα δεν επιβαρύνουν τους ίδιους προσωπικά, αλλά τα ποσά είναι τόσο εξοργιστικά που πολλοί ήδη έχουν διαμαρτυρηθεί στην Κεντρική Υπηρεσία.

Φυσικά η απάντηση που παίρνουν είναι ότι το ζήτημα θα διερευνηθεί…

Έτσι λοιπόν, για παράδειγμα (τα παραδείγματα είναι απολύτως αληθινά), για συνοριοφύλακα της FRONTEX που τοποθετείται στη Γεωργία, όπου το μηνιαίο ενοίκιο ενός πολύ, μα πολύ καλού σπιτιού είναι από 200 – 500€ το μήνα, ο Συνοριοφύλακας υποχρεούται να αποδεχθεί την πρόταση της συγκεκριμένης εταιρίας και να ενοικιάσει το σπίτι που του υποδεικνύει προς 200€ την ημέρα!!! Δηλαδή από 6.000 – 6.200€ το μήνα.

Στην Αλβανία!!! προς 160 €/μέρα, δηλαδή πάνω κάτω 4.800 το μήνα!!!

Στη χώρα μας την Ελλάδα ο εδώ τοποθετημένος συνοριοφύλακας πληρώνει … ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ … 145 € την ημέρα, πάνω κάτω 4.350 μηνιαίο ενοίκιο.

Αντιλαμβάνεστε ότι με βάση τον αριθμό συνοριοφυλάκων που τοποθετεί η FRONTEX, μιλάμε για ένα κόστος κάποιων τουλάχιστον εκατομμυρίων Ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς ποσό πληρώνει η χώρα μας η φτωχή Ελλάδα ως συμμετοχή στην FRONTEX, ή αν τα χρήματα προέρχονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε κάθε περίπτωση κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά…

tribune.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα